![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alcen Hanım, maşallah ne güzel çiçekler bunlar. Bitkiniz oldukça sağlıklı duruyor bence. Noktacıklar sadece çiçekler açan bölümlerde oluşmuş gibi görünüyor. Belki çiçeklerden sonra düzelir, çiçek açma döneminde yapraklar da değişimler oluşabiliyor ama yine de gövdesini kontrol edin, yumuşama, solgunluk, buruşma gibi belirtiler varsa köküne yakın kısımını da toprağını biraz açarak kontrol edin bence. Geçen yağan şiddetli yağmurlar da çeliklediğim atlasımın saksısı biraz fazla yağmur almış ve gözden kaçırmışım bu durumu. Sadece 2 günde çürüdü gitti, kurtaramadım ne yazık ki. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2006
|
Sn alcen, nette biraz araştırdım. Sizin durumunuza benzer aşağıdaki fotoğrafları bulabildim. ![]() Nedeni olarak iki etkenden bahsediliyor... Birincisi, uygun olmayan ısı... Örneğin gündüz-gece ısıları arasında büyük farkın olması... Anormal gelişme olarak adlandırılıyor; uygun ısının sağlanması öneriliyor. İkincisi ise bir mantari hastalık olan black spot disease (türkçesi sanırım kara leke). Fungusit öneriliyor. Sn sakdag'ın önerdiği gibi bitkinizi gözlemleyip, lekelerin çoğalmasına ve/veya genişlemesine göre karar verilebilir. Bu arada, bitkiniz çok güzel, maşallah... Düzenleyen drhegeli : 07-06-2012 saat 11:38 |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|