![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-02-2013
|
![]() yukarıdaki kaktüsü yeni aldım.çıkıntıları arasında uçları siyah dipleri daha açık renkte tohumumsu yapılar vardı bunları toka ve su ile çıkarttım bunlar hastalık mı ![]() tohum gibi olan şeyler bunlar |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çiçekler geçtikten sonra fotoğraftaki gibi kurur, tozlaşma olmuşsa eğer tohum kapsülleri oluşur. İnce uzun tüp şeklindeki kapsüllerin içi minik, kahverengi, top şeklindeki tohumlarla doludur. Mammillaria tohumları sizin fotoğrafladığınız kuru çiçekler kadar büyük değil, oldukça ufaklar. Bence kaktüsünüzün tek sıkıntısı üstüne sıcak silikonla yapıştırılmış olan kuru, yapma çiçek. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
|
[ATTACH] [/ATTACH]yukarıdaki kaktüslerde kabuklu bit vardı ben çiçekçilerden bir tane insektisit aldım 3 defa aralıklarla ilaçladım ancak lezyonlar hala duruyor.bu lezyonları kaldırsam çiçek kendini onarır mı yine ilaçlama yapmam gerekir mi bir de yavrulu olan echinopsisimde dikenlerin altında ağ gibi renk açılması var sebebi ne olabilir. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
|
Ne yazık ki çiçekçilerde satılan kaktüslerin çoğuna silikonla yapma çiçek yapıştırmışlar.Anlamıyorum hangi çiçek sever çiçeğe zarar veren bir süse aldanıp ta çiçek alır. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
|
Birkaç kabuğu dayanamayıp kaldırdım altından tamamen normal doku çıktı daha evvel bir kaktüsüm vardı çürüdü o onda da benzer kabuklar vardı ama onları kaldırdığımda huni şeklinde içe doğru uzanıyordu kabuklu bittir diye bütün kaktüslerimi ilaçlamıştım bunlar ne olabilir? |
|
|
|
![]() |
|
|