Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi n.yıldız
Teşekkürler mmanager. Aslında forumdan okumuştum daha önce. Sitedeki arkadaşlar sayesinde epeyce bitkim oldu. Hepsini birden okumaya çalışıp, bir de not almayınca birbirine karıştırdım. Yaz tatili yaklaştığı için başımı kaşıyacak zamanım yok. En kısa zamanda not alarak baştan sona okumayı düşünüyorum.
Size zahmet olmazsa 2 sorum daha var 
1. Perlit ve pomza yok, lav taşı var.Vermikült de kullanabilir miyim?
2 Çam yapraklarının dökülmüş olması gibi bir şart var mıdır? Bir ağacın üstünden azıcık aşırmayı planlıyorum da, olur mu sizce?
|
İyi günler günaydın N.yıldız pomza ve lav taşı aynı şey diye biliyorum renkleri farklı olabilir.Lav taşı gözenekli yapısıyla hem toprağın havalanmasını sağlar hem de fazla suyu emerek yavaş yavaş buharlaştırarak atlas çiçeğinin sevdiği nemli ortamı sağlar.Ağaç kabuğu organik madde olması açısından asidik içeriği sebebiyle atlasların sevdiği şeylerdir.Çevrenizde herhangi bir yerde oduncudan çam kabuğu isteyin . Bu kabuğu ufaltın sonra bunu suda bekletin ara sıra suyunu dökün daha sonra kullanın.Söylediğiniz bir ağacın üstünden alacağınız dalları ufaltıp suda beklettikten sonra kurutarak kullanabilirsiniz.Vermikülit de olur tabi .Ben bazen yerfıstığı kabuğu yaş fındığın dış yeşil kabuğu, çay posası,yanmış mangal kömürü tozu bile karıştırıyorum.Hepsinin faydaları kanıtlanmış maddelerdir. Kolay gelsin ...