![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Söz verdiğim gibi resimler ![]() Karışık atlas tohumu: ![]() Bu arada komşunun kedisi balkonuma girdi ve bu iki kabın içine basarak yeni çimlenen atlaslarımı biraz karıştırdı. ![]() Tabi ağlamamak için kendimi zor tuttum ![]() ![]() Çok şükür bir çoğu hayatta kaldı, ama kedilere olan az da olsa sempatim tamamen öldü. ![]() , ![]() Havaların serinlemesiyle gelişim biraz yavaşadı. Nemli tutmak önemli olduğu için mini sera uygulamasına devam ediyorum. Camlı balkonun güneş alan bölümündeler. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Epiphyllum Inca Gold , 3 aydır hiç köklenme belirtisi vermeden durdu. Nihayet dipten sürünce ... ![]() bu gün çok mıutlu etti beni. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Atlasım
Ekileli 1,5 -2 ay olan , tepeden kök çıkaran atlasımı dün saksıdan çıkardım. Bir problem olduğunu düşünüyordum, yanılmamışım. O kadar derine ekmişim ki (sanki kaçmasın diye ) ve toprağı o kadar sıkışmış ki köklenmesine rağmen (sanki betonun içinde büyümeye çalışır gibi) kökler pek gelişememiş. Sanırım bu yüzden tepeden köklenme yoluna gitmiş.Neyse ki çürümeden müdahale ettim, toprağını değişitirdim. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Atlaslarımın 2 türü açık havada, yani İzmirin tüm hava koşullarına direkt olarak maruz kalıyorlar, kar, yağmur, rüzgar -Allah ne verdiyse. Şu ana kadar kırılma , çürüme ve herhangi bir bozulma emaresi yok. Bu diğerleri için de tecrube oluyor, seneye onlar da açık havada kalacaklar bebekler istisna. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Benim kafamda tam bir netlik yok bu türler konusunda, 1. Epiphyllum anguliger var, aratınca çiçekleri beyaz çıkıyor. ![]() 2.Epiphyllum anguliger pembeli çiçekleri var ![]() 3.Cryptocereus anthonyanus. ![]() Yani "tırtıklı " atlaslarda durum bu ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Balık kılçığı, zigzag derken benim de kafam bayağı karıştı. En son yaptığım araştırmalar sonucu şu bilgileri oluşturdum. Yanlış bir nokta olursa Sayın Jezebel Hocam'dan bizi uyarmasını rica ediyorum... Epiphyllum chrysocardium = Marniera chrysocardium = Balık kılçığı (yapraklar arası genişlik 15-20 cm), Beyaz-krem açar. 1. fotoğrafta soldaki E. chrysocardium ; sağdaki ise E. anguliger'dir. 2. fotoğrafta ise Ric rac cactus = Epiphyllum anthonyanus= Cryptocereus anthonyanus (bordo-pembe açar) Benim gözlemlerime göre E. anthonyanus ; yaprak görselliği bakımndan E. chrysocardium'a; gövde şekli(gövdenin etli yapıda olması) bakımından E. anguliger'e(yaprak genişliği 5 cm, beyaz-krem çiçek açar) benziyor. ![]() ![]() Fotoğraf www.davesgarden.com 'dan alıntıdır. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-06-2009
|
selenicreus anthonyanus
![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
anguliger
![]() |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
selenicreus grandiflorus
![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2006
|
Güler Hanım, çok teşekkür ederim. Lakin, Eser Hanım'ın da tavsiyesi üzerine, Ebay'da teklif vermiştim. Biraz önce sonuçlandı... Bu güzeller artık benim... ![]() 'Adları Tropical Incense, Chi Chi Castenago (kokulu imiş) ve Peach Magic |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Eski atlastaki tomurcuk sandıklarım aslan gibi sürgün oldular. Neyse Güler atlasım açacak ya o bana yeter. Zahmet edip göndermenize gerek kalmadı Güler Hanım. Yine de ilginiz için çok çok teşekkürler...Sevgiler... |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2007
|
Güler ablacigim, Bu işin sırrını mutlaka sizden öğrenmeliyim. Bu nasıl bir guzellik, ağzım açık kaldı. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-10-2011
|
atlas çiçeğine çiçek açtırmanın sırrı
İyi günler geçenlerde okuduğum bir yazıda atlas çiçeği bir dalda çiçek açtı mı o yerde tekrar çiçek açmazmış o dalı budayıp yeniden üretmekte kullanın yazıyordu siz zaten bol bol budayıp gönderiyorsunuz ya bu yüzden atlas çiçekleriniz sürekli yenileniyor ve çiçek açıyor.Aynı zamanda atlas çiçeği olmayanları da sevindirmiş oluyorsunuz.Teşekkürler saygılar |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-10-2011
|
atlas çiçeği tohumu
Arkadaşlar atlas çiçeği aşkım içime sığmamaya başladı bu yüzden tohum sipariş ettim yakında elime ulaşacak umarım.Kafama bir şey takıldı da acaba bu çiçeğin neresinden tohum elde ediliyor pitaya gibi meyvesi mi var.Üstünde karışık renkte yazıyordu.Pitaya olmasından çok korkuyorum çünkü o da bir atlas çiçeği çeşidi sanırım; ama pitaya olsaydı üstünde yazardı değil mi ? Bu konuda tecrübeleri olan arkadaşlar var mı.Bir de şu anda Adana sıcağı 36-37 lerde ve daha ısınacakken tohumlar nasıl çimlenecekler.Torfa mı dikmem ya da kaktüs toprağı gibi kumlu çakıllı bahçe toprağına mı dikmem gerekiyor.Çünkü yerli bir siteden aldığım kaktüs tohumları çimlenmedi hiç.Bayat tohumlar olabiliyormuş .Atlas çiçeğinin tohumlarının taze olması geerekirmiş.Bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.Teşekkürler sağolun şimdiden. |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-03-2011
|
Alıntı:
|