![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Adneser bitkinizde kök çürüklüğü var sanırım. Koyu renk görünen yerler yumuşak ve cıvımış mı acaba? Sulama biraz fazla gelmiş olmalı ya da bazen saksılara dekoratif olarak dizdiğimiz çakıl taşları toprağın uzun vakit nemli kalmasına sebep olup çürümeyi hızlandırıyor. Bence, ilk iş bitkiyi topraktan söküp kökleri kontrol edin. Sonra çürüme seviyesinin üzerinden kesip kurumaya bırakın. Kesim yaptığınızda anaç gövde epey kısacalak gibi görünüyor, aşılı yelpaze kısmı aşıdan ayırıp onu da köklendirmeyi deneyebilirsiniz... |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Köklerde bir ihtimal çürük yoksa ne yapmalıyım? |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Sakdag Dediğiniz gibi kaktüsü söküp kök ve gövdeyi temizledim yumşak kısımlarıın altındaki odunsu gövde'de birşey yok, resimde görüldüğü gibi şimdi odunsu gövde kalsınmı, keseyimmi? Temizlenen yumşak kısım ![]() Odunsu gövde ![]() ![]() Kurumaya bırakıldı ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Adneser fotoğraflardan görebildiğim kadarıyla, kökler sorunlu, pek fazlada bir şey kalmamış zaten. Odunsu bölgeyi; temizlediğiniz yeşil bölgeye kadar kesmekten başka bir çözüm yok gibi görünüyor. Daha önceki mesajımda da yazdığım gibi anaç kısım çok kısa kalmış. Ben olsam aşı kısmını ayırıp, onu köklendirmeye uğraşırdım. Ayrıca anaç fazla odunsu olduğu için bunu köklendirmede zorlanacağını düşünüyorum.Takdir sizin. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Sayın adneser bir yazıda kristata lactayı kolay kökleniyor diye okumuştum Uyar11 rin yazısında sizde o yazıyı takip ederek köklendire bilirsiniz . Aşılı kaktüsler kısmına bir göz atın ben cok faydasını gördüm . |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok teşekkürler bakacağım. |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-11-2012
|
Evet ben de ümidimi kestim zaten.Yaşadığım ilçede maalesef aradığım hiç bir çiçeği bulamıyorum. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Kaktüsümde ilk zamanlar minik kahverengi leke oluştu daha sonra büyüdü. Kırmızı örümcek olduğundan şüpheleniyorum. eğr öyle ise ne ilacı kullanmalıyım veya kendim yapabileceğim bir doğal ilaç var mı? Yavrucağım benim ne hale geldi ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-03-2020
|
Merhaba arkadaşlar . Ben kaktüsümü güneş görsün diye dışarı koydum. Gece de almayı unutmuşum üzerinden 1.5 gün gecti ve aldığımda böyleydi yanıan koyduğum diğer kaktüsümde hiçbir şey yok ama bunun uçları kahverengi olmaya başladı ne yapmam gerek ? ![]() |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Moderatör
Giriş Tarihi: 30-05-2008
|
Alıntı:
Bitkiyi görmeden şimdilik bir tahmin olarak, muhtemelen kaktüsünüz güneş gördüğü için kızarmış diyebiliriz... Uzun zaman az güneş alan bir yerde durduktan sonra, örneğin kış aylarının ardından, kaktüs ve sukulentleri birden yoğun ve/veya uzun süreyle güneş ışığına koymayıp yavaş yavaş alıştırıyoruz.. Örneğin, ilk bir-iki gün belki yarım saat ya da çok yoğun güneşse belki biraz daha az, sonra biraz daha uzun... şeklinde... Alışma süreci uygulanmadan birden yoğun güneş alırsa bitkinin yüzeyinde güneş yanıkları oluşuyor... Sadece kızarıklık söz konusuysa sorun yok, ama yanıklarda bitkinin yüzeyinde yara kabuğu gibi kalıcı çirkin bir doku oluşuyor.. Fotoğrafı görürsek daha net yorum yapmak mümkün olabilir.. |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-03-2021
|
Merhaba
Son birkaç gündür kaktüsümün üstünde siyah benekler oluşmaya başladı ve hızla artıyor. Sebebi ne olabilir? Çürüme belirtisi mi? Bilgi verebilecek olan varsa çok sevinirim. Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-04-2015
|
İnternet den satın alabilirsiniz, çok bol da çeşit var. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Kaktüsünüz fena halde güneş yanığı olmuş ![]() Aklınızda bulunsun bitkilerimizi güneşe aniden çıkartmıyoruz, alıştırarak çıkartıyoruz... Kaktüsünüz için yapabileceğiniz pek bir şey yok, yanığı epey ciddi görünüyor, kurtulur diyemiyorum. Bir de sulamışsınız belli ki... Tek yapabileceğiniz şey eski yerine alıp beklemek ve tekrar SULAMAMAK. Hayata tutunabilecek sağlam dokusu kaldıysa, çok yavaş da olsa kendine gelebilir ama ben size boş yere umut vermek istemiyorum. Bu acı tecrübe sayesinde büyük ihtimalle bir daha hiçbir bitkinize güneş yanığı yaşatmayacaksınız, bu olaydaki kazancımız da bu... Öncelikle aşağıda linklerini eklediğim konuları (ve kaktüs başlığı altındaki tüm konuları) derinlemesine okursanız, bu gibi sıkıntılar yaşamamanız için gerekli tüm önerilerin zaten evvelce yazılmış olduğunu göreceksiniz. Keşke daha önce incelemiş olsaydınız... http://www.agaclar.net/forum/kaktus/5427.htm http://www.agaclar.net/forum/kaktus-...retim/5050.htm http://www.agaclar.net/forum/kaktus-...etim/15906.htm http://www.agaclar.net/forum/kaktus-...retim/3019.htm http://www.agaclar.net/forum/kaktus-...lari/21360.htm Düzenleyen A_NOMAD : 28-11-2015 saat 16:36 Neden: Düzeltme |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2011
|
Kaktüslerimin bazılarında sanırım yaprak biti oluştu. Bunlardan kurtulmak için ev yapımı bir ilaç var mıdır? ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-03-2018
|
İlk fotonuzdaki kaktüsün aynısı bende var ve aynı lekeler bende de oluştu. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-08-2013
|
lütfen yardım
yıllı izinden döndüm 21 gün sonra kaktüsüm bu hale gelmiş..lütfen yardım edermisiniz. |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aşırı susuzluktan buruşmuş kaktüsünüz, suladığınızda düzelecektir. |
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Öncelikle foruma hoş geldiniz sayın hemşerim, Keşke saksısını değiştirmeseydiniz. Zaten yorgun...Dik durması için bir destek koyup suyunu verip serin bir ortama alırsanız belki de su püskürtürseniz inşallah kendine gelir... |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Yeni Üye
|
teşekkürler kardeşim..inşallah düzelir...aslında köküne bakmak için çıkarmıştım.herhang. bir çürüme yok toprağı evet çok kuruydu..biraz toprağını ufaladım kökünü havalandırdım garibimin başında 2-3 sigara içtim..(üzüntümden) tekrar taze toprak sarı kum ekleyip saksıladım ve suladım...temennim canlanır inşallah... |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-10-2011
|
Sayın ocaga33 merak etmeyin susuzluktan olmuş bu durum.Başka bir çiçek olsaydı şimdi kurumuş yapraklarıyla karşılaşırdınız siz.Bu çiçeği sulayın daha az güneş alan bir yere koyun .Mümkünse tabağına biraz su dolsun bu suyu toprağı emebildiği kadar emsin.Bir aydan fazla sürebilir düzelmesi çok aşırı da sulamaya kalkmayın ,acele edip paniklemeyin.Bende aynı cinsten var gövde dalı bile alt taraftan kurudu ama hala sağlam 3-4 aydır.Kolay gelsin... |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Echeveria sukulentimde pamuksu olusumlar var nedir bilen varmi acaba? |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Yeni Üye
|
Sakdağ teşekkürler. Yalnız suluyorum, gölgeye alıyorum, güneşe alıyorum bir türlü düzelmedi gitti. Çok üzülüyorum açıkçası... Dün saksısını ve toprağını değiştirdim, kökünü havalandırdım. İnşallah canlanır. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Yeni Üye
|
Arkadaşlar, 3 kaktüsümünde durumu bu şekilde.Altları mantarlaştı ve yumuşak gibi.Yardım edin lütfen.Ne yapmam lazım.Şimdiden teşekkürler. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|