![]() |
Yılbaşı çiçeklerimi çiçekleri geçtikten sonra yaşatamıyorum. Toprağı iyice kuruyana kadar su vermiyorum. Ancak suyunu verdiğim anda dallarını döküyor. Büyük saksıda oluyor diye düşünerek saksı değiştirmeye korkar oldum. 2-3 yıldır ilk aldığım saksıda sıkış tepiş hayatlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Kışın saksı değişimi yapıcam artık.
|
Sayın EAkpınar Yılbaşı'nın çiçeklerini döktükten sonra 1 ay boyunca sulanmamaları gerekiyor diye biliyorum.
|
Merhaba ben yeni üyeyim. Benim de bir yilbasi cicegim var ama kucuk loplarinda kökler çikmaya basladi.Yardimci olabilir misiniz
|
Onlar gayet normal. Çoğaltmak isterseniz bölüp öyle çoğaltabilirsiniz.
|
Yardimci oldugunuz icin tesekkurler
|
merhabalar ocak ayında 3 tane yılbaşı çiçeğinden yaprak koparıp suya koydum sanırım mart ayında iyice köklenen çelikleri ektim nerdeyse 2 aydır ölmek ile ölmemek arası gidip geiliyorlar çok çiçek baktım bunlar a ne yaptımsa olmadı şimdiye kadar çoktan büyümeleri gerekirdi sanırım bir tanesi de çürümüş halbuki yanından yaprak vermek üzereydi güneşli yerdeydi değiştirdim .az suladım olmadı .fotoğraf ekleyemedim zaten hesabım da şifre unuttum ve foruma aylardır giremedim şifre istemem rağmen olmadı eski bilgisayarda tarayıcıyıda kayıtlı kalmış o şekilde foruma girebildim .teşekkür ederim
|
Malesef yılbaşı köklendirmek hızlı olmuyor. Bende geçen sene köklendirme için ayırmıştım. Daha bu sene yeni filiz vermeye başladılar. Suda köklendirme yerine direk toprağa diek daha mantıklı.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Aynı durum benim çiçeğimde de söz konusu ancak neredeyse her boğum aralığında var. Çiçekten çok fazla bölmem durumunda zarar verir miyim ve bu kadar çok köklenmesi bir sorun mu acaba? |
Normalde köklendirme işlemi yaparken oluşan çiçekleri koparmanız lazım. Dallar köklenince daha gelişmesi için oluşan tomurcukları kopartmak bitkinin daha hızlı gelişmesini sağlıyor.
|
Alıntı:
|
Yılbaşı Çiçeği (Schlumbergera)
Alıntı:
Merhaba, burada kullandığınız yöntemi biraz detaylandırmanız mümkün mü? İç kap dış kap tabanına değmemeli mi? Ayrıca dış kaptaki su seviyesi hoya yetiştiriciliğinde olduğu gibi bir kaç cm ile mi sınırlı kalmalı? Bu yöntem benim gibi bu bitkiyi yetiştiremeyenler için bir umut olabilir. Şimdiden teşekkür ediyorum. |
Yılbaşı çiçegi
Ben yılbaşı çiçeğimi 1 hafta önce diktim 2 si tuttu gibi diger ikisi yaprakları cansızlaştı bu ikisi neden ölmüştür acaba.
|
Alıntı:
Sukulent ve kaktüslerin çoğu haftalarca hatta aylarca kesik olarak dışarıda durabilir ve ölmezler, o açıdan endişe etmeyin... Ancak yılbaşı çiçeği (ve benzer türler olan paskalya kaktüsü, atlas kaktüsü, vb.) bir kaktüs olmasına rağmen bir çöl bitkisi olmadığından, ben bu bitkiyi açıkta bekletip riske girmek istemediğimden onda farklı bir yöntem uyguluyorum ve suda köklendiriyorum... Çelikleri keser kesmez toz tarçına batırıyorum ve ardından suya koyuyorum... Bugüne kadar bu yöntemle çeliklerimin hepsi köklendi... Toprakta köklendiren arkadaşlar da vardır belki, ama ben bu bitkide hiç denemedim toprakta köklendirmeyi... Bol şans dilerim.. |
Yılbaşı çiçeğimi dikeli 3 hafta oldu acaba bu sene **** 2021 başlarında çiçek açar mı
|
Alıntı:
Geçen yıl, benzer bir tür olan paskalya kaktüsü çeliğimi suya koyduktan sonra kök vermeden bir çiçek açmıştı bu şekilde... |
Arkadaşlar merhabalar, sarı ve beyaz renkte yılbaşı çiçeği arıyorum. Nerelerden temin ettiniz siz? Çok yaygın ve uygun bir çiçekti şimdi bulamıyorum. Ben Ağustos ayınca 7.5 liraya almıştım minicikti, çok sevdim ve farklı renklerini istedim ama bulmak ne mümkün
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:05. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025