![]() |
1 Eklenti(ler)
kaybettiğim güzelliğin de resmi varmış :(
Bu da yetmezmiş gibi dört renkte aldığım paskalya kaktüslerimden de birkaç çelik kaldı. Bakalım onlar yaşayacak mı :confused: :( |
Bayağı nazlı bir bitki. Ben de yazdan kışa geçerken 2 tane bayağı bir gelişmiş bitkiyi kaybettim.
|
Sayın çiçeksever biz mi çok nazlıyoruz da şımarıyolar anlamıyorum ki. Eskilerin büyüttüğü hangi çiçek özel toprak, besin, hava, su seçiyodu ki? Arkadaşlarım sevginle öldürüyorsun diyorlar hep :((
|
Ortam çok sıcak olmayacak. Bizim ev merkezi kaloriferli. 24-25 derece oluyor.
|
Tomurcukta iken sulamayı nasıl yapmamız gerekiyordu arkadaşlar?
|
Alıntı:
|
Çok teşekkür ediyorum sevgili A-NOMAD komşumun camekânında duruyor yılbaşım. Merakla bekliyorum bakayım inşallah çiçeğini görebilirim.
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Bunu denemek isteyen varmıdır.
Gül teyzenin küçük çaplı denemeleri var biliyorum da:) Eklenti 588492 Eklenti 588493 Çok güzel, bir de tüm renkler olsa... |
Alıntı:
|
:eek::eek::eek: Bu ne güzel bir oluşum böyle:eek:
Sayın A NOMAD nasıl yapılabilir ki bu:confused: |
Alıntı:
|
Yılbaşı çiçeği tam da adına yaraşır şekilde Yılbaşı ağacı gibi olmuş:)
|
|
|
Alıntı:
Aşı bölgelerine bakınca sanki diken gözü çıkarılıp, oraya schlumbergera çeliği yerleştirilmiş gibi geldi. Cesaret edip tekrar mı denesem acep, kanıma giriyorsunuz :rolleyes: :D |
5 Eklenti(ler)
Yılbaşı kaktüslerim rengarenk açmaya başladı...Soğuklar başlarsa çiçekler daha uzun kalacak üzerinde....Soğuk istenir mi? :) Çiçek delisi olunca isteniyor maalesef.....
|
Ay,maşallah maşallah ne kadar güzeller.Soğuklar başlayınca demişsiniz çiçekleriniz kapalı balkonda mı,güneş alıyor mu?
|
Alıntı:
Bu aşıları yapmayı öğretin bize de yoksa ciğerci kedileri gibi yalana yalana bakmaktan telef olacağız :D |
Sn.Sevgihoca;
Açık balkonda ve sabahtan öğlene kadar güneş alıyorlar. Kaktüsler, sukulentler, kalancholer hepsi bir arada. Bu türlerin hepsi soğuk sever. Eğer kışı dışarıda geçirmezlerse, çiçek göremezsiniz o sene...İzmir'de geçen kış bir kaç gece don oldu, dondan korumak için geceleri kalın bir naylonla örttüm üstlerini. Eğer daha sert kış yaşanan iklimdeyseniz, sıfırın altına inilen aylarda mutlaka korumalısınız, kaktüsler donabilir çünkü. |
Alıntı:
Hiç bir zorluğu yok inanın. Ana kaktüsü keskin bir bıçakla dümdüz keseceksiniz. Kestiğiniz parçayı atmayın, 9-10 gün kurumaya bırakıp sonrasında toprağa gömerseniz, o da tutar. Ana kaktüsün üstünde ve yanlarında rastgele minik kesikler yapacaksınız. Kesiklerin içine de yılbaşı kaktüsünün küçük körpe dallarından alıp, kesiklerin içine yerleştireceksiniz. Eğer yanınızda biri kişi daha olursa daha kolay oluyor. Yerleştirme işlemi bittikten sonra sıra ambalajlamaya geliyor. Sıkıştırıp, kaynaşmasını sağlamak için, streç film ile ve/veya kalın lastik bantla saracaksınız. Bir-bir buçuk ay sonra tutmuş oluyor ama ben acele etmiyorum, İki-üç ay sonra çıkarıyorum streç ve lastikleri.. Aşı için doğru ay Şubat-Mart, şu anda erken...Çok kolay oluyor mutlaka deneyin...Bol çiçekli günler... |
Fotoğraftaki aşı kaktüs 6 yaşında. Aşıyı, yılbaşı kaktüsünün küçük- körpe dallarıyla yapıyoruz. Aşı tuttuktan sonra, dalların uzayıp büyümesi, görkemli bir hale gelmesi için sabır gerekiyor. Hepinize bol çiçekli günler, iyi pazarlar.....
|
Alıntı:
Şurada Şubat-Mart dönemine ne kaldı, sayenizde daha bilinçli şekilde tekrar deneyeceğim, çok teşekkürler ;) Sizin aşıları gördükçe içim gidiyor, maşallah öyle güzeller ki ellerinize sağlık... |
:confused:
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
(He eğer toprağını kontrol etmeden sulama alışkanlığımız varsa bütün iklim tiplerinde bitkilerimizi kolaylıkla çürütebiliriz zaten...) |
arkadaşlar birde şunu göz ardı etmeyelim .. eskiden yerel bitkiler olduğu yerde yetiştirilirdi dünya bu kadar birbirine yakın değildi ... şimdi öylemi güney amerikada endonezyada yetişen bitki bizim odamızda yetişmeye başlıyor... hemde bilmem ne varyetesi falanı filanı ... eskiden böyle değildi ki ...
|
Alıntı:
Yoksa rastgele toprağa eker/diker ve sulardık sadece, değil mi? Artık eskisi gibi değil evet, çok daha bilinçliyiz ve bilgilere ulaşmak bu kadar kolayken elbette çok daha bilinçli olmalıyız, bunun için çaba sarf etmeliyiz. Tek sıkıntımız önce okumaya, sonra da uygulamaya üşeniyor olmak... |
Yılbaşı çiçeği
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar benim de bir sorum olacak yılbaşı kaktüsüyle ilgili yardımcı olabilirseniz çok mutlu olacağım. 2 yıl önce üzerinde çiçekleri olan minik çiçeğimi aldım, bir kaç ay sonra çiçekler döküldü sonra ne çiçek açtı ne de büyüdü. Bir kaç ay önce araştırırken (siteyle tanışmama da vesile oldu) öğrendiklerimi uygulamaya başladım. Çiçeğimi balkona çıkardım, az suladım bir süre sonra sulamayı kestim, yeni loblar ve tomurcuklar verdi.Aralık başında da içeri aldım çiçekler çok güzel açtı, ancak bir haftadır çiçekler pörsümeye başladı, nerede yanlış yapıyorum, bilgi verebilirseniz çok sevinirim, teşekkürler
|
Alıntı:
Bahçe toprağı vs. kullandıysanız toprakta soluncan veya zararlı böcek kalmış ve çiçeğin köküne zarar vermiş olabilir mi? |
çiçeğiniz soğuktan donmuş gibi gözüküyor
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sağlam görünen uç bitki segmentlerini çelikleyip başka saksıda tekrar köklendirin.
Bunun köklerinde bir sorun var. Uçları aldıktan sonra bunun kökküne açıp bakın, tecrube olur. Ne hata yaptıysanız tekrarlamazsınız. |
Alıntı:
|
Çiçeğinizi koyduğunuz yer ne çok sıcak, ne de çok soğuk olsun. Serin bir ortam çok iyi gelicektir. Benim yılbaşım İstanbul'da yaz kış cam balkonda duruyor, çok sulamaya gelmiyor. Balkon kuzeybatı yönünde. Toprağına parmağınızla dokunun baktınız kurumaya başlamış o zaman suyunu verin. Ben kaktüs vitamini veriyorum. Her sulamada değil tabii. Sabahları haşladığım yumurta suyunu soğuttuktan sonra salon bitkilerime veriyorum. Yaprakları pırıl pırıl oluyor. Geçtiğimiz yılbaşı bayağı bol çiçekliydi bu sene sıhhatli ama daha az çiçek verdi. Serin bir yerde toprağı kuruyana kadar sulamayın düzeliceğine eminim.
|
Çiçek bozulmaya başladı
1 Eklenti(ler)
Yılbaşı çiçeğimin yerini değiştirdim merdiven boşluğundan ev ortamına pencere kenarına aldım sonra böyle oldu eridi yumuşadı ve ölüyor. Neden böyle oldu dersiniz ?
|
Bazı çiçekler özellikle yılbaşı çiçeği yerini değiştirince tomurcuklarını ve çiçeklerini döküyor.
|
Alıntı:
Ben de yönünü bile değiştirmemek gerektiğini okumuştum, o yüzden hiç kıpırdatmamaya çalışıyorum. Kendini ışığa göre ayarlıyormuş. Sevdiği yeri bulup hiç değiştirmeyin, eski yerine mi alsanız acaba? Ne de olsa bu çiçekli hale orada geldi, mutluydu demek ki.. |
Evet Sn. Jakin ve Sn. çiçeksever bende öyle düşündüm aynen dediğiniz gibi yaptım. Eski yerine geri aldım çiçeği , verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Saygılar
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:33. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025