agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Kaktüs
(https)

Beğeni Düzeni2758Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-08-2007, 15:27   #1
Ağaç Dostu

yukka's Avatar

Giriş Tarihi: 24-12-2006
Galeri: 21
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dal Mesajı Göster
Sizce bu hırsızlıkmıdır?Geçende Ankara'ki büyük Migros a gitmiştim.Yani şimdiki adıyla ankamall.Bu çiçeklerin uçuk pembesi çok hoşuma gitti saksıya bakarken tek bir boğum yerinden kopmuş kaktüsü gördüm hafif pörsümüştü haliyle kopmuş çürümeye terkedilmiş bende onu çaktırmadan cebime attım.Eve geldim ve toprağa diktim bugün bi baktım hem tutmuş diktiğim kaktüs hemde üstünden filiz vermiş.Sizce bu benim kaktüsüm mü yoksa migrosun mu

Yılbaşı çiçeğini bir iki gün susuz, topraksız pörsüttükten sonra dikince hem çabuk tutuyor hem de hemen çiçek açıyor. Sevgili Dal, bence o sizin kaktüsünüz olmuş )

lolla beğendi.

Düzenleyen yukka : 13-09-2007 saat 11:10
yukka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-08-2007, 16:08   #2
Ağaç Dostu

yukka's Avatar

İşte benim güzeller. Açacakları günü bekliyorlar, pencere kenarında. Bunları geçen yılbaşı çiçekli almıştım; biri bize, diğeri anneme. Kısmen tomurcuk döktüler, kısmen açmayı sürdürdüler. Şu anda ikisi de bende. Kuzey ve doğuya bakan bir kapalı balkonda yerlerinden -hiç- kıpırdamadan yaşantılarını sürdürüyorlar. Yazın arada sırada su verdim. Artık suyu kesiyorum şu günlerden itibaren. Eylül ve ekimde minimum'a inecek, dayanabildiklerini görürsem belki de hiç su vermeyeceğim. Sonra gelsin çiçekler )) Biri beyaz, diğeri pembe. Kapalı balkonda kış boyu çiçek açacaklar. Kışın balkonda gündüz-gece sıcaklık farkı epey yüksek. Böyle olunca bitki yaprak değil çiçek veriyor.

Eklenen Resimler

Eski 19-06-2007, 17:43   #3
Ağaç Dostu

küpeli's Avatar

Giriş Tarihi: 25-01-2007
Yılbaşı Çiçeği Tohumları

Merhaba arkadaşlar,

Elimde tam 4 çeşit yılbaşı çiçeği oldu bu sene. Pembe, Beyaz, iki farklı çeşit kırmızı. Bunlardan beyaz ve kırmızısını bu sene çiçek pazarından kök halinde satın aldım. Üzerlerinde fazlasıyla çiçekleri vardı. Gerçek yerlerine diktikten sonra beyaz olan üzerindeki tüm tomurcuklarını döktü. Kırmızı olanda dökmekle dökmemek arasında kararsız kaldı ve üzerindekiler haricinde bir daha açmadı. Üzerindeki çiçekler geçtikten sonra, alt kısımda bulunan tohum bölümleri gitgide büyümeye başladı. Bende onları kendi hallerine bıraktım. Bugün artık dayanamadım ve tohumlar ne haldedir diye bakmak istedim. Olgunlaşmış göründüklerinden hepsini üzerinden aldım. Sonuç fotoğraflarda görüldüğü gibi. Tohumları aldım almasına ama; yılbaşı çiçeğinin nasıl çimlendirileceği konusunda bir bilgim yok. Yani suyu fazla sevmeyen bir bitkinin tohumu nasıl çimlendirilir ki ? Bilgisi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.
Name:  DSCN3368b.jpg
Views: 13917
Size:  35.5 KB
Name:  DSCN3762a.jpg
Views: 7286
Size:  27.1 KB
Name:  DSCN3765a.jpg
Views: 6506
Size:  38.7 KB

Düzenleyen küpeli : 20-06-2007 saat 17:42
küpeli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-06-2007, 09:26   #4
Çiçeksever

cyucel's Avatar

Giriş Tarihi: 13-12-2006
Bu bitkinin tohumunun olduğunu ilk defa gördüm. Hayretler içindeyim.

cyucel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-06-2007, 13:13   #5
Ağaç Dostu

küpeli's Avatar

Giriş Tarihi: 25-01-2007
Evet Sn. Cyücel, bende bilmiyordum. Yaşayarak öğrendim. Tohumlardan birkaçını rastgele toprağa sepeledim. Çimlenmelerini izlemek keyifli olacak herhalde. Minicik yılbaşı çıçekleri. Başarabilirsem tabi.

küpeli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-11-2007, 11:02   #6
Ağaç Dostu

Sümeyye Polat's Avatar

Giriş Tarihi: 20-06-2007
Galeri: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yukka Mesajı Göster
Benim burada bir önceki sayfada 283 no'lu mesajda, saksıda iki cins yılbaşı var. Biri şimdi açan(fotoğrafta tomurcukları görüyorsunuz) sol taraftaki dallar da yılbaşında çiçek açan cins. Aynı saksıda ve aynı koşullarda yetiştiği halde onda da tık yok ... yılbaşında açacak yani ...
Haklısınız. Bendeki yerli olan cinsten sanırım. Yapraklarının kenarında o dikensi çıkıntılardan yok. Bunlar geç açıyor demek ki...

Düzenleyen selenn : 28-11-2012 saat 23:54 Neden: Renkli yazılmış metin
Sümeyye Polat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2007, 17:57   #7
Ela
Ağaç Dostu

Ela's Avatar

Giriş Tarihi: 23-10-2006
Geçen sene aldığım yılbaşı çiçeğim çiçek açtı ve üzeri tomurcuk dolu ,suyu biraz artırsam iyi olur mu? Bu dönemde sıvı kaktüs gübresi versem,faydası olur mu?

Ela Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-12-2007, 13:56   #8
Ağaç Dostu

çiçeksever's Avatar

Giriş Tarihi: 09-06-2006
Galeri: 14
yılbaşı

Koçtaştan geçen sene aldığım yılbaşım çiçek açtı.

Eklenen Resimler

ugurdogan76 beğendi.
çiçeksever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2008, 17:07   #9
Yeni Üye

mustafacolakoglu's Avatar

Giriş Tarihi: 08-10-2006
Bunlar da benim çiçeklerim.....
Telefon ile bukadar görüntüleyebildim...

http://img409.imageshack.us/img409/3...2008047pu3.jpg
http://img163.imageshack.us/img163/6...2008048zk3.jpg
http://img247.imageshack.us/img247/5...2008049se8.jpg
http://img163.imageshack.us/img163/6...2008050ms1.jpg

mustafacolakoglu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-02-2008, 10:30   #10
Ağaç Dostu

Balıkcı's Avatar

Giriş Tarihi: 23-01-2007
Galeri: 15
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Guler Mesajı Göster
Sevgili balıkçı , biz evvelden çocukken bir ha haayyyy, çekerdik. Siz öyle zannedin, değil mi nevsune hanım. Var olmasına var da, benim gözüm doymuyor, sizdekiler değişik renk diye istedim.
Ağabeyinize hürmetler, Dr.ablamın da çok selamı var.
Güler

(Ve aleykumselam.)

Tüh be

Neyse sağlık olsun.

Bir şey soracağım.

Bendeki yılbaşılar, pembe çiçekli fakat bir tanesinin çiçekleri, bir kenarından basık, düz gibi, katmerli, diğerininki her tarafı aynı. Bunlar farklı cins mi, farklı çiçek mi?
Ayy! ne biçim tarif bu
Dur resimlere bakayım.

Bulamadım, bulunca buraya eklerim.

Balıkcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2008, 15:38   #11
Ağaç Dostu

Sümeyye Polat's Avatar

Giriş Tarihi: 20-06-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tubaykaradag Mesajı Göster
Bugün çiçekçilere paskalya yılbaşısı gelmiş.Üzerleri salkım salkım çiçek dolu.Benimki tembel tembel yatıyor halaİnanılmaz derecede sinirlerim bozuldu.Şeytan al birkaç tane götür yanına kıskançlıktan çatlasın dedi.Zor tuttum kendimi
Tuba Hanım eğer işe yarayacaksa ben de alayım. Sizinki kaç yıldır açmıyor bilmiyorum ama bizimki [kendisi resimdeki yeşillik oluyor ] neredeyse 10 yıldır bir tane bile açmadı. Susuz bırakınca açıyor yazıyordu forumda ama 2 ay damla vermedim bana mısın demedi. O yüzden her türlü yeni fikre açığım.

Eklenen Resimler

Sümeyye Polat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2008, 17:17   #12
Ağaç Dostu

Tubay's Avatar

Giriş Tarihi: 20-02-2008
Galeri: 2
Sümeyye benimkide aynı durumda hala açmıyor.Çiçekçiler dışında Malatya'da açanını görmedim Bende seninkinin boylarında olan yılbaşı çiçeğimi budadım,budanan dalları köklendirip üç farklı saksıda üç farklı toprağa dikip,üç farklı yere yerleştirdim sonuç bekliyeceğim.Açarsa söz sana vereceğim

Tubay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2008, 19:59   #13
Ağaç Dostu

nazlı06's Avatar

Giriş Tarihi: 27-05-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fevziye Mesajı Göster
Sn. nazlı06 turuncu renkli yılbaşınızın bir fotoğrafını ekleyebilir misiniz?

Fevziye hanım, sizin için yılbaşı çiçeğimi yüklemeye çalıştım .

Eklenen Resimler

duy-gu beğendi.
nazlı06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2008, 23:03   #14
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-04-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İklimsiz Mesajı Göster
Adının yılbaşı olduğu sizi yanıltmasın. Bu paskalya yılbaşısı, rhipsalidopsis gaertneri.
Merhaba benim de yılbaşı çiçeğim var(paskalya yılbaşısı değil).Bu yıl ikinci defa açtılar.Bu rastlanılan bir durum mudur?(Çiçekleri ve tomurcukları hala üzerinde,diğeri şubat ayında açmıştı)

canerik1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-11-2008, 14:03   #15
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 02-05-2008
Evet benim kızlarım yaz kış dışarıdalar hiç yerlerinden oynatmıyorum.

f-sunflower Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2009, 14:19   #16
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-12-2008
Galeri: 70
Yılbaşı çiçeği sevilmez mi?

Arkadaşlar merhaba. Yılbaşı çiçeği forumun da yeniyim. Forumda ki 25 sayfayı en ince ayrıntısına kadar okuyup , resimlerine bakıp notlar aldım. Benim de bir yılbaşı çiçeğim vardı. Ama soğuktan maalesef önce çiçekleri döküldü ondan sonra boğumları döküldü ve bitki öldü. Geçenlerde öğretmen arkadaşım iki farklı tür yılbaşı çiçeği çelikleri verdi. Su da köklensin diye bekletirken bitkinin bünyesi bozuldu. Hemen toprağa diktim ama 3-4 günde sarardı ve çürümeye başladı.

Faruk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2009, 01:05   #17
Ağaç Dostu

huzunperest's Avatar

Giriş Tarihi: 17-11-2007
Galeri: 23
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi faruktalas Mesajı Göster
Geçenlerde öğretmen arkadaşım iki farklı tür yılbaşı çiçeği çelikleri verdi. Su da köklensin diye bekletirken bitkinin bünyesi bozuldu. Hemen toprağa diktim ama 3-4 günde sarardı ve çürümeye başladı.
Sayın Faruktalas, yılbaşı çeliklerini ben suda bekletmeksizin toprağa diktiğimde çok iyi sonuçlar aldım. Bence suda bekletmeden dikim yapın kısa sürede köklendiklerini göreceksiniz. Ayrıca çelik ya da tohum isteklerinizi ilgili başlıklar altında belirtirseniz (Ücretsiz tohum, çelik ve fidan paylaşımı) daha çabuk sonuca ulaşmış olursunuz. Bu seferlik yılbaşı çelikleriniz benden olsun İletişim bilgilerinizi özel mesajla bildirirseniz size hemen göndereyim.

Düzenleyen huzunperest : 30-01-2009 saat 01:08 Neden: ekleme
huzunperest Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2009, 18:51   #18
Ağaç Dostu

(Yukarıdaki mesajımın devamıdır)
Siteyi incelediğim de bazı arkadaşların yılbaşı çiçeği çeliği gönderdiğini okudum.Sevgili Oguzhan ve İklimsiz (mesajları okuduğumda isminizin Güler olduğunu öğrendim ) bana da yılbaşı çiçeği ve paskalya yılbaşı çiçeği çeliklerinden gönderebilirmisiniz ya da forumda ki diğer yılbaşı çiçeği severler. Bütün çiçekçileri gezmeme rağmen mevsiminden ötürü bulamadım ve ellerinde mevcut olanlar satılmış. Bahara doğru getireceklerini söylediler. Ama ben de bu bitkiye karşı olan meraktan dolayı hemen edinmek istiyorum.

Eski 29-01-2009, 21:49   #19
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 01-12-2006
Bir tanede benden...

Eklenen Resimler

duy-gu beğendi.
yasemin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2009, 22:15   #20
Ağaç Dostu

züleyha's Avatar

Giriş Tarihi: 15-04-2007
Yasemin hanım gerçekten çok güzel, çok kıskandım. Hemen maşallah da diyeyim nazarım değmesin. Bende de var aynı yılbaşından ama bütün tomurcuklarını döktü , sanırım sıcaktan. Besin kullanıyor musunuz?

züleyha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2009, 14:31   #21
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 01-12-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi züleyha Mesajı Göster
Yasemin hanım gerçekten çok güzel, çok kıskandım. Hemen maşallah da diyeyim nazarım değmesin. Bende de var aynı yılbaşından ama bütün tomurcuklarını döktü , sanırım sıcaktan. Besin kullanıyor musunuz?
Hiçbir besin kullanmadım. Sadece sulanıyor, ama kapalı balkonda ve bol ışık alan cam kenarında duruyor.

yasemin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2009, 23:29   #22
Ağaç Dostu

Yasemin yılbaşı çiçeğin çok çok güzel. Maşallah diyorum. Unutmadan ona bir nazar boncuğu takın. Kaç senede bitkiniz bu hale geldi?

Gülizar ş beğendi.
Eski 08-02-2009, 11:28   #23
Ağaç Dostu

eylems's Avatar

Giriş Tarihi: 02-04-2008
Galeri: 58
Geçen yıl adı üstünde tam yılbaşında açmıştı. Bu yıl 1 ay gecikme ile de olsa çiçekleri açıyor.

Eklenen Resimler

eylems Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2009, 11:48   #24
Yeni Üye

nigarazak's Avatar

Giriş Tarihi: 06-02-2009
Benimde bir yılbaşı çiçeğim var..
4 ay oldu ekeli tuttu ..acaba ne zaman çiçek açar?

Eklenen Resimler

lolla beğendi.
nigarazak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2009, 11:35   #25
Ağaçsever

binnazyagci's Avatar

Giriş Tarihi: 19-12-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi faruktalas Mesajı Göster
Sayın Binnazyagci hasta yılbaşı bitkinizin fotoğraflarını foruma eklerseniz daha sağlıklı bilgiler verebiliriz...
Sayın Faruktalas işte benim minik çiçeğimin resimi arkadaki uzun dallar sağlıklı fakat öndekilerde sorun var başta öndekilerde sağlıklıydı.

Eklenen Resimler

binnazyagci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2009, 16:50   #26
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-07-2008
Değerli arkadaşlar;

Sizleri okuduktan sonra yılbaşı çiçeğimi ben de çoğaltmaya kalkıştım. Boğumlar arasında minik kök saçaklanmaları çıkıyor. Ben de bunları kesip tekrar toprak ile buluşturuyorum. Köklenecekler düşüncesi ile.. Ama bu uzun mu sürüyor ya da zamanı mı değil daha?

Yaklaşık 1 aydır ben onları fıslıyorum onlar bana baygın baygın bakıyor, bir iletişim kopukluğu mu var aramızda acaba diye soruyorum kendime.!!!

Eğer var ise, ben nerede yanlış yapıyorum?

fizban Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2009, 09:25   #27
Ağaç Dostu

yukka's Avatar

Üstteki dallar yılbaşında açan cinsten. Alttakiler de paskalyada açan tür. Her ikisi aynı saksıda, yıl boyunca sırayla açıyorlar. Kışı açık balkonda geçirdiler; şimdi aşırı güneşten korumak ve çiçekleri seyretmek için nisan başında içeri aldım. Tomurcuklanma içerdeyken başladı. Saksıda bir başka tür daha var; o da atlas denilen cins sanırım; o da bu kalabalık ortamda kendine yer açıp gelişmeğe çalışıyor.

Eklenen Resimler

lolla ve Papağan beğendi.
Eski 15-02-2012, 19:46   #28
Ağaç Dostu

pembegül's Avatar

Giriş Tarihi: 27-05-2008
Annemin yılbaşı çiçeğini bu sene kök çürümesinden kaybettik bende küçük bir çelik almıştım büyümeye uğraşıyor..

pembegül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-05-2009, 15:46   #29
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-07-2008
Şu minicik yeşil yavru hakkında;

Sonunda benin yılbaşı çiçeğimin birisi yavruladı. Bu ne güzel bir mutlulukmuş.

Eğer bunu başarabildiysem...ki öyle gözüküyor. Bunu sizlerin sayesinde başardım.

Resim de ekliyorum.

Name:  DSCN0459.jpg
Views: 1475
Size:  61.5 KB

lolla ve duy-gu beğendi.
fizban Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-05-2009, 12:58   #30
Ağaçsever

nilfr's Avatar

Giriş Tarihi: 24-04-2009
Arkadaşlar ben çiçeğimi dikerken toprağına çakıl taşı karıştırdım, toprak saksı kullandım ilk hafta balkonda yarı gölgede tuttum sonra bol çok bol ışık alan ama direk güneşi görmeyen bir yere aldım.Ekerken can suyu dediğimiz suyunu verdim ve daha ikinciye sulamadım.Henüz hava nemli su ihtiyacı pek yok şimdilik.Bunları bu sitede öğrendiklerimi göz önünde tutarak yaptım. Çabuk canlanıp çiçek açmasında katkısı oldu mutlaka ama tabii önce sevgi diyorum Paylaşmak istedim sizlerle belki faydası olur.

nilfr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025