![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-06-2013
|
Sn Sakdag harika bir süpriz olmuş.Ata yadigarı. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Sayın Ademiroğlu, Arama motoruna Atlas çelikleri yazıp istekleri o başlıkta yapıyoruz. Sizin ki mesaj bir, talep Atlas çeliği olmuş. Hoş geldiniz. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu balık kılçığı atlas toprak ortamda tam üç kere köklendirme ve sonra da çürüme dönemi geçirdi, bir buçuk yıldır. En son çürüme yaptığında ''yeter artık bıktırdın beni'' diyerek, bir gecelik gelinin dibine bıraktım çeliği. Amacım bir süre orada bırakıp, ucu kuruduktan sonra diatomite geçirmekti. Baktım ki, yatay dururken toprağa bir sürü kök salmış, üstelik hemen hemen her gözünden de sürgün vermiş... Orada kalacak artık. ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Birçok atlası diatomite aldım ben. Deusthce kaiserin, saksının dibinde bulduğum mini kökleri olan çelik, hemen canlandı, kökleri pet bardak saksısını doldurdu.Yapraklarındaki buruşukluk gitii, tombullaştı.Diğer çelikleri daha dikmedim, çelik alalı 20 gün oldu sanırım, henüz uçlarının kurumadığını görüyorum. Marniera crysocardium'da çabucak tuttu. ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-10-2011
|
atlas çiçekleri yok mu bize çok şey öğrettiler.Eğer üniversitede ziraat mühendisliği okusaydık oturup bir kitap yazardık tecrübelerimizden faydalanarak.Hayatımızı ikiye bölecek olursak da atlas çiçeğinden önce ,atlas çiçeğinden sonra diye ayıracağız heralde.... ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Avrupa da yaşayan bir arkadaş göndermişti sağolsun.Buradan ona çok teşekkür ederim .Yaz boyunca güneşten yanmasın diye koruduğum için çelikleri ince ince gelişti şimdi tekrar bu sürgünlerin ucu kalınlaşmaya başladı ama neredeyse kış geldi. Işığı bol fakat güneşsiz bir yer bulmakta güçlük çektim doğrusu.Bakalım bu sürgünler nereye kadar uzayacaklar..Gel keyfim geeel ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Fazla korumacı davranıyorsunuz. O kadar da hanım evladı bir bitki değil ki atlas. Benimki bahçede hala, güneş de alıyor. Yeter ki öğlen saatlerinde olmasın, güneş pek dokunmuyor. Bir de salyangozlar olmasa... Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Seradan geliyorlar ya o yüzden Sayın Jezebel.Tabi zamanla alışıyorlar.Biraz zamana ihtiyaçları var .Bir de camdan süzülerek birden güneşe bırakılanlarda ciddi yanıklar oluşmuştur.Hatta bazılarını kaybedip dipten çıkan yavrularını yaşatmaya çalıştığım olmuştur...Saygılar... |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-09-2012
|
[QUOTE=Güler;1220336]Benim vefalı.... bir yandan çiçekleri soluyor bir yandan hem tomurcuk, hem çiçek, hem de sürgün vermekte. GÜLER atlası bır ekol...Yakında Güler atlası olmayan ev kalmayacak sayenızde...izimkisi şimdilik büyüyor.Birgün çiçeklerinide göreceğim inşallah... |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2013
|
Allah nazardan saklasın Güler hanım harika görünüyor. ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
Buda benim yavaş gelişen atlasım. ![]() |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Harika görünüyorlar Vehibe Hanım. Bu bitki Rhipsalis elliptica, çiçek açtırabildiniz mi? |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Daha çiçeğini görmedim. |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Kılçık atlasım. ![]() |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-10-2011
|
A a a bunu ilk kez gördüm , çok güzel ! |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Taaa Viyana'dan geldiler. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Moderatör
|
Ben de bugün yaptıklarımı yazsam inanmazsınız.... Neredeyse 3 senedir atlasım duş yapmamıştı. Bugün büyük saksıyı incelediğimde sık yerlerinde örümcek ağları gördüm, bir kaç dalında da pamukçuk başlamıştı. " Eh duş yapma zamanı gelmiş " dedim. Banyoda ılık duş da aldırmak vardı ama toprakları gideri tıkar korkusu ile, balkonda yıkamaya karar verdim. Önde bağlantılarını çözdüm, büyük uğraştan sonra saksıdan ellerime dikenler bata bata çıkarıp masa üzerine yatırdım. Önce bol su ile kök topraklarını temizledim, daha sonra bütün dallarını yıkadım. dipten çıkan yeni sürgünleri ayırdım, şimdi 3 saksı daha atlasım olacak. Yıkama işi bitince ayrılacak dalları kestim, arkadaşlara yollayacağım. Daha sonra oksijenli su hazırladım, yerinde kulak pamuğu, yerinde normal pamuk ile neresinde pamukçuk başlamışsa iyice ova ova temizledim. Daha sonra bol çamaşır suyu ile saksısını dezenfekte ettim, iyice de duruladım. Hazırladığım saksı toprağının bir kısmını saksıya koydum, atlası da güzelce yerleştirip, bol toprak koydum, yeniden bağladım ve köşesine çektim. Kök ve dalları yıkanıyor... ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-06-2009
|
Yeni gelen epiphyllum çelikleri toprakla buluştu.
![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Büyümeyen türlere en iyi çözüm diatiomit bence, Resimdeki atlası Edirne'den bir tanıdığımızdan tabiri caizse zorla aldım, yaprakları oldukça geniş, yelpazemsi bir tür, ne renk açtığını bilen yok, sahibinde de açmamış. Pembe veya kımızı olmadığını düşünüyorum. 3-4 ay içinde diatomitte 5-6 yaprağa çoğaldı. Aldığım da 2 yapraktı. Yine önündeki rhipsalis cassutha, toprak ortamda hiç büyümedi, zaman zaman çürüme yaparak tükenme noktasına geldi. en son bunu kurtarabildim. ![]() Bu arada yeri gelmişken sormak istiyorum; Paul bey'den ortak siparişe katılan arkadaşlar, çeliklerinizi hangi ortamda ve nasıl bir toprak karışımında köklendireceksiniz. Ben kararsızım bir yanım diatomit diyor, bir yanım ise cocopet, perlit, lav taşı , solucan gübresi karışımı gibi yumuşak bir karışımda köklendir diyor. Tabi içerde kaloriferin yanında sıcak bir ortamda olacaklar. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
sayın sakdağ merhaba diktiğiniz beyaz atlasa benziyor,bende de var yerini severse bir gecelik çok güzel kokulu, hem de büyük çiçekler açıyor .İş yerindeyken açıyordu ,evde bir türlü yer sevdiremedim.Tavsiyeye ihtiyacım var. |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Yenisu, sizin bahsettiğiniz çiçek ''bir gecelik gelin'' sanırım. Aşağıya linkini veriyorum. Genel olarak söylemek gerekirse kışı ısıtılmayan serin bir ortamda geçirirse Eylül-Ekim aylarında açmaması için bir neden yoktur. Yazında kısmen güneş alan bir yer uygundur. http://www.agaclar.net/forum/kaktus/6527.htm |
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2012
|
Benim atlas çelikleri de yoldaymış. Dün toprak karışımını hazırladım. Bahçe toprağı, keçi gübresi, kestane gübresi(toprağı yumuşatıyor)az cocopeat ve lav taşı. Gülen hanımın göndermiş olduğu atlas çeliklerimi de aynı karışıma diktim ve çok mutlu büyüyorlar. Çelikleri toprağa diktikten sonra da sadece fısfıslayacağım nemli tutmak için. Havalar serin ve sudan kökler çürüyebilir. Aydınlık, kapalı balkonda duracaklar. Güneş çıkarsa şanslarına:-)) Atlaslar gerçekten çok nazlı bitkiler değiller. |
|
|
|
![]() |
|
|