agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Kaktüs > Kaktüs Bakım, Üretim
(https)

Beğeni Düzeni282Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 09-09-2009, 14:06   #181
Ağaç Dostu

selenn's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2007
Galeri: 12
İlk aşı denememde yaptığım hata

2007 yılında ilk aşı denememde Opuntia'yı stok olarak altta kullanarak üzerine Rebutia aşılamıştım. Aradan geçen zamanda farkettiğim bir hatadan bahsettmek için size ekte resmini yolluyorum. Aşı tuttu ve Rebutia sorunsuz gelişmeye başlamıştı fakat altta stok olarak kullandığım Opuntia yetersiz geldi.

Resimde de görüldüğü gibi Rebutia neredeyse Opuntia'dan çok daha fazla gelişmiş.

Demek ki altta kullanılan bitki seçilirken diğerinin gelişimine uygun türler seçmeye özen göstermek gerekli. Bunu ilk tecrübesizlikle gözardı etmişim.

Hoş bu saksı olduğu gibi kayıp. Taşınma esnasında diğer kaktüs ve sukulentlerle Türkiye'den Almanya'ya gelenler arasında çıkmadı.

Name:  Kaktüs ve sukkulentler - Temmuz 2008 (600 x 450).jpg
Views: 6225
Size:  40.8 KB

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-09-2009, 21:20   #182
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 01-04-2008
Selenn'cim harika bir deneme yapmışsın ve resimdeki noktaya kadar getirmişsin. Bence ilk tecrübe için gayet başarılı olmuş. Ayrıca bu deneyimi paylaştığın için teşekkürler.

Senin de değindiğin üzere ve benim de bilgi notlarımda yer alan bir bilgi de; alttaki stok bitki olarak adlandırılan bitkinin klorofili ne kadar ürettiği bu konuda önemli etken. Eğer kendisi klorofil üretemeyen bir tür aşılanacaksa, stok bitkinin uzun tutulması gereklidir, çünkü sadece bu bölüm, hem kök hem de gövdeler için besin üretebilecektir. Örnek : Gymnocalicyum mihanovichii. Kendi besinini üretebilen klorofilli bir bitki aşılanacaksa, böyle bir durumda stok bitki birkaç santim kısalığa kadar kesilebilir.

zeynepdincer.k Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-09-2009, 18:22   #183
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-09-2009
Merhabalar, yazilanlari bastan sona okudum okurken arada devam edemeden dayanamayarak alttan govdesi curumeye baslamis olan Gymnocalicyum mihanovichii bir kaktusume asilama yaptim. Sonra devam ettigimde bu aylarin uygun olmadigi yazilmissa da evde oldugu icin sanirim tuttu da renkli basi sayenizde kurtardim. Fakat cok daha basit bir sorunum var bir turlu dengesini oturtamadigim: sulama...

1. alttan curuyen kaktusum fazla sulamadan mi curudu?
2. simdi varolan kaktuslerimden 3-4 tanesi ise (yine ayni cins) govdeleri elastiklesti yaprak gibi inceldiler, sulasam da sulamasam da degismiyor. Sulamada bakilan bir toprak veya govde ayari veya sizlerin yaptigi uygulamada sabit bir oran var midir?
3. camin onunde durmasi, kalorifere yakin durmasi, evde hangisi daha iyi bir secimdir?

bilgilerinizi paylasirsaniz cok sevinirim.

rewenum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-09-2009, 21:38   #184
Ağaç Dostu

selenn's Avatar

Sayın rewenum öncelikle foruma hoşgeldiniz. Yazılanların eminim aşı uygulamanıza faydası olacak ve bitkinizi kurtaracaksınızdır. Aslında bahar aylarına denk gelen zamanlarda aşılama yapılsa da bitkiyi kaybetmek gibi zorunlu durumlarda aşılama bu zamanı beklemeksizin yapılabilir.

Sulama konusu biraz hassas bir konu. Yaklaşık 10 gün evvel bende ölmek üzere olan bir kaktüsümü kurtarmak için aşılama yaptım ve gözlemleyebilmek için şuanda ev ortamında tutuyorum. Aşı tuttu ve üzerindeki bantı çıkartıp bir iki gün sonra spreyleme ile sabah saatlerinde toprağı nemlendirdim. Bir süre sonra bahçeye alacağım.

Normalde kaktüsleri Eylül sonu Ekim başı gibi son sulamalarını yaptıktan sonra bahara kadar dinlenmeleri için soğuk bir ortamda bırakıyorum. Fakat anladığım kadarı ile siz ev içerisinde yetiştireceksiniz. Aydınlık çok fazla kalorifer ısısına maruz kalmayacakları cama yakın bir yer uygun olacaktır. Kalorifere çok yakın bir yer olmamasına özen göstermenizi tavsiye ederim.

Dediğim gibi ben Ekim ayından bahar aylarına kadar sulama yapmıyorum fakat siz sıcak bir ortamda saksılarınızı tutacağınız için belli dönemlerde spreyleme ile topraklarını nemlendirmeniz yeterli olur sanırım. Tabi mümkünse bir balkona almanız daha iyi olur.

Yaprak gibi incelen kaktüsünüz sanırım bir Opuntia cinsi. Kaktüslerin incelip uzamaları yani form kaybetmeleri ışık yetersinizliğinden kaynaklanıyor. Daha aydınlık bir ortama alırsanız yeni sürgünleri olması gereken formunda gelişecektir.

Kaktüslerin alttan çürümesi ise büyük ölçüde sık sulamanın etkisindendir. Sulama sıklığını azaltıp toprak yüzeyini minik akvaryum taşlarına benzeyen taşlarla kaplarsanız hem dekoratif gözükecek hem de gövdenin çok fazla ıslaklığa maruz kalmamasına faydası olacaktır.

Son olarak sulama konusunda tereddütte kaldığınız zamanlar sulamayın. Toprağa parmağınızı daldırıp toprak altının nemini kontrol ederek sulama yapabilirsiniz.

Umarım sorularınıza kendi tecrübelerim çerçevesinde cevap verebilmişimdir.

Eski 24-09-2009, 20:27   #185
Ağaçsever

merih's Avatar

Giriş Tarihi: 26-10-2006
Galeri: 69
Merhabalar arkadaşımın hediye ettiği kaktüsüm açtı,çiçekleri solunca ne yapmak gerekir şimdiden teşekkür ederim.

Eklenen Resimler

genome beğendi.
merih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-09-2009, 16:14   #186
Yeni Üye

Merhaba,
Oncelikle sayin Selenn ilginiz ve yardiminiz icin tesekkur ederim, sormak istedigim bir iki soru daha olacakti. Cunku tuttugunu sandigim asinin malesef bantini kadirdigimda tutmamis oldugunu gordum. asi yaptigim govde ve renkli baslar tam olarak 139 numarali mesajdaki kirmizi kaktus ile ayni. ince bir serit daha keserek her iki parcadan da tekrarlamali miyim asilama islemlerini sizce?

ikinci olarak yaprak gibi diyerek tasvir etmeye calistigim kaktuslerim yine ayni tur fakat farkli renkli kaktusler ve govdeleri 139numarali mesajdaki ile ayni. Incelirlerken herhangi bir uzama kaydetmiyorlar. govdelerindeki suyu ve sertliklerini kaybettikleri izlenimi veriyorlar. sulamali miyim sulamamali miyim o nedenle sormustum. Sizce yine de isik gereksiniminden midir?

Tesekkur ederim,

Eski 27-09-2009, 21:15   #187
Ağaç Dostu

selenn's Avatar

Sayın rewenum aşı yaptıktan sonra bantı çıkartmak için en az 2 hafya geçmesini beklemek en iyisi. Tutmamış durumdaysa tekrar her iki alttaki ve üstteki kaktüsü keserek aşı işlemini tekrarlayabilirsiniz.

Sulama konusunda ise iki şeye dikkat edebilirsiniz; birincisi toprağa, ikincisi bitkinin genel görünüşüne. Toprağa parmağınızı batırıp suya ihtiyacını kontrol edebilirsiniz ya da bitki gövdesinde büzüşme ve yumuşama varsa sulamanız gereklidir.

Mesajınızda gövdenin sertliğini kaybettiğinden bahsetmişsiniz bu durumda sulamanız yerinde olacaktır. Tekrar sulama için toprağın tamamen kurumasını bekleyin. Gövdedeki bu durum su ihtiyacındandır, ışık yetersizliği olsa bir önceki mesajımda bahsettiğim gibi form bozulmasını gözlemlerdiniz. Gövdedeki yumuşama ve aynı zamanda büzüşme su ihtiyacının belirtisidir. Bu durumu gözlemlediğinizde emin olamazsanız toprağı parmağınızla kontrol edin.

Umarım aşınız bu sefer tutar. Resim yükleme imkanınız olursa hepimize yol gösterici olur.

Eski 27-09-2009, 22:57   #188
Yeni Üye

cok tesekkur ederim tavsiyelerinizi hemen uygulayacagim.
Tesekkurler..

Eski 16-01-2010, 14:58   #189
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 29-04-2006
Galeri: 51
acil opuntia+aloe aşılama

Kökleri çürüdüğü için kese kese pek de bir şey kalmayan iki parça Aloe aculeantayı, acil olarak Opuntia (sanırım ficus indica) üzerine aşıladım.
Bu linkteki bilgileri inceledim ama pek faydalanamadım.
* Birincisi, linkte iki parçayı bağlayıp bir hafta karanlıkta bekletmek gerektiği yazıyordu ama ben bağlama işini beceremedim: üstteki kaktüs de sivri bir formda olduğu için (yalnız iki parça birbirine sıvılarıyla iyice yapıştı gibi saksıları eğsem bile üsttekiler düşmüyor). Ayrıca bu sayfalarda aşılanan kaktüsün hemen dikildiğini gördüm. Belki de zaten dikili olan kaktüse aşıladığınızdandır, bilemiyorum. Öte yandan zaten benim opuntia hangi parçasını koparıp toprağa batırırsanız batırın hemen büyümeye başlıyor, ona güvendim. (Fotoğrafta da görüleceği üzere bir tencereyi doldurdu da taşıyor, ne yapacağımı bilemiyorum...)
* İkincisi opuntialardan birini köşelerinden de kestim ama diğerini sadece yarısından kestim. Çünkü ilk aşılamayı köşeleri keserek yaptıktan sonra oradan bol miktarda sıvı aktığına şahit oldum, içimi parçaladı bu durum.
Sonuçta bu mevsimde ve benim bu acemi/beceriksiz halimle tutacaklarına ihtimal veremiyorum. Türlerin uyumu konusunda da emin değilim. Fakat aloenin gözümün önünde çürüye çürüye bitmesine karşı son bir hamle yapmak istedim...
Şu anda iki minik saksıyı oda sıcaklığında yarı aydınlık bir yere koydum. (Salonda ama cam önünde değil. İçerisi, kış mevsimi elverdiğince aydınlık ama kaktüsler direk güneş almıyor)
Name:  IMG_5647.jpg
Views: 3394
Size:  19.7 KB
Gelişmeleri fotoğraflar ve yazarım. Önerileriniz varsa bekliyorum.

soztekin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-01-2010, 22:52   #190
Ağaçsever

Question

8 saat kadar bekledikten sonra bağlanmadan aşılanmış olmaları içime sinmedi, ben de bağlama denemelerinde bulundum. Birini koli bantıyla bağlamayı zor da olsa başardım ama bu arada birbirlerinden ayrıldılar. Böylece tutma ihtimali iyice sıfırlandı çünkü tekrar birleştirdiğimde artık yapışmıyorlardı. Diğerinde de aynı şey olunca bu sefer aşılanma yerinden yaprak şeklinde birer şerit keserek tekrar üst üste koydum ve öylece bıraktım. Bağlayamıyorum, bağlayamayacağım. Sanırım önerisi olan da yok zaten... Bundan sonra elimi sürmeyi pek düşünmüyorum. Bağlanmış olanı bir aydan önce ellemeyi aklıma bile getirmem (tabii arada çürümezlerse) diğeri de eskaza tutar da büyürse fark ederim zaten...
Name:  IMG_5655.jpg
Views: 3699
Size:  27.5 KB
Bu arada dikkatli gözlerin fark edeceği üzere, bağlamayı başardığım kaktüsün aşılanma yerinde her iki kaktüste de (alttaki ve üstteki) hafif kararma ve büzüşme var. Sanırım kuruyorlar o noktadan.

Düzenleyen soztekin : 16-01-2010 saat 22:55 Neden: ilave bilgi
Eski 18-01-2010, 14:27   #191
Ağaçsever

Bu sabah, 190no.lu mesajda solda gördüğünüz bağlamayı beceremediğim saksıda üstte duran parça düşmüştü. Kuruma sebebiyle birbirlerine değdikleri noktada büzüşmeler olmuş ve dengesini kaybetmiş. Yani benim zaten umudum yoktu ama yine de size bilgi vermek istedim.
Bugün akşama kadar bekleyip düşen parçayı yeniden toprağa daldıracağım.

Eski 18-01-2010, 16:10   #192
Yeni Üye

zaman00's Avatar

Giriş Tarihi: 27-12-2009
paylaşımınız için cok teşekürler aşılamayı gercekten cok merak ediyordum hiç biryede bulamamıştım .

zaman00 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-01-2010, 17:19   #193
Ağaçsever

Biraz önce aloe vera ile ilgili başlıklardan birini inceledim ve öğrendim ki, yaprağından üremesi mümkün değilmiş. Bu durumda benim Aloe aculeantayla yaptığım uğraşlar da gayet anlamsızmış. Kökleri çürüdüğünde kaldırıp atsam olurmuş. Neyse en azından aşıya elim alıştı, bir başka acil durumda bu seferki kadar paniklemeyeceğim.

Eski 02-02-2010, 12:29   #194
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-02-2010
süper bir paylaşım devamını ve farklı türler üzerinde yaptığınız çalışmalarıda yayınlarsanız süper olur elinize sağlık

asasin23 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-02-2010, 11:10   #195
Ağaç Dostu

sakagun's Avatar

Giriş Tarihi: 07-05-2007
Galeri: 107
Sanırım ben de başardım. Üstteki kaktüs kök atmış.

Eklenen Resimler

genome ve GÜLSEN_ beğendi.

Düzenleyen sakagun : 18-10-2012 saat 13:21
sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-02-2010, 12:17   #196
Ağaç Dostu

Fatih's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2008
Galeri: 66
Tebrik ederim Sakagun.Farkettiyseniz alt bölümde kullandığınız kaktüste sürgün vermeye başlamış...
Sanırım size yeni altlıklar geliyor.

Fatih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-02-2010, 12:24   #197
Ağaç Dostu

sakagun's Avatar

Giriş Tarihi: 07-05-2007
Galeri: 107
Teşekkürler Fatih. Bahçemde kaynana dili dolu. Bu şekilde aşı yapıldığını öğrenince mevsim kış demeden hemen deneme yaptım. Fotoğrafta arka tarafta görünene de yılbaşı çiçeği aşılamaya çalıştım ama o ne yazık ki buruştu.

sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-02-2010, 15:44   #198
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

Hhatice's Avatar

Giriş Tarihi: 15-12-2006
Galeri: 2
sevgili uyar 11
Oysa kaktuslerde durum degisiktir, daha dogrusu diger yesil bitkilerdeki solunumun tam tersidir ve yatak odalarimizda bize ortak degil tam tersi hizmetkardir yani bizim solunumla verdigimiz CO2 yi bize O2 olarak geri verir.

Verdiğiniz bu bilgiye nasıl sevindim bilemezsiniz ,yatak odam kaktüs dolu

Düzenleyen Hhatice : 22-11-2010 saat 23:20
Hhatice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2010, 14:01   #199
Ağaçsever

mico's Avatar

Giriş Tarihi: 30-12-2009
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi uyar11 Mesajı Göster
Eger ustteki rekli kismi baska bir kaktus uzerine asilayacaksaniz, asilacaginiz anac , kendi anacindan buyuk olmasi, gelismesinin daha iyi olmasini saglar.
Size bir ornek
Alttaki anaç yeterli büyüklükte ve aşılamaya uygun sayıda dala sahipse bir anaç üzerine çok sayıda aşı yapmamız mümkün mü acaba, bir de anaç olarak kaynana dili kullanablir miyiz?

mico Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-04-2010, 00:15   #200
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-03-2009
Aslında aşılı kaktüsler pek ilgimi çekmiyordu,fakat Uyar11 in gösterdiği resimler ve akıcı anlatımı aşılı kaktüs sevdasınıda başlattı.
Dün çiçekçiye uğradım nasıl masum nasıl renkli renkli bakıyorlar ,benide al benide al der gibi ,tabi kendimi biraz frenlemem gerekiyor sadece 7 tane aşılı kaktüsle çıktım çiçekçiden.
Bakımları için foruma göz atarken aşı uygulamasını anlatmış sayın Uyar11 ,hadi bende deneyeyim dedim 6 tane deneme yaptım ,gelişmeleri sizlerlede paylaşırım .
Bir aşılı kaktüs denememiştim onada başladım .Allah sonumuzu hayır etsin.
Değerli bilgileri bizimle paylaşan Uyar11 e çok teşekkürler.

Hatice Tarhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-04-2010, 00:47   #201
Ağaç Dostu

asumandilek's Avatar

Giriş Tarihi: 20-05-2007
Galeri: 87
Allahım sen aklımı koru. Aslına bakarsanız zorunlu olma durumunda kesinlikle aşı diyenlerdenim. Yani gerekmiyorsa karşıyım daha doğrusu " dım " diyebiliriz şu durumda... Yani çiçeklenmeyi görünce insan bende mi yapsam diyor ama hala tereddütle yaklaşıyorum. Sanırım hiçbirine birşey olmasın ama şayet böyle birşey olursa kurtarma amacıyla deneyebilirim. Yalnız bu demek değil ki yapan arkadaşlarımızı eleştiriyorum. Asla. Çok da güzel sonuçlar elde edildiğini gördüm. Sayın Uyar11, ben ve benim gibi düşünenler için de herhangi bir olumsuzluk anında kullanabileceğimiz; paylaştığınız ve anlaşılması kolay bir dille, çeşitli ve olumlu örneklerle verdiğiniz bilgilere teşekkürler. Deneyip paylaşan ve nasıl yapılacağını anlatan arkadaşlara da ayrıca teşekkkürler.

asumandilek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2010, 16:09   #202
Ağaç Dostu

arnavut biberi's Avatar

Giriş Tarihi: 29-09-2009
Arkadaşlar aklıma bişi geldi mesela linkteki koyu kırmızı bordo olan kaktüsü tek olarak bulamazsak bu şekilde iki kaktüsün aşılanmış halini alıp kopartıp ayırsak topraga öylece yerleştirsek tutuarmı? Biraz fuzuli bir iş ama merak işte insanın aklına geliyor?

http://cactiguide.com/cactus/?genus=...s=stenopleurum

bu linkteki en üstteki kaktüs çok hoşuma gitti bulucam enkısa zamanda bulamazsam dediğimi bir deniyecem.....

arnavut biberi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2010, 16:20   #203
Ağaç Dostu

bettyycim's Avatar

Giriş Tarihi: 18-10-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi arnavut biberi Mesajı Göster
Arkadaşlar aklıma bişi geldi mesela linkteki koyu kırmızı bordo olan kaktüsü tek olarak bulamazsak bu şekilde iki kaktüsün aşılanmış halini alıp kopartıp ayırsak topraga öylece yerleştirsek tutuarmı? Biraz fuzuli bir iş ama merak işte insanın aklına geliyor?

http://cactiguide.com/cactus/?genus=...s=stenopleurum

bu linkteki en üstteki kaktüs çok hoşuma gitti bulucam enkısa zamanda bulamazsam dediğimi bir deniyecem.....
Selamlar yanında yavruları var küçük olduğu için resimde belli olmuyor onlarda büyünce sanırım çeliklenebilir

bettyycim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2010, 21:32   #204
Ağaç Dostu

nesli6's Avatar

Giriş Tarihi: 20-10-2010
Sayın arnavut biberi bu siyahlı kırmızılı kaktüs piyasada hiç tek satılmıyor yanılmıyorsam aşılı kaktüsler kendi besinlerini üretemediklerinden (fotosentez yapamıyor) besinlerini alttaki yeşil anaçtan alıyormuş diyorlar ama merak ya ben denedim 4 tane yavru ektim bir yıl önce bir tanesi öldü 3 ü yaşıyor ve büyüyor ama ben yine meraktan baktım köklenmişmi diye malisef kök yok kaktüs işte köksüz, susuz öyle yaşıyıyor bakalım ne olacak resimlerini paylaşırım onlarında

nesli6 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-11-2010, 22:13   #205
Ağaç Dostu

Fatih's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2008
Galeri: 66
Son resimde bulunan yavrular için kesin bir ifade olarak tutmaz diyebilirim.Denemem var çünküAma yeşil olan gerekli şartlar sağlandığında tutacaktır diye düşünüyorum.

Fatih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2010, 20:02   #206
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-11-2010
Herkese merhaba=)
Foruma yeni üye oldum.Hatta daha henüz 30 dk geçti =) Bayram tatilinde Amsterdam' dan aldığım üç tatlı kaktüsüm (kırmızı,koyu mor ve sarı-turuncu renkte) var.Şu renkli kaktüslerden(Sonerordo 'nun 202 nolu mesajında 2. fotoğrafta görünenden).Bunlar benim ilk kaktüslerim.Forumda yazılanların hepsini okuma fırsatı bulamadım,ama çoğunu okudum ve öğrenmek istediğim genel olarak ilk etapta onlara nasıl bakmalıyım?,neler yapmalıyım?Çok tatlılar onlara birşey olsun istemiyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler=)

Müge-K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-11-2010, 07:34   #207
Ağaç Dostu

nesli6's Avatar

Giriş Tarihi: 20-10-2010
Hoşgeldiniz sayın Müge-k bahsettiğiniz kaktüslerin bakımı kolay ayrıca iyi bakılırsa açabiliyorlar İstanbul gibi nemli biryerde fazla su istemiyeceklerdir(kışın) ben yaz kış camın önünde bakıyorum sanırım kışlatmaya gerek yok bu türlerde çünkü açıyorlar yani nazlı değilller.

nesli6 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-03-2011, 21:17   #208
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-07-2009
Galeri: 9
İlk ve son denemem..Çok stresli işmiş..

Eklenen Resimler

selis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-03-2011, 21:42   #209
Ağaç Dostu

selenn's Avatar

Sayın selis çok stresli demişsiniz ama çok güzel gözüküyor. Ellerinize sağlık.

Eski 18-07-2011, 14:26   #210
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-07-2009
Galeri: 9
Bunu bir yerde görmüştüm ben de denedim.. Aşı yeri özensiz olmasına rağmen tutmuş..

Eklenen Resimler

selis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025