![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Evet bundan. Böyle açıyormuş diyorlardı, bende inandım ektim ![]() http://www.agaclar.net/forum/attachm...io.kuba.01.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-08-2013
|
gerçekten çiçekleri çok güzelmiş siz çiçeğini gördünüz mü? Paylaşım yaparsanız eğer beni lütfen unutmayın, atlasla beni sevgili güler abla tanıştırdı, bana çelik gönderdi, şimdi onun açmasını dört gözle bekliyorum, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Bana kaktüs - sukulent sevdasnı bulaştıran bir okul arkadaşımın taktiğini uygulamayı düşünüyorum. Biz onları çok iyi besliyoruz, su - gübre herşeyleri tam, yedikleri önlerinde yemedikleri arkalarında. Bu durumda vegetatif yolla çoğalıyorlar zaten, çiçek açıp tohum bağlama zahmetine girmiyorlar. Öyle bir durum yaratacağız ki suni olarak sanki kıtlık var, aç/suzuz bırakacağız ki nesli tükenmesin diye çiçek açma yoluna gidecek ![]() Benimkiler daha ufak, tohumdan açması için bir süre geçmeliymiş 3-5 yıl. Ömrümüz vefa ederse görürüz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-05-2012
|
Merhaba arkadaslar, isyerinde atlaslar böyle cicek acarmis yok söyle acarmis diye diye artik arkadasin birinin burnunda geldi herhalde, dün masamda bu E. Anguligeri buldum, görünce sevincten uctum. Hemde tomurcuklarla dolu. Sakdag arkadasimiz cicegini nadir görüyoruz dedigi icin sizlerle paylasmak istedim. Insallah paskalya cicekleri gibi yer degistigi icin tomurcuklarini dökmez ![]() Serada bakimini nasil yaptilarda cicek acmaya geldi bilemiyorum tek bildigim günesi fazla sevmedigi aydinlik bir yerde olmasi gerektigi serinlikten hoslandigi fazla sicaga gelemezmis bildigim bukadar henüz, zamanla görecegim artik ..... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-09-2012
|
Güzel çiçeğiniz...
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-10-2011
|
Arkadaşlar malum yavaş yavaş kış geliyor hatta bazı yerlere gelmiştir bile.Elimde bir kaç tane atlas çeliği var da onların kış gelmeden köklenmesini istiyorum kış gelince köklenmezse çürüyeceğinden korkuyorum.Atlas çeliklerinin bazıları yazın sıcağından kurudular aslında toprağını da geçirgen süzek çam ağaçlarının dibinden topladığım topraklarla kumla karıştırarak ekmiştim ama çok geçirgen mi oldu diye düşünüyorum.Sonra da perlit karışımlı toprak ekleyerek diktim ama bazılarının sararıp kurumasını engelleyemedim.Şimdi de kış gelince çürüyecek diye korkuyorum.Acaba hümik asitmi kullansam diyorum.Acaba o da çürütürse yakarsa hümik asiti suyla seyreltip içinde bekletin diyor ya da toprağına dökerek kullanın diyor nasıl kullanacağım hakkında fazla bilgim yok bilgi sahibi insanların fikirlerini bekliyorum.Şimdiden çok teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Çok değil, benim de bir dalda 10 kadar çiçeğim olacak yakında... ![]() ![]() Güler Abla'nın atlası gibi pıtır pıtır çiçek açacak bu yıl galiba... Orkideler için aldığım sıvı gübre ile suluyorum 15 günde bir, kesinlikle faydasını gördüm. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-05-2012
|
Cok degilmi ![]() ![]() Yok yok ben anladim ne bir özel bakimdan ne de gübreden, bu atlaslarin tür olarak Güler hanimin Atlasi böyle güzel bol cicek aciyor ![]() ![]() Sizlerinkine masallah diyelim, en yakin zamanda ciceklerinizin acmis halini de görmenizi dilerim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Benim atlasımın tomurcuğu da kökünden kurumuştu dün koparttım neden oldu acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-10-2011
|
Temmuz ayında güler hanımdan aldığım çelikler çiçek açtı ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Günün büyük bölümü Epiphyllum 'Norma Cantifio' hakkında açık arttırma yapmakla geçti- fiyat 45 TL'yi geçince tabi ki vazgeçtim ![]() Ama açılış fiyatı 100 TL olan bu güzelliği görünce şok oldum, sadece köklü bir çelik alt tarafı ![]() Epiphyllum Kiwi Candy Floss ( Pamuk şekeri) ![]() ![]() http://www.epiphyllumsociety.org/pen...CANDYFLOSS.jpg Aklım kaldı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2012
|
Güler Atlas
Nisan başında Güler hanımın gönderdiği çelikten yetiştirdiğim atlas. Bu yıl çiçek açmadı ama sanırım gelecek yıl beni sevindirir. Teşekkürler Güler hanım. Tek çelik gelmişti ama ben onu ikiye böldüm ve her ikisi de köklendi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-11-2013
|
Güler Hanım iyi günler, Atlas Çiçeğiniz çok güzel Maşaallah. Bende Atlas Çiçeğinizin çeliğine talibim. Banada yollarsanız çok sevinirim. Özel mesajla adres bilgilerimi yazdım size. Şimdiden Teşekkür ederim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|