agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Çiftlik Hayvanları > Kanatlılar
(https)

Beğeni Düzeni2337Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-04-2013, 13:58   #2641
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 04-06-2012
Yeniden merhaba,

Evde besledigim civcivlerim 5 haftalik oldu, havalar isinmaya basladigindan beri balkona cikariyorum, genisce bir kutuya toprak koydum üzerine yem serpistirdim, yiyebilecekleri baska seyler de koyuyorum, yesillik de atiyorum. Evdeki kutularina da gagalarini sürtmeleri icin tas koydum.

Civcivlerin sert toprakta eselenmedikleri zaman gaga ve tirnaklarinin uzadigini yem yemekte zorlandiklarini duydum bu dogru mu? Sayet dogruysa gagalarinin nasil körelmesini saglayabilirim? Gaga kesimi yaptirmak istemiyorum.

Merak ettigim bir konu daha var. Civcivlerim kuru üzümü cok seviyor. Kücük parcalara ayirip az miktarda veriyorum. Günlük vermemin bir sakincasi olur mu?

Cevaplar icin simdiden tesekkür ederim.

Mercani Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2013, 18:19   #2642
Ağaç Dostu

Sagun's Avatar

Giriş Tarihi: 09-02-2013
Sayın mercani hayvanları bahçe ortamına çıkarman mümkün olursa daha iyi olur gaga ve tırnak uzama sorunu olmaz,
kuruüzüm yemin yanında çerez niyetine besleyici olur bence bir zararı olacagını zannetmem, resimleri yok mu yavruların görsek daha güzel olurdu.

Mercani beğendi.
Sagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2013, 18:24   #2643
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-02-2013
Beyler *** 3 tavuk var 2 si yerli 1 tanesi hint birde yerli horoz var 11 ay oldu civcivken başlamıştım bakmaya ama tavuklarım gruk olmuyo nedenini sorabilirmiyim gri tavugum gruk oldu 1 gün oturdun sonra yumurta koyup kalktı anlamadım bu konuda bilgisi olan bana anlatabilirmi ne yapmam gerektinigi

1duvver1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2013, 18:26   #2644
Yeni Üye

Yardımcı olurmusunuz !!

Eski 16-04-2013, 19:39   #2645
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi 1duvver1 Mesajı Göster
Beyler *** 3 tavuk var 2 si yerli 1 tanesi hint birde yerli horoz var 11 ay oldu civcivken başlamıştım bakmaya ama tavuklarım gruk olmuyo nedenini sorabilirmiyim gri tavugum gruk oldu 1 gün oturdun sonra yumurta koyup kalktı anlamadım bu konuda bilgisi olan bana anlatabilirmi ne yapmam gerektinigi
1duvver1 foruma hoşgeldin ismin hiç yabancı değil Hint tavuğun gurk olacaktır biraz zaman ver hintler mutlaka gurk oluyor çok nadir istisnalar dışında bazen olmaya da bilir ama çok çok nadir

Tavuğum gurk oldu bir gün yattı demişsin bizde bir tabir vardır yumurta kurkuğu deriz yani tavuk aynı gurk gibi kabarır gurk gurk diye dışarılarda dolaşır bazen 1 gün yatar bazen hiç yatmaz ve yumurta yapmaya devam eder buna yumurta kurkuğu diyoruz tavuklarda görülen birşeydir sizinki de büyük ihtimal öyle olmuştur Acele etmeyin anca mevsimi geldi diğer tavuklarınız olmasa bile o hint tavuğunuz gurk olacaktır

Lazuti ve 1duvver1 beğendi.
bay tömürcek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2013, 20:03   #2646
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek Mesajı Göster
1duvver1 foruma hoşgeldin ismin hiç yabancı değil Hint tavuğun gurk olacaktır biraz zaman ver hintler mutlaka gurk oluyor çok nadir istisnalar dışında bazen olmaya da bilir ama çok çok nadir

Tavuğum gurk oldu bir gün yattı demişsin bizde bir tabir vardır yumurta kurkuğu deriz yani tavuk aynı gurk gibi kabarır gurk gurk diye dışarılarda dolaşır bazen 1 gün yatar bazen hiç yatmaz ve yumurta yapmaya devam eder buna yumurta kurkuğu diyoruz tavuklarda görülen birşeydir sizinki de büyük ihtimal öyle olmuştur Acele etmeyin anca mevsimi geldi diğer tavuklarınız olmasa bile o hint tavuğunuz gurk olacaktır
bay tömürcek çok sagol tavugum hastalanmıştı sen yardım etimiştin banada hatırladım seni ama hinti yeni aldım hasta gibi anlamadım havada sinek kovalmış gibi davranıyo yere düşüyo hintin yavrusunu almışlar üzüntüdenmi hastamı anlamadım

Eski 16-04-2013, 20:11   #2647
Yeni Üye

Alıntı:

Ama dedigim yatıp kalkıyo dedigim tavuk 3 gündür yumurtadan kesildi gruk adayı

Eski 16-04-2013, 21:46   #2648
Ağaç Dostu

Sagun's Avatar

hint tavukları eğer yumurtlarsa gurk olurlar ama hastalık nedeniyle hayvan yumurtlayamazsa gurk olmaz, gurk olan tavuk yumurtadan kesilir ve sürekli yatmaya başlar , gurk yatar yani ortalıkta gezip durmaz, o gezenlere biz de yumurta gurku diyoruz, sahteci gurk gibi bişey, eğer tavuk yerini yadırgarsa gurk olduğu halde yatmayabilir, alışkın olduğu yere yatırmak gerekebilir.

1duvver1 beğendi.
Eski 16-04-2013, 21:49   #2649
Ağaç Dostu

Sagun's Avatar

pazardan 2 atak s 2 tane de sasso yaklaşık 40 günlük civcivler aldım, atak s ler öldüler, grip gibi bişey var hayvanlarda burunlarından sümük gibi bişey geliyo yem yememe, daha sonra da ölüm, sassolardan biri de hasta gibi duruyo amma şimdilik direniyor, bu civcivlere aşı yapmıyolar mı yeni çıktıklarında hayvanlar neden ölüyor? bir güzel yumurtacı ve et tavuğu yetiştiremedim ona yanarım.

1duvver1 beğendi.
Eski 16-04-2013, 23:16   #2650
Ağaçsever

Cevabiniz icin tesekkür ederim Sagun.

Bahceye cikarmam su an icin mümkün degil her yer kedi dolu. Ancak genis ve kisa bir kutunun altini kesip üzerine de sineklik teli gibi bir sey bulurda gerebilirsem bahceye o sekilde cikarabilirim. Hem topraktan hem günes ve isiktan faydalanabilirler.

Ilk fotograf 4 gün öncesine ait, ikinci fotografta ise 10 günlük falanlar saniyorum. Siyah civciv horoz olacak sanki, seslere cok tepki veriyor, degisik sesler cikariyor ve hiperaktif.

Name:  Görüntü1049.jpg
Views: 11714
Size:  51.5 KB

Name:  civcc.jpg
Views: 7322
Size:  47.6 KB

Eski 17-04-2013, 11:07   #2651
Ağaç Dostu

Sagun's Avatar

maşallah güzel ve sağlıklı görünüyorlar yavrular, pazardan aldıysan bunları siyah olanı büyük ihtimalle atak s tavuktur, kırmızı olanı ilerki günlerde anlayabiliriz.arada bahçeye çıkarıp kendin göz-kulak olabilirsen daha da hızlı büyürler inşallah, size alışmışlardır onlar zaten biyere kaçmazlar.

Mercani ve 1duvver1 beğendi.
Eski 17-04-2013, 16:56   #2652
Yeni Üye

Beyler hintimin kafası titriyo yem yemeye eglince yemi ıskalıyo kafasını yukarı aşagı anlamsızca hareket etiriyo ama yem yiyo su içiyo 2 gündür böyle açaba tümörmü var beyninde açıdım hintime yavrularını yeni almışlar yumurtalamaya başlamadı bile bilen deneyimli biri yardımcı olurmu

Eski 17-04-2013, 19:21   #2653
Yeni Üye

Beyler interneten baktım solunum yolu hastalıgıymış ne yapmam lzm iyleşmesi için

Eski 17-04-2013, 19:49   #2654
Ağaç Dostu

Sagun's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi 1duvver1 Mesajı Göster
Beyler hintimin kafası titriyo yem yemeye eglince yemi ıskalıyo kafasını yukarı aşagı anlamsızca hareket etiriyo ama yem yiyo su içiyo 2 gündür böyle açaba tümörmü var beyninde açıdım hintime yavrularını yeni almışlar yumurtalamaya başlamadı bile bilen deneyimli biri yardımcı olurmu
bazen tavuklardaki grip gibi hastalıklar bu tarzda nörolojik belirtiler verebiliyor, bunlar düzelebiliyor sonradan.Boynunu kladıramama, körlük, felç gibi bacakların tutmaması, hayvana eğer yem yiyip su içebiliyorsa düzelme ihtimalini düşünerek zaman vermelisin zamanla kötüye giderse acıma, düzelirse de yumurtlayıp gurka yatar inşallah. belli bir ilacı yoktur.

1duvver1 beğendi.
Eski 17-04-2013, 20:28   #2655
Ağaç Dostu

sakagun's Avatar

Giriş Tarihi: 07-05-2007
Galeri: 107
Kuluçka makinesinden çıkardığım civcivler 4 gün sonra 1 aylık olacaklar. Kümeslerini buğday ektiğim alana koydum. Şimdilik her tarafı tel örgülü bu alanda duruyorlar. Biraz daha büyüdüklerinde bahçeye salacağım. Buğday çimi, haşlanmış yumurta, ekmek, buğday, civciv yemi yiyorlar.

Eklenen Resimler

sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2013, 01:49   #2656
Ağaç Dostu

Sagun's Avatar

sayın sakagun maşallah civcivleriniz baya hızlı büyümüşler, güüzeller, bunların cinsi nedir acaba??

Eski 18-04-2013, 07:00   #2657
Ağaç Dostu

sakagun's Avatar

Bahçemdeki Atak-s, Susex-Sarı Köy Tavuğu kırması, Süs Tavuğu, Brahma-Sarı Köy Tavuğu Kırması tavuklarının yumurtalarından.
Bunlar anne-babalar.

Eklenen Resimler

Eski 18-04-2013, 12:02   #2658
Ağaçsever

melodi-raşa's Avatar

Giriş Tarihi: 14-08-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sakagun Mesajı Göster
Bahçemdeki Atak-s, Susex-Sarı Köy Tavuğu kırması, Süs Tavuğu, Brahma-Sarı Köy Tavuğu Kırması tavuklarının yumurtalarından.
Bunlar anne-babalar.
Maşallah tavuklarınıza civciv kümesiniz çok hoşuma gitti kendinizmi yaptınız çok güzel gözüküyorlarda

assi34 beğendi.
melodi-raşa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2013, 12:52   #2659
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sagun Mesajı Göster
maşallah güzel ve sağlıklı görünüyorlar yavrular, pazardan aldıysan bunları siyah olanı büyük ihtimalle atak s tavuktur, kırmızı olanı ilerki günlerde anlayabiliriz.arada bahçeye çıkarıp kendin göz-kulak olabilirsen daha da hızlı büyürler inşallah, size alışmışlardır onlar zaten biyere kaçmazlar.
Tesekkür ederim, civcivleri pazardan aldim.

Eski 18-04-2013, 12:54   #2660
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sakagun Mesajı Göster
Kuluçka makinesinden çıkardığım civcivler 4 gün sonra 1 aylık olacaklar. Kümeslerini buğday ektiğim alana koydum. Şimdilik her tarafı tel örgülü bu alanda duruyorlar. Biraz daha büyüdüklerinde bahçeye salacağım. Buğday çimi, haşlanmış yumurta, ekmek, buğday, civciv yemi yiyorlar.
Masallah cok güzeller, dogal ortamda yetistikleri belli oluyor. Kümesleri de güzelmis.

Eski 18-04-2013, 14:22   #2661
Ağaç Dostu

sakagun's Avatar

Kümesi eşimle birlikte yaptık. İçinde tünek de var. OSB kullandık. Çatısı şingıl.
Allta çıkarılabilir tepsisi de var. Izgaradan dökülen dışkılar tepside birikiyor. Çatısı da tamamen çıkarılabiliyor.

assi34 beğendi.
Eski 18-04-2013, 16:41   #2662
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sagun Mesajı Göster
bazen tavuklardaki grip gibi hastalıklar bu tarzda nörolojik belirtiler verebiliyor, bunlar düzelebiliyor sonradan.Boynunu kladıramama, körlük, felç gibi bacakların tutmaması, hayvana eğer yem yiyip su içebiliyorsa düzelme ihtimalini düşünerek zaman vermelisin zamanla kötüye giderse acıma, düzelirse de yumurtlayıp gurka yatar inşallah. belli bir ilacı yoktur.
Yok 3 gündür oluyodu bu olay şuan allaha sükür artık geri yatmıyo düzeliyo yem yiyo ishal olmuştu oda düzeldi yem yemesi iyi suda içiyo çok sagol wala bu site sayesinde 2 kez tavuklarım kurtuldu biri 5 ay önce salgın hastalık bulaşmıştı adamlar sayesinde ilaç aldım verdim 1 haftaya iyleşti buda iyleşir *** çok sagolun gruk olursa yavruları koycam

Sagun beğendi.
Eski 18-04-2013, 23:37   #2663
Ağaç Dostu

Sagun's Avatar

gözünüz aydın olsun

Eski 20-04-2013, 21:45   #2664
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 19-03-2013
masallah tavuklarınız ve kümesiniz çok güzel güle güle büyütün

köylükadın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-04-2013, 14:40   #2665
Ağaçsever

assi34's Avatar

Giriş Tarihi: 23-03-2008
arkadaşlar banada hep yardımcı oldunuz teşekkürler.

Sagun beğendi.
assi34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-04-2013, 09:56   #2666
Ağaçsever

melodi-raşa's Avatar

Giriş Tarihi: 14-08-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi assi34 Mesajı Göster
arkadaşlar banada hep yardımcı oldunuz teşekkürler.
Assi senin civcivlerin son hali nasıllar iyilermi resimlerini paylaşda görelim bi

melodi-raşa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-05-2013, 11:55   #2667
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 28-11-2012
kümese sansar girmesi nasıl önlenir?

Hindi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-05-2013, 20:23   #2668
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hindi Mesajı Göster
kümese sansar girmesi nasıl önlenir?
Yine ben Sansar için çözüm küçük gözlü sert tellerden çakın kümesin etrafına ozaman giremiyor. Komşunun tahta olduğu için kümesi aralıklardan girip tavukların kafalarını kopardı, sansar kapanı falan işe yaramadı baş edemediler tek çözüm bu oldu sık gözlü sert tellerden çaktılar heryerine giremedi bir daha yani size önerebileceğim denenmiş ve başarılı olunmuş bir yöntem Kolay gelsin

bay tömürcek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-05-2013, 00:18   #2669
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-10-2010
gurk

merhabadi arkadaşlar istanbul silivride tavuk kedi veköpeğim v ar hint ve denizli kırması tavuklarım var 13 adet. hint kırmaları çok kuluçkaya yatıyor.bir sezonda 2 kez kulçkaya yatanlarda oluyor bu sebepten farklı yaşlarda civcivlerim oluyor.bunların bakımı zor oluyor .ilerleyen zamanlarda kuluçkaya yatan olursa gönüllü arkadaşlara verebilirim. karşılığında kuluçkaya yatmayan tavuk kabul edebilirim. kediler yüzünden civciv büyütmek zor oluyor.
ilgilenen arkadaşlar mesaj gönderebilir. hatalı fotoğraf yüklemişim silemedim

Eklenen Resimler

ağaç sevdalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2013, 12:08   #2670
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 28-11-2012
Alıntı:
Yine ben Sansar için çözüm küçük gözlü sert tellerden çakın kümesin etrafına ozaman giremiyor. Komşunun tahta olduğu için kümesi aralıklardan girip tavukların kafalarını kopardı, sansar kapanı falan işe yaramadı baş edemediler tek çözüm bu oldu sık gözlü sert tellerden çaktılar heryerine giremedi bir daha yani size önerebileceğim denenmiş ve başarılı olunmuş bir yöntem Kolay gelsin
teşkkür ederim bay tömürcek . hayır yani tavukların tamamını yese gam yemeyeceğim kafalarını koparıp bırakıyorlar

Hindi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025