agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kaktüs (https://www.agaclar.net/forum/kaktus/)
-   -   Yılbaşı Çiçeği (Schlumbergera) (https://www.agaclar.net/forum/kaktus/1787.htm)

bettyycim 26-12-2011 18:09

Valla benimkiler balkon da hem de hepsi tomurcukta umarım açarlar :o

merkürvenüs 26-12-2011 21:13

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Yarın balkona alıp gece için havayı takip edecem, aksi taktirde açmayacak.

DİLEK YILMAZ 27-12-2011 09:04

Çok teşekkürler Kiraz klimadan olsa gerek bu aralar sürekli açık bir kontrol edeyim iş çıkışında!

MİRBE 27-12-2011 20:26

bettycim ben de bekliyorum 1 ayı geçti hala tomurcuk ama açacaklar ümitliyim bir kaç tanesi kocaman oldu ve hala kapalı balkondalar..

Turunçgil 27-12-2011 20:34

Benim yılbaşılarım daha açmadı acaba daha erkenmi bi sorun mu var yoksa ?

bettyycim 27-12-2011 21:41

Sevgili Mirbe benimkilerde bir aydan fazladır tomurcukta bu gidişle yılbaşından sonra açacak :D

toprak 27-12-2011 23:37

Birkaç senedir benim de Yılbaşılarım var hepsi aynı çiçekten çoğaldılar pembe-eflatun arası bir renge sahipler. Batıya bakan tamamen açık balkondaki tomurcuklar çok yavaş gelişiyor. Ama doğuya bakan (camekan, soğuk ve kapalı) balkonumdakiler 3 hafta önce açmaya başladılar. hatta şimdi solmaya bile başladılar.
yeni resim yok ama bu linkte görebilirsiniz.,
http://www.agaclar.net/forum/888535-post65.htm
(elimde yeni resmi yok ama önceki fotoları yayınlamıştım)
selamlar

bettyycim 28-12-2011 09:05

Çok güzellermiş toprak bey, bu sabah her yere kırağı atmıştı ama tomurcuklar sağlıklıydı ;)

suatpelen 28-12-2011 12:31

Benim beyaz yılbaşımda, henüz açmadı.Geceleri bayağı soğuk olmaya başladı.Biran önce açsalarda, bozulmadan dinlenmesi için içeriye alsam.

SerDag 30-12-2011 23:37

sevgili acemifüsun, bu iki kardeşi çok sevdim ben. maşallah.:)

l i t t l e gardener

çiçeksever 02-01-2012 15:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun (Mesaj 891903)
Yılbaşı kaktüslerim açık balkonda duruyorlar. Don olursa , don sürecinde içeride ısıtılmayan bir odaya almayı düşünüyorum. İzmir iklimi malum, arkadaşların bulundukları iklime göre davranmaları en doğrusu olur.
İki kardeş açık balkonda yanyana yaşıyor:)

Saksılar gördüğüm kadarıyla metal.Tabanlarında delik var mı?Ben de almıştım.Satılanlar genelde delik olmuyor.Fazla suyu atabiliyor mu?

phalez 02-01-2012 17:36

Merhabalar,
ben 10 gün kadar önce bir yilbasi cicegi aldim. Su anda 2 dalindan cicek acti. diger dallarda da minicik tomurcuklar var. Onlarda acar mi acaba?
Bir ciceklenme sirasinda ve sonrasinda sulamayi nasil yapmaliyim? Besin vermeli miyim?

Cok tesekkür ederim simdiden.

acemifüsun 02-01-2012 18:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi çiçeksever (Mesaj 894826)
Saksılar gördüğüm kadarıyla metal.Tabanlarında delik var mı?Ben de almıştım.Satılanlar genelde delik olmuyor.Fazla suyu atabiliyor mu?

İki saksı içiçe duruyorlar, plastik saksıya dikililer, metaller süs:) Plastiğin de metalin de altına bolca delik açtım:)

sındırgılı 02-01-2012 19:05

1 Eklenti(ler)
Benimkilerde evde epey cicek doktukten sonra balkona alindilar.

sındırgılı 02-01-2012 19:15

1 Eklenti(ler)
diger resmi :)

phalez 03-01-2012 13:03

Merhaba,

Buradaki yilbasi ciceklerinin resimlerine bakarken farkettim Benim yilbasi cicegimin yapraklari yumusak ve pembemsi renkli, yani sizinkiler gibi diri ve koyu yesil degil. Yapraklar yanlara dogru sarkiyor. Neden olabilir acaba?
Yardimci olursaniz sevinirim.

SerDag 08-01-2012 21:36

5 Eklenti(ler)
benim 3 kök yılbaşı çiçeğimden son haller. buradaki her dalı çiçek dolu olanlar gibi değil, bizimki teker teker gidiyor. yoruluyor mu ne? :p size açma sıralarını olduğu gibi anlatacak şimdi.;) önce kırmızı başlıyor. o solarken pembe şişiyor. pembe patladığında iki beyaz büyüyor. en son beyaz açıyor, aynı anda iki beyaz açabildi, rekoru bu nazlı kızın.:p

SerDag 08-01-2012 21:37

1 Eklenti(ler)
bu da devamındaki son resmi..;)

dr.arif 09-01-2012 16:35

benim çiçeğim neden açmıyor gayet güzel gelişti lakin çiçek yok

vehibe 09-01-2012 18:05

Keşke resmini görseydik.

MİRBE 09-01-2012 19:34

3 Eklenti(ler)
Bu da benim beyaz gelinim:))

Bebek tomurcuklar da açıyor yavaş yavaş:)

essenn 10-01-2012 11:40

merhabalar. aranıza yeni katıldım. çok sevdiğim fakat bir türlü yetiştiremediğim bir bitkidir yılbaşı çiçeği. elime bi kaç dal yılbaşı çiçeği geçti. toprağa gömdüm ffakat lopları kendiliğinden döküldü. yine vazgeçmedim. tekrar gömdüm toprağa dün. bu mevsimde bu şekilde tutarmı acaba bunu sormak istiyorum. teşekürler..

Fatih 10-01-2012 12:03

Sayın Essen aramıza hoş geldiniz.Geçen hafta kırılan bir kaç dalı dikip yeni kökleri görmeye başladım. Uygun ortam ve şartlar sağlandığında tutacaktır şüpheniz olmasın :) Bu arada geçen hafta çiçekçilerde bolca vardı.Tutturamazsanız çiçekçilerde çiçeği geçmiş olanları uygun fiyattan alabilirsiniz.

essenn 10-01-2012 13:41

pencere önüne koydum kullanılmayan bir oda olduğu için kalorifer açık değil çok soğuk olmasada soğuk bir ortam. güneş alan bi yer bu vakitlerde pek mümkün olmasada:) hafif nemli toprağa gömdüm biraz su püskürttüm üzerini poşetle kapladım dünden beri duruyor bakalım *** bu sefer tutar :)

vehibe 10-01-2012 14:02

Sevgili essenn, Dökülen loplardan suda köklendirebilirsin.

Sevgi Durul 10-01-2012 14:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi essenn (Mesaj 897762)
pencere önüne koydum kullanılmayan bir oda olduğu için kalorifer açık değil çok soğuk olmasada soğuk bir ortam. güneş alan bi yer bu vakitlerde pek mümkün olmasada:) hafif nemli toprağa gömdüm biraz su püskürttüm üzerini poşetle kapladım dünden beri duruyor bakalım *** bu sefer tutar :)

Isıtılan ortamda, daha kolay köklenir diye düşünüyorum.

sakdag 10-01-2012 14:05

Suda köklendirirken çürümemesi için bir püf noktası var mı Vehibe Hanım....

essenn 10-01-2012 14:14

pek sıcağı sevmeyen bir çiçek olduğu için soğuk yere koydum ama. Peki suda nasıl köklendirebilirim çünkü bikaç lop kaldı elimde tek oldukları için küçükler.

vehibe 10-01-2012 17:58

Suda köklendirme

2 Eklenti(ler)
Suda köklendirmenin hiçbir püf noktası yoktur. Gördüğünüz gibi çürüme yapmaz.
2 aydır suyun içindeler. Suyunu hiç değiştirmedim.Eksildiği zaman üstüne ekledim.

bettyycim 10-01-2012 21:07

Üst dallarda havai kökler var sevgili vehibe ordan ayır suya koy iki gün içinde kökler canlanacaktır, alt kızımlarıda direkt geçirgen toğrağa ekin bir hafta sonra az az nemlendirin toprağı kökleneceklerdir ;)

GÜLSEN_ 12-01-2012 16:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 897774)
Suda köklendirirken çürümemesi için bir püf noktası var mı Vehibe Hanım....

sevgili sagdag çürümez merak etmeyin ama lütfen musluk suyu olmasın hazır içme suyu kullanırsanız daha iyi oluyo sadece eksildekçe suyunu ekleyin arada az kalsın suyu nemden bile alıyor merak etmeyin çok nazlı bi çiçek değildir

sinan yavuzz 21-01-2012 17:32

1 Eklenti(ler)
Yılbaşımın çiçekleri yılbaşı geçti bizimki anca açtı demekki bizimki anca yılbaşına girdi :D :D

GÜLSEN_ 21-01-2012 19:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sinan yavuzz (Mesaj 902103)
Yılbaşımın çiçekleri yılbaşı geçti bizimki anca açtı demekki bizimki anca yılbaşına girdi :D :D

sinan bey geçde olsa yılbaşına girmiş ya önemli olanda bu bence çok güzel açmış senin kız biraz nazlı sanırım

suatpelen 22-01-2012 07:24

benim çocukluğumda,annemin bütün yılbaşı çiçekleri,şubat ayında açardı ve adına şubat çiçeği denirdi.Şimdi gübre,besin verildiği için yılbaşında açıyorlar.ben besin vermiyorum. her yıl şubatta açıyorlar,şubat ayı girmeden açmazlar tomurcuklar epeyce irileştiler, şubatı bekliyorlar.

suatpelen 22-01-2012 07:34

Bazı arkadaşlar çiçeğinin, 3 4 günde solduğunu söylüyorlar.Benimkilerin çiçekleri, açtıktan sonra 2 aya yakın açık kalırlar.yani,şubatın başında açar,nisanın başında sezonu kapatırlar.ama bu sene koçtaştan aldığım turuncu ve lila renkli yılbaşılarımın çiçekleri 4 günde soldu.ama benim bakış tarzımla onlarda seneye şubatta açacaklar.

sinan yavuzz 22-01-2012 22:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GÜLSEN_ (Mesaj 902148)
sinan bey geçde olsa yılbaşına girmiş ya önemli olanda bu bence çok güzel açmış senin kız biraz nazlı sanırım

evet gülsen hanım bayabir nazlı çıktı 2 ayda anca açtı hergün dörtgözle açsın diye bekledim sabrın sonu açan çiçekleri oldu :D :D

Mustafa Abdal 29-01-2012 21:27

Buda bendeki - takas yapabilirim.

1 Eklenti(ler)
Buda bendeki. Ana yadigarı, herhalde bir 15 yaşı vardır en azından. Bu yıla kadar çiçeğini gördüğümü hatırlamıyorum. 2 yıldır bende, belki annemdeyken açıyordu.
Yaklaşık bir aydır tomurcuklanıyor. Galiba çiçek açması için saksının küçük olması gerekiyor. Saksı büyükse ancak kökleri saksıyı doldurduktan sonra açmaya başlıyor. Şubat ortasına kadar donanır herhalde.

Eklenti 266496

GÜLSEN_ 29-01-2012 22:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi meraklı_amatör (Mesaj 905340)
Buda bendeki. Ana yadigarı, herhalde bir 15 yaşı vardır en azından. Bu yıla kadar çiçeğini gördüğümü hatırlamıyorum. 2 yıldır bende, belki annemdeyken açıyordu.
Yaklaşık bir aydır tomurcuklanıyor. Galiba çiçek açması için saksının küçük olması gerekiyor. Saksı büyükse ancak kökleri saksıyı doldurduktan sonra açmaya başlıyor. Şubat ortasına kadar donanır herhalde.

Eklenti 266496

İYİ AKŞAMLAR meraklı_amatör şuan sizde sitedesiniz, yılbaşı çiçeğinizin açmama sebebi sizin dediğiniz gibi saksı olayı değil o afrika menekşeleri için geçerli kışın biraz kışlandırmak gerekiyo kaktüs ve sukulent cinslerini yani biraz soğuğa maruz bırakıp kış aylarında suyu çok az vermek gerekiyo bundan sonra umarım daha bol çiçeklerini görürsünüz

SerDag 30-01-2012 01:08

1 Eklenti(ler)
Başım döndü okumaya çalışmaktan. Son 2 sayfa karmakarışık.

Yılbaşı çiçeklerini kentinizde varsa BAUHAUS gibi AVMlerin bahçecilik bölümlerinden almanız mümkün. Çiçekli ve olgun olarak geliyorlar. Aralık'ta deste deste görmüştüm insanlar kapışıyordu.

Benim yılbaşım açtı açtı şimdi dinlenmeye geçti.. derken bir de baktım yavru loblar çıkartmaya başlamış.;) Birkaç lobda da kökçükler uzatmış, ayırıp ekmeyi düşünüyorum.

Suyu azalttım az az veriyorum.. Forumda 10-15 yaşındaki çiçekleri gözünce nasıl gıpta ediyorum. Senelerce bir evlat gibi bir bitkiye bakmak, harika bir şey olmalı.

pembegül 04-02-2012 19:56

Bende annemin kırmızı yılbaşı çiçeğini aldım nedense ölüyordu sağlam yaprakları diktim ne oldu ne öldü öylece durdu, bende balkona çıkardım kar kış orda duruyor son bir aydır bakmadımda ne oldu bilmem karın altında üzeri poşet örtülüydü bu kışı atlatırsa birdaha yaşar diye düşünüyorum..:)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025