![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Kırmızı acanları dahamı nazlı oluyor bu yıl tek cicekle gecirdik ![]() Sanırım tür farkı var yaprak yapısı ve büyüme şekli tamamen farklı Atlasları cook seviyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Moderatör
|
İnan, Allah suyundan başka ara sıra potasyum veriyorum başka bir şey yok. Ama her zaman ne kadar güzel olduğunu ve onu çok sevdiğimi belirten sevgi sözcüklerim var tabii. Dikenli olmasa ona da öpücük konduracağım, güllerime yaptığım gibi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok güzel, yoksa hakkımdan feragat etmese mi idim? Bakın Güler Hanım, Güler atlasımın tek tomurcuğu nasıl ama? ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Eski atlasımı da bir güzel budadım. Cılız sürgünlerin hepsini kestim. Üç atlasımdan birinden biri muhakkak açacak. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-03-2011
|
sevgili arkadaşım SDurul napıcaksın bu kadar budadığın atlasları kıyamam yaa yeni çelikler olarak ek tekrar bence toprak üstüne öylece daya kalsın inan ekmeden daha çabuk kökleniyorlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bir kaç arkadaşa atlas çeliği ben de gönderdim, saymadım ama beş altı kişi kadar ancak. Bunun dışında, üç yıldır bende, budanmadı ve açmıyor. ![]() ![]() Alıntı:
Sevgili selis, Güler hanım da aynı şeyi söyledi, yumuşaması sıcaklardan yani. Ben yumuşadığı için budamadım, sebebini yukarıda açıkladım. ![]() |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Benim atlasın yaprakları da sizinki gibi yumuşamış.. Normal mi yani? Siz keyiften mi budadınız? Ben de çok sulandığı için oldu sanıyordum.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-10-2011
|
atlas çiçeklerinin çiçek açmaması
Sayın ağaçlar net üyeleri atlas çiçeğinin bir özelliği varmış bir çelikte nerede çiçek açtıysa orada tekrar çiçek açmazmış.O dalı ancak budayıp yeniden çelik olarak üretim için kullanabilirmişiz.Yani arkadaşlar çiçek açmış dalları budayıp yeniden çeliklendirmeleri için birbirimizle paylaşıyoruz.Böylece atlas çiçeğini budayıp paylaşmaya kıyamayanlar boşuna beklemesinler açmasını.Bakın Sayın Güler Hanım kendisi sürekli atlas çiçeklerini paylaştığı için demek ki hep çiçek açıyor.Artık Atlas kraliçemizin sırrı çözüldü...(Elinde pembe sarı ve beyaz renkte olanlar beni unutmazlar değil mi.... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-11-2011
|
Sn mmanager, aynı bilgileri ben de internetten okumuştum hatta (Çoğaltılması: 15 cm kadar parçalarını keserek alın. Dört beş gün gölgeli serin bir yerde açıkta bekletecek kesik yer iyice kurumasını kabuk bağlasını sağlayın, sonra dikebilirsiniz) diye devam ediyordu. Görünen o ki cicek acmış dallar ve/veya açmamakta direnip üzen dallar, başka forum üyelerinin sevinç kaynağı olabilir. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
Güler Hanım'a sonsuz sonsuz Teşekkürlerimle ..
atlaslarım iyice kendilerini göstermeye başladı. ilk iki resim işyerimdeki atlasım. diğerleri ise evimdeki.. son resim belirgin çekemediğim bir çiçek tomurcuğu.. ![]() fotoğraf çok net çıkmadı ama Sevgili Güler hanımın atlası toprağa girer girmez çiçek açma eğiliminde maşallah. sabredemedim fotoğrafladım. biraz büyüsün yine fotoğraflarını paylaşmak istiyorum. belkide gerçek bir atlas çiçeğiyle ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Moderatör
|
Ben de sizlere çelik gönderdikçe mutlu oluyorum. Hele " bakın Güler Hanım bu sizin yolladığınız atlas- çiçek açıyor, bu sizin yolladığınız maviş, ne güzel oldu-çiçekler içinde veya bu aloevera sizin gönderdiğiniz, ne güzel gelişti" gibi mesajları okuyunca mutluluğum daha da artıyor. Güzellikleri, siz dostlarla paylaşmak kadar güzel başka ne olabilir ki? Hepiniz güle güle büyütün. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
Kışlandırma benimde çok istediğim bişey ancak ev kombili, merdiven dairesi çok çok soğuk oluyor. Nasıl yapacam bilmiyorum. Ama bir şekilde deneyeceğim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2011
|
Sayın bozo kışın çok sert geçmesine rağmen bende atlaslarımı merdiven boşluğuna cam önünde geçti ama kılçıkları çıkarmadım çok küçüklerdi kışı atlattılar ama melesef yazın ortasında kırmızı atlasım kökten gitti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-10-2011
|
Bunlar da benim kızlarım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
2 yıl önce aldığım atlas çeliğim ne kadar gelişti. Geçtiğimiz aylarda 8-9 parça çelik dağıtmama rağmen son durum böyle; ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-10-2011
|
Atlasınız gayet güzel işte nesi var ki.Geçen yıl kaktüs serası olan bir çiçekçi abi atlas çiçeği o kadar çok gelişir ki artık koyacak yer bulamazsın diye tarif etmişti.Biz bu duruma gelene kadar bir kaçyıl geçecek sanırım.Ama siz heralde şikayetçi olmaya başlamışsınız yanlış anlamıyorsam..... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar Güler ablanın atlasından bendede var ama bu ara biraz buruşma oldu neden olabilir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Hafif buruşma bende de oldu. Ben kedi kumu ile torf karıştırdım. Saksıyı ilerde büyür diye çok büyük seçtim. Yarı gölgeye koydum. Hata nerede olabilir acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Henüz çeliğin kendi kök sistemi yok, köklendiğini oradan anlıyacaksınız ![]() bitki diri bir hal aldığında köklenmiş demektir. Ben Epiphyllum İnca' diri bir hal alana kadar 4 ay bekledim. Sabrın sonu selamettir ![]() Saygılar. Düzenleyen Jezebel : 02-08-2012 saat 14:22 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2006
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Karışıma kedi kumu (diatomit) ilave etsen iyi olurdu. 3 hafta önce Güler Hanımdan aldığım Atlasta sürgün çıktı. Buruşma durdu. Sanırım kökleniyor artık. Düzenleyen FatihBahce : 16-08-2012 saat 16:28 Neden: tomurcuk yerine sürgün yazıldı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Bitkin direkt güneş alıyor mu Selis? Aşırı sıcak ve akabinde susuzluk buna sebep olabiliyor. Benim ki de bu yolda ilerliyordu güney balkondan , güneş almayan gölge bir yere kaydırdım. Ve saksı değişimi gerçekleştirdim. Durumu iyi düzeldi şimdilik. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Sevgili arkadaşlar atlasınızı sabah güneşi alacak bir konuma koyun ögle güneşi yakıyor sadece sabah güneşi alsın yeterli esintiden hoşlanıyor ve susuz bırakmayın ıslak degil aşırı sıcaklarda akşam sulayın sıcaklarla beraber su kaybı ve buruşma oluyor yani saglıgı bozuluyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Sakaryanın havası çok nemli heralde toprak kurumakta zorluk çekiyor 1 2 çeliğimde kök çürümesi olmuş toprağına azcık iri taneli kum karıştırıp gölgeye aldım sulamayı azalttım bakalım 10 güne kadar belli olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|