![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yılbaşı çiçeğini bir iki gün susuz, topraksız pörsüttükten sonra dikince hem çabuk tutuyor hem de hemen çiçek açıyor. Sevgili Dal, bence o sizin kaktüsünüz olmuş ![]() Düzenleyen yukka : 13-09-2007 saat 11:10 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
İşte benim güzeller. Açacakları günü bekliyorlar, pencere kenarında. Bunları geçen yılbaşı çiçekli almıştım; biri bize, diğeri anneme. Kısmen tomurcuk döktüler, kısmen açmayı sürdürdüler. Şu anda ikisi de bende. Kuzey ve doğuya bakan bir kapalı balkonda yerlerinden -hiç- kıpırdamadan yaşantılarını sürdürüyorlar. Yazın arada sırada su verdim. Artık suyu kesiyorum şu günlerden itibaren. Eylül ve ekimde minimum'a inecek, dayanabildiklerini görürsem belki de hiç su vermeyeceğim. Sonra gelsin çiçekler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2007
|
Yılbaşı Çiçeği Tohumları
Merhaba arkadaşlar, Elimde tam 4 çeşit yılbaşı çiçeği oldu bu sene. Pembe, Beyaz, iki farklı çeşit kırmızı. Bunlardan beyaz ve kırmızısını bu sene çiçek pazarından kök halinde satın aldım. Üzerlerinde fazlasıyla çiçekleri vardı. Gerçek yerlerine diktikten sonra beyaz olan üzerindeki tüm tomurcuklarını döktü. Kırmızı olanda dökmekle dökmemek arasında kararsız kaldı ve üzerindekiler haricinde bir daha açmadı. Üzerindeki çiçekler geçtikten sonra, alt kısımda bulunan tohum bölümleri gitgide büyümeye başladı. Bende onları kendi hallerine bıraktım. Bugün artık dayanamadım ve tohumlar ne haldedir diye bakmak istedim. Olgunlaşmış göründüklerinden hepsini üzerinden aldım. Sonuç fotoğraflarda görüldüğü gibi. Tohumları aldım almasına ama; yılbaşı çiçeğinin nasıl çimlendirileceği konusunda bir bilgim yok. Yani suyu fazla sevmeyen bir bitkinin tohumu nasıl çimlendirilir ki ? Bilgisi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler. ![]() ![]() ![]() Düzenleyen küpeli : 20-06-2007 saat 17:42 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Çiçeksever
Giriş Tarihi: 13-12-2006
|
Bu bitkinin tohumunun olduğunu ilk defa gördüm. Hayretler içindeyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2007
|
Evet Sn. Cyücel, bende bilmiyordum. Yaşayarak öğrendim. Tohumlardan birkaçını rastgele toprağa sepeledim. Çimlenmelerini izlemek keyifli olacak herhalde. Minicik yılbaşı çıçekleri. Başarabilirsem tabi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Düzenleyen selenn : 28-11-2012 saat 23:54 Neden: Renkli yazılmış metin |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2006
|
Geçen sene aldığım yılbaşı çiçeğim çiçek açtı ve üzeri tomurcuk dolu ,suyu biraz artırsam iyi olur mu? Bu dönemde sıvı kaktüs gübresi versem,faydası olur mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-10-2006
|
Bunlar da benim çiçeklerim..... Telefon ile bukadar görüntüleyebildim... http://img409.imageshack.us/img409/3...2008047pu3.jpg http://img163.imageshack.us/img163/6...2008048zk3.jpg http://img247.imageshack.us/img247/5...2008049se8.jpg http://img163.imageshack.us/img163/6...2008050ms1.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
(Ve aleykumselam.) Tüh be ![]() Neyse sağlık olsun. Bir şey soracağım. Bendeki yılbaşılar, pembe çiçekli fakat bir tanesinin çiçekleri, bir kenarından basık, düz gibi, katmerli, diğerininki her tarafı aynı. Bunlar farklı cins mi, farklı çiçek mi? Ayy! ne biçim tarif bu ![]() Dur resimlere bakayım. Bulamadım, bulunca buraya eklerim. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Sümeyye benimkide aynı durumda hala açmıyor.Çiçekçiler dışında Malatya'da açanını görmedim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2007
|
Alıntı:
Fevziye hanım, sizin için yılbaşı çiçeğimi yüklemeye çalıştım . |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-04-2008
|
Merhaba benim de yılbaşı çiçeğim var(paskalya yılbaşısı değil).Bu yıl ikinci defa açtılar.Bu rastlanılan bir durum mudur?(Çiçekleri ve tomurcukları hala üzerinde,diğeri şubat ayında açmıştı) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Yılbaşı çiçeği sevilmez mi?
Arkadaşlar merhaba. Yılbaşı çiçeği forumun da yeniyim. Forumda ki 25 sayfayı en ince ayrıntısına kadar okuyup , resimlerine bakıp notlar aldım. Benim de bir yılbaşı çiçeğim vardı. Ama soğuktan maalesef önce çiçekleri döküldü ondan sonra boğumları döküldü ve bitki öldü. Geçenlerde öğretmen arkadaşım iki farklı tür yılbaşı çiçeği çelikleri verdi. Su da köklensin diye bekletirken bitkinin bünyesi bozuldu. Hemen toprağa diktim ama 3-4 günde sarardı ve çürümeye başladı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Düzenleyen huzunperest : 30-01-2009 saat 01:08 Neden: ekleme |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Yılbaşı çiçeği sevilmez mi?
(Yukarıdaki mesajımın devamıdır) Siteyi incelediğim de bazı arkadaşların yılbaşı çiçeği çeliği gönderdiğini okudum.Sevgili Oguzhan ve İklimsiz (mesajları okuduğumda isminizin Güler olduğunu öğrendim ) bana da yılbaşı çiçeği ve paskalya yılbaşı çiçeği çeliklerinden gönderebilirmisiniz ya da forumda ki diğer yılbaşı çiçeği severler. Bütün çiçekçileri gezmeme rağmen mevsiminden ötürü bulamadım ve ellerinde mevcut olanlar satılmış. Bahara doğru getireceklerini söylediler. Ama ben de bu bitkiye karşı olan meraktan dolayı hemen edinmek istiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-12-2006
|
Bir tanede benden... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2007
|
Yasemin hanım gerçekten çok güzel, çok kıskandım. Hemen maşallah da diyeyim nazarım değmesin. Bende de var aynı yılbaşından ama bütün tomurcuklarını döktü , sanırım sıcaktan. Besin kullanıyor musunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-12-2006
|
Hiçbir besin kullanmadım. Sadece sulanıyor, ama kapalı balkonda ve bol ışık alan cam kenarında duruyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-02-2009
|
Benimde bir yılbaşı çiçeğim var.. 4 ay oldu ekeli tuttu ..acaba ne zaman çiçek açar? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-12-2007
|
Sayın Faruktalas işte benim minik çiçeğimin resimi arkadaki uzun dallar sağlıklı fakat öndekilerde sorun var başta öndekilerde sağlıklıydı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-07-2008
|
Değerli arkadaşlar; Sizleri okuduktan sonra yılbaşı çiçeğimi ben de çoğaltmaya kalkıştım. Boğumlar arasında minik kök saçaklanmaları çıkıyor. Ben de bunları kesip tekrar toprak ile buluşturuyorum. Köklenecekler düşüncesi ile.. Ama bu uzun mu sürüyor ya da zamanı mı değil daha? Yaklaşık 1 aydır ben onları fıslıyorum onlar bana baygın baygın bakıyor, bir iletişim kopukluğu mu var aramızda acaba diye soruyorum kendime.!!! Eğer var ise, ben nerede yanlış yapıyorum? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Üstteki dallar yılbaşında açan cinsten. Alttakiler de paskalyada açan tür. Her ikisi aynı saksıda, yıl boyunca sırayla açıyorlar. Kışı açık balkonda geçirdiler; şimdi aşırı güneşten korumak ve çiçekleri seyretmek için nisan başında içeri aldım. Tomurcuklanma içerdeyken başladı. Saksıda bir başka tür daha var; o da atlas denilen cins sanırım; o da bu kalabalık ortamda kendine yer açıp gelişmeğe çalışıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2008
|
Annemin yılbaşı çiçeğini bu sene kök çürümesinden kaybettik ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-07-2008
|
Şu minicik yeşil yavru hakkında; Sonunda benin yılbaşı çiçeğimin birisi yavruladı. Bu ne güzel bir mutlulukmuş. Eğer bunu başarabildiysem...ki öyle gözüküyor. Bunu sizlerin sayesinde başardım. Resim de ekliyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-04-2009
|
Arkadaşlar ben çiçeğimi dikerken toprağına çakıl taşı karıştırdım, toprak saksı kullandım ilk hafta balkonda yarı gölgede tuttum sonra bol çok bol ışık alan ama direk güneşi görmeyen bir yere aldım.Ekerken can suyu dediğimiz suyunu verdim ve daha ikinciye sulamadım.Henüz hava nemli su ihtiyacı pek yok şimdilik.Bunları bu sitede öğrendiklerimi göz önünde tutarak yaptım. Çabuk canlanıp çiçek açmasında katkısı oldu mutlaka ama tabii önce sevgi diyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|