agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Çiftlik Hayvanları > Kanatlılar
(https)

Beğeni Düzeni2337Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-04-2013, 20:39   #1
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi 1duvver1 Mesajı Göster
Beyler *** 3 tavuk var 2 si yerli 1 tanesi hint birde yerli horoz var 11 ay oldu civcivken başlamıştım bakmaya ama tavuklarım gruk olmuyo nedenini sorabilirmiyim gri tavugum gruk oldu 1 gün oturdun sonra yumurta koyup kalktı anlamadım bu konuda bilgisi olan bana anlatabilirmi ne yapmam gerektinigi
1duvver1 foruma hoşgeldin ismin hiç yabancı değil Hint tavuğun gurk olacaktır biraz zaman ver hintler mutlaka gurk oluyor çok nadir istisnalar dışında bazen olmaya da bilir ama çok çok nadir

Tavuğum gurk oldu bir gün yattı demişsin bizde bir tabir vardır yumurta kurkuğu deriz yani tavuk aynı gurk gibi kabarır gurk gurk diye dışarılarda dolaşır bazen 1 gün yatar bazen hiç yatmaz ve yumurta yapmaya devam eder buna yumurta kurkuğu diyoruz tavuklarda görülen birşeydir sizinki de büyük ihtimal öyle olmuştur Acele etmeyin anca mevsimi geldi diğer tavuklarınız olmasa bile o hint tavuğunuz gurk olacaktır

bay tömürcek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2013, 21:03   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-02-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek Mesajı Göster
1duvver1 foruma hoşgeldin ismin hiç yabancı değil Hint tavuğun gurk olacaktır biraz zaman ver hintler mutlaka gurk oluyor çok nadir istisnalar dışında bazen olmaya da bilir ama çok çok nadir

Tavuğum gurk oldu bir gün yattı demişsin bizde bir tabir vardır yumurta kurkuğu deriz yani tavuk aynı gurk gibi kabarır gurk gurk diye dışarılarda dolaşır bazen 1 gün yatar bazen hiç yatmaz ve yumurta yapmaya devam eder buna yumurta kurkuğu diyoruz tavuklarda görülen birşeydir sizinki de büyük ihtimal öyle olmuştur Acele etmeyin anca mevsimi geldi diğer tavuklarınız olmasa bile o hint tavuğunuz gurk olacaktır
bay tömürcek çok sagol tavugum hastalanmıştı sen yardım etimiştin banada hatırladım seni ama hinti yeni aldım hasta gibi anlamadım havada sinek kovalmış gibi davranıyo yere düşüyo hintin yavrusunu almışlar üzüntüdenmi hastamı anlamadım

1duvver1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2013, 21:11   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-02-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek Mesajı Göster

Ama dedigim yatıp kalkıyo dedigim tavuk 3 gündür yumurtadan kesildi gruk adayı

1duvver1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2013, 22:46   #4
Ağaç Dostu

Sagun's Avatar

Giriş Tarihi: 09-02-2013
hint tavukları eğer yumurtlarsa gurk olurlar ama hastalık nedeniyle hayvan yumurtlayamazsa gurk olmaz, gurk olan tavuk yumurtadan kesilir ve sürekli yatmaya başlar , gurk yatar yani ortalıkta gezip durmaz, o gezenlere biz de yumurta gurku diyoruz, sahteci gurk gibi bişey, eğer tavuk yerini yadırgarsa gurk olduğu halde yatmayabilir, alışkın olduğu yere yatırmak gerekebilir.

Sagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025