![]() |
|
![]() |
#151 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-09-2007
|
Herkese selam; Kırmızı aşılı kaktüsleri gördüm ve dayanamayıp ben de bir tane aldım. Acaba kırmızı aşılanmış kaktüs veya altındaki kaktüs çiçek açıyor mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-11-2007
|
aşı tutmadı acil yardım edin
arkadaşlar ben 2 hafta önce aşılama yaptım kaktüsümün kafasına uymadı epeyde bir kesmiştin kaktüsüm kel mi kalıcak yoksa kestiğim yerden yeniden çıkıcakmı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2007
|
Yeniden aynı yerden kesim yapıp tekrar aşı yapabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-11-2007
|
merhaba
peki atık ordan çıkmıycakmı neyse ya beklemeliyim inşallah ordan yenisi çıkar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2007
|
Aynı şekilde üst tarafıda kesin tekrar deneyin kaktüslerin ölmesi uzun sürer. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-12-2007
|
Sayın Uyar 11,ellerinize saglık.Bu güzeller karşısında diyecek bir şey bulamıyorum.Bizleri bilgilendirdin.Çok teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2007
|
İlk aşılarım ![]() ![]() [ATTACH] ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Ağaç Dostu.
|
Sevgili UYAR11 dostum inan senin açtığın kaktüs konusuna takıldık kaldık.bendede 10-11 değişik tür kaktüsüm var inan aşılama sistemini çok merak etmiştim.verdiğin bilgiler ve güzel resimler için çok teşekkür ederim.Emeklerin boşa bitmez veTÜRKİYE'de gönlüne göre birşeyler yapmanı dilerim.benim tek sorum piyasada satılan kaktüs tohumlarından alsam sağlıklı olurmu?saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-11-2006
|
Alıntı:
Tohumdan yetistirip asilama, oldukca uzun suren bir calisma oldugundan pek tercih edilmez, sadece ender bulunan **** surgun vermeyen cinsler icin uygulanabilinir. Birde hybrid turlerin cabuk gelismesi icin tohumdan cimlendirildikten sonra asilama uygulanir. Bunlarin disinda asi cogunlukla parca alinarak yapilir. Ama tecrube edinmeniz acisindan denemenizde yarar var sanirim. Boylelikle tohumdan kaktus nasil yetisir, onuda tecrube edinmis olursunuz. Saygilar, |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=günsu;222626]İlk aşılarım ![]() ![]() Sevgili gunsu, Ilk calismalarin cok guzel gorunuyorlar ama malesef buyuk bir hata yapmissin, bu yuzden de asilarinin tutma ihtimali hic yok. Hatanin nerede yapildigi konusunda, dilersen diger arkadaslarinin da goruslerine basvuralim, bakalim asi konusunu iyice okumus olan arkadaslardan, yapilan hatayi gorebilecek olanlar varmi. Bekliyelim biraz. Saygilar, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2007
|
Evet maalesef üçüde çürüdü ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Ilkin, Oncelikle merhaba, uzun zamandir gorusemiyoruz sanirim. Evet hatanin sebebine oldukca yaklastin ama tam aradigim cevap degil, ne bakimdan uygun degil? bunu da aciklayabilirsen tam not alacaksin asilama konusundan. saygilar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Cevaplarin ve dikkatin icin tesekkurler ama malesef yazmis oldugun sebepler, asinin tutmamasinda rol oynayabilen etkenler. Ama bu arkadasimiz oyle bir yanlislik yapmis ki, bu asilarin tutma ihtimalleri hic yok. Sevgili Ilkin' in cevabindan yola cikarak tam dogru sonuca ulasabilirsin. Tekrar tesekkurler. Saygilar, |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-09-2007
|
Acaba kaktüslerin tam ortasında bulunan su, besin vb. gerekli maddeleri taşıyan ana borunun tam olarak kesişmemesi olabilir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Ağaç Dostu
|
Uyar abi selam evet uzun zamandır görüşemedik. ![]() Alttaki tür Euphorbia trigona diye biliyorum ve başlı başına bir tür sukulent, aşı yapılması için gereken özelliklere sahip değil diye biliyorum. Kesildiği zaman beyaz bir süt çıkartıyor bu da üstteki kaktüsü etkiler zannedersem. Ama tam detaylarını sen daha iyi bilirsin tabii. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
Merhabalar, Bu başlık altındaki yazışmaların tamamını okumadım. Daha önce kaktüs aşıladım. benim sorunum yukarıda verdiğim linkteki çalışmam ile ilgilidir. Bu bitkiyi elde ettikten sonra sürekli gördüğüm yerlerde Opuntia ficus-indica'ları inceliyorum. Ama hiçbirinin yapraklarında küçülme görmedim. dolayısıyla bonsai olamayacağı sonucunu çıkardım. Acaba bu çıkarımım doğru mudur? Doğru olup olmadığını bilmemekle birlikte bu kalın gövde üzerine başka tür bir kaktüs aşılamak isteği doğdu bende. Ama bu kaktüs fazla büyümemeli ve kısa kalın gövdeler oluşturabilmeli. sanırım böyle olunca bonsaiye uygun olur diye düşündüm. Opuntia ficus-indica üzerine ne aşılayabilriim, bana bu konuda yardım eder misiniz. Şimdiden çok teşekür ediyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Beyaz sut cikarmasi, asilamayi etkiliyor ******, ama senin dedigin gibi etkiledigi kaktus degil. ZIRA, EUPHORBIA AILESINDEN HICBIR BITKIYE, CACTEAE YANI KAKTUS AILESINDEN HICBIR BITKI ASILANAMAZ. ****** BUNUN TERSI DE OLAMAZ. Euphorbiya asilanacaksa, anac ve asi, euphorbia olmak zorunda. Bu asilamayi yaparken cikacak olan sut, temiz su ile uzaklastirilarak asilama islemi kaktuslerde oldugu sekilde yapilir. En basta dedigim gibi, Euphorbia bir sukkulet. Ama kaktus te bir sukkulent. O zaman bir kaktus bir succulent uzerine asilanamaz diyemeyiz. Eger asi yapilacak parcalar (anac ve asi) kaktus ailesinden birer sukkulent iseler, ****** asilama yapilabilir. Oyleyse, oncelikle, daha once de acikladigim uzere, aileleri cok iyi tanimamiz gerekiyor. Unutmayin. SUCCULENT BIR AILE DEGILDIR. Bazi ozellikleri barindiran, bazi ailelerin, ortak ismidir. Sanirim biraz aciklayici olabilmisimdir. Umarim, arkadasimizin yaptigi hatayi hemen yazmayipta, sizlerden hatasini bulmanizi istememi, bir ukelalik **** cok bilmislik olarak algiyaniniz olmamistir. Eger hemen cevap vermis olsaydim, bu konu ve bu cok onemli hata gecistirilmis olacakti. Bazen yaptigimiz hatalar, bize ve baskalarina buyuk tecrubeler kazandirabilmektedir. Iste bu niyetle, bu konuya biraz dikkat cekmek istedim. Ilgilenen butun arkadaslara tesekkurler. Saygilarimla, |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kalinlasmis kaktus govdeleri uzerine asi tutma olasiligi neredeyse yok gibidir. Ama bu yasli govdeden cikacak genc bir dal uzerine asi yapilabilinir. Bu turun yeni surgunlerinin buyumesini onlemek oldukca zor islemlerle gerceklesebilir ama bunlari burada anlatipta diger arkadaslarin kafasini karistirmak istemiyorum. En kolay yol, bu tur uzerine kucuk govdeli opuntia asilayabilirsiniz, boylelikle kalin govde uzerinde gelisecek kucuk govdeli bir opuntia, cok guzel bir bonsai olusturabilir, ****** bu, tamamen sizin beceri sabriniza bagli. Diger sorunuza gelince, Opuntia ficus-indica üzerine KAKTUS AILESINDEN bir sukkulent asilayabilirsiniz. ![]() Saygilar, |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Çok teşekkür ederim ilginize. "Bu turun yeni surgunlerinin buyumesini onlemek oldukca zor islemlerle gerceklesebilir ama bunlari burada anlatipta diger arkadaslarin kafasini karistirmak istemiyorum." demişsiniz. Ben kaktüslerle 30 yılı aşkın bir süreden beri çok fazla olmasa da ilgileniyorum, yetiştiriyorum. Benim evime kaktüslü ev derlermiş. Kısaca açıklayamaz mısınız veya bir kaynak gösterebilir misiniz? Tekrar teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili izzeterisen, Bonsai kaktusler hakkinda kisaca aciklamalari, ozel mesaj olarak size gonderdim, umarim bu bilgiler isinize yarar. Saygilar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Ağaç Dostu
|
İlginç bir aşılama çalışması.Ayak olarak opuntia kullanılıyor. http://www.cactus-art.biz/technics/G...ep_by_step.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |