![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-05-2014
|
çok güzel maşallah,güle güle büyütün Güler Hn... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-10-2011
|
En son açan da bu işte schuhwerk Güler ablanın siklamen rengi dediği çiçeğe benziyor sanki.Dıştan içe koyu kırmızı ,kırmızı,fuşya çizgili...Kokusu malesef yok gibi...Çiçek açmasını bekleyene kadar yaprakları çok çirkin bir hal aldı. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-04-2015
|
Güler Hanım bana gönderdiğiniz somon renkli atlasta tomurcuk vardı ama tomurcuk kurudu.Benim hattam mı yoksa bu normal mi ortama alışmaya mı çalışıyor? |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-10-2014
|
Sn Güler'den gelen atlasları nasıl dikmem gerektiği konusunda yardımcı olur musunuz?çelikleri kesmeli miyim,yoksa aynen dikmeli miyim?(diğer çelikleri de fotoğraflamıştım ama ne yazik ki yükleyemedim |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2013
|
...
Güler Hanım'dan gelen güzellik. Güler Hanım gibi hamarat çıktı. Sürgünlerimizi gördünüz mü? (Meraktan uzun hanımı da toprağından çıkarıp baktım. Mini uzantıyı görünce dikkatle üzerini kapattım) Tekrar teşekkür ederim ) |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2013
|
Uzun olanın ucunu çeliği sabitlemek için köşeye hafîfçe sıkıştırmıştım. Az önce gördüm ki oradan da kök yapmış. Ne yapayım şimdi?(Güler Hanım'ın namını sürdürmek için her taraftan kök salacak galiba ) ) |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Bir şey yapmayın, o kök zamanla kurur gider ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-07-2015
|
Mükemmeller, kaktüs deyip geçenler bunları görse bayılır. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-12-2014
|
Güler hanımın hediyesi atlaslarım toprakla buluştu. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-08-2015
|
Aranızda çiçeklerine kullanan var mı bilmiyorum ama atlas çiçeklerine arada bir doğum kontrol haplarının ezilip verildiğinde çiçeklenmesine yardımcı olduğunu bizzat uygulayan bir arkadaşımdan öğrendim. Bilginiz olsun. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Doğum kontrol hapları için bu söylediğinizi afrika menekşeleri için duymuştum fakat çiçeği yorduğunu ve daha sonra da öldüğünü söylediler. |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Moderatör
|
Hangisi oluşturdu bilemiyorum ama birkaç saksıda tohum keseleri olmuştu, baktım ses seda yok yani isteyen yok, ben de pek ilgili olmadığım için sadece sıklamen olanının kesesini selenn'e verdiğim diğerlerini yolcu ettim yani temizlik yaptım. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Neyse önemli değil ablacım sağlık olsun.Aslında denemek öğrenmek amacıyla uğraşıyorum.Önceki yıllarda denedim tohumlar filizlendi ama sağlıklı gelişmemişti. Tekrar farklı bir toprakla denedim bayağı başarılı oldu fakat tohumlar büyüktü onun da etkisi oldu.Şimdi tekrar küçük tohumlar denemeyi düşünüyordum da o sebeple sordum.Selamlar saygılar .... |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Moderatör
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Tamam şimdiden teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-03-2022
|
Güler hanım merhaba, bir çiçekten kaç tane tohum çıkıyor? Teşekkürler |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
atlas
bu yıl kimsenin atlas çiçeği açmadı mı .Ülkemizin her şehri Adana kadar soğuk değil tabi açacaktır mutlaka |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
Ben evde yokken 1 ay boyunca sulamayı unutukları yavru atlaslarım. Öndekiler iyice kurumuş aşırı sıcak ve güneşe dayamamış. Aynı yerde oldukları halde arkadakiler iyi durumda. ![]() Aralarında kılçık atlasa benzeyen tür ve Güler ablanın gönderdiği sarı atlas çeliğide var. Birde çelik olarak satın aldığım beyaz atlasta var. Hepsi köklenmişti sürgün vermişlerdi. ![]() ![]() Sağlam olanlar kırmızı ile somon renkli atlaslar. ![]() |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-01-2011
|
benım atlasım halamdan aldım dikeli 1 ay oldu sankı buruşmaya başladı hiç değişiklik yok suda bekletmeden diktim golgede duruyor |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Atlasim tutmadi mi sizce?burustu yapraklar bir tanesini cikarip baktim kok yapmis ama yumusadilar |
|
|
|
|
|
#27 | ||
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Açık havaya çıkarıp toprağının bir miktar kurumasını (saksıdaki toprağın 1/3 kadarı kurusun, bunu kontrol ederek anlayabilirsiniz) bekleyin ve sonrasında sadece çeliğinizin kökleri ıslanacak kadar, çok az miktarda su ile sulamaya devam edin, sulama aralarında toprağınızın söylediğim şekilde kuruması gerekecek. (O henüz sadece bir çelik, yetişkin bitkiyi sular gibi sulayınca dayanamaz ve çürür) Kurtarabileceğinizi düşünüyorum... Alıntı:
Elimizde aşağıdaki gibi bir atlas çeliğimiz var diyelim, bu çeliği olduğu gibi yani tek bir çelik olarak köklendirebiliriz. ![]() Ya da işaretlediğim şekilde 2'ye bölerek 2 çelik elde edebiliriz... ![]() Çeliğimizin boyu uygunsa, yine işaretlediğim şekilde 3'e bölerek 3 çelik elde etmemiz de mümkündür ![]() ![]() |
||
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
İyi günler deneyimlerim ve yabancı kaynaklardan yaptığım çeviriler sonucu yazıyorum.Atlas çiçeğinin yaz mevsiminde gösterdiği özelliklerden biri de incelmesi ve hatta buruşmasıdır.Eylül ayından sonra da tekrar eski etli haline dönecektir.Buruştu diye fazla su verip çürütmeyin çiçeğinizi...Ayrıca çürümenin sebeplerinden biri de toprağa derin dikimdir.Bunun için 3-4 cm yi geçmeyin .Tabi o zaman da devrilecektir. En fazla ikiye bölün atlaslarda en ideal çelik boyunun 12-15 cm olduğu bilinmektedir.Çok küçük parçaların hem gelişimi daha yavaş oluyor hem de verdiği sürgünler daha cansız ve küçük oluyor,hatta daha çabuk ölüyorlar.Bir de bu mevsimde odanın içinde değil de güneş almayan havadar bir balkona taşımanızda fayda vardır diye düşünüyorum.Kolay gelsin.... |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
bir itirafta bulunayım dikerken biraz derine dikmiştim dik durabilsin diye. akşam gidip biraz yukarı mı ceksem sizce? |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
ve son olarak bir sorum olucak tum sayfaları okudum şimdi çeliği üçe bölmek demişsiniz ben anlayamadım dikey mi yatay mı bana anlatabilirmisiniz benim buruşan atlasıma artık bir şey yapılabilirmi yoksa yeniden mi çelik edineyim? bu atlas pembeymiş halamdan almıştım telefon edip tekrar istiycem. buruşanlar dursun mu? |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|