![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Muhteşem açmış elinize sağlık Zafer bey. Hemen bendekilere bakıyorum var mı diye. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-05-2015
|
öncelikle herkese merhaba fotumu sürekli takip ediyordum ama yeni üye oldum.atlas çiçeklerine baylıdım çok güzel açmışlar bu çiçekleri seralarda bulabiliyormuyuz acaba |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Zafer bey emeginize saglik atlasiniz harika ... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2015
|
Müjgan Hanım Doğa İçin Çal 6'da izlediğimiz sizdiniz değil mi? Çok harika sesiniz var. Kutluyorum. Atlasınız da nefis görünüyor. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
İltifat değildi. Güzel seslere hep hayran olmuşumdur. Tabii değerli bir amaçla birleşince muhteşem olmuş. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-06-2014
|
Tuttu ve gelişiyor diye sevinerek foruma fotoğrafını yüklediğim gün raftan uçan, toprağı darmadağın olup yerlere saçılan atlasım . Üstüne bir de yapılmaması gereken ne varsa yaptığın için iyice zarar gördü sanırım ve ana gövdede yumuşama sürgünlerde buruşma var. Bu saatten sonra nasıl kurtarırım bilmiyorum ama yine de bir ümit ne yapabilirim diye sorayım dedim. Sizce sürgünler iyice buruşmadan kesip yeniden dikmeli miyim ? |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Siz yeniden toprağa diktiğinize göre aradan uzun zaman da geçmedi ise atlaslarda pek problem olmuyor. Topraksız ortamda bile uzun süre dayanıyorlar. Gölge havadar yerde bir süre bekleyin. Muhtemelen hiç sorun çıkarmadan düzeleceklerdir. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
15 gün oldu sn. Muda. Düşer düşmez hemen toparlayıp diktim ama yine de gün geçtikçe ana gövde yumuşuyor ve sürgünler buruştu. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Toprağı oldukça ıslak görünüyor, açık havada kalsın ve sulamayın, yumuşaması fazla su nedeniyle olmuş diye düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Suladıktan hemen sonra fotoğrafladım sevgili Nomad. Düştükten sonra dikerken sulamıştım. 15 gün zarfında başka su vermedim. Kaktüs besini koydum bu gün suyuna inşallah faydası olur. Alttan az su çıkacak şekilde sulayıp sonra tabağa süzülen suyu döküyorum. Düzenleyen uyap : 21-05-2015 saat 16:00 Neden: eksik bilgi |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Besin vermeyin diyorum kendine gelene kadar, niye hala besin veriyorsunuz? Çok ciddi söylüyorum eğer sulamaya ve besin vermeye devam ederseniz (kendi haline ve susuz-besinsiz bıraktığınız takdirde hızla kendine gelecek olan) atlasınızı rahatlıkla öldürebilirsiniz. Dokunmayın zavallıya, yok eğer ölsün de kurtulayım diyorsanız orasına karışamam elbette... |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar günaydın önce.. Ben atlas çiçeğime hiç bir zaman sudan başka bir şey vermedim. Suyu da çok az vermek gerekiyor. Hiç bir sene beni çiçeksiz bırakmadı. Daha önce budanmış halinin fotoğrafını yüklemiştim. Bu da budanmadan önceki hali.. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2012
|
Benim atlas'ta sonunda açtı ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2014
|
Guler atlasim bana guldu😛 ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Moderatör
|
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-07-2014
|
bende güler atlas çiçeğimin çiçeğini görmek için sabırsızlanıyordum olmadı birkaç günlüğüne evden ayrıldım geldiğimde açmış ve solmuşdu.sizlerle resmini paylaşyayı istiyordum.neyseki küçük güler atlasımda 2 tomurcuk oldu inşallah onları görürüm. sayın güler hanım tekrar çok teşekkürler çok sağolun sayenizde atlas çiçeğimiz var.pardon GÜLER ATLASIM VAR. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-06-2009
|
Selenicereus Grandiflorus ![]() Epiphyllum'lar ![]() Epiphyllum ![]() Wittia Amazonica ![]() |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
bir yıl kadar önce diatomitte baktığım chrysocardium daha sonra toprak ortamına almayı düşünüyorum . |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
wittia amazonica tohumları yaklaşık üç ay önce ektim , bu kadar büyüdüler artık gerisi çok kolay çelik olarak bulmak neredeyse imkansız çok nadir bir epiphyllum türü . |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Geçen yıl ortak siparişle temin ettiğimiz atlaslardan çiçek açan oldu mu acaba Sayın Yiğit666? 2.fotoğraftakiler mi onlar? wittia amazonica'nın kendisine olmasa da tohumlarına ulaşmışsınız, çiçeklerini de en kısa zamanda görürsünüz inşallah. Bendeki dev selenicereus grandiflorus bu yılda çiçek açmadı... Daha kaç yıl geçecek bilmiyorum. |
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Selenicereus Chrysocardium ![]() |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
sayın sakdağ geçen yıl ortak siparişle aldığımız epiphyllumlar hala açmadı ama sürgün vermeye başladı , bunlar yeni türler american gril , going bananas ,dr .rudi dorsch ,jungfrau, indian fox ,whatta dream , generiis, zuchterstolz, wittia amazonica çok istediğim bir tür çeliklerini bulamasam bile tohumdan yetiştirmeye kararlıyım, belki uzun zaman alacak ama buna değecek . |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|