agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Kaktüs > Kaktüs Bakım, Üretim
(https)

Beğeni Düzeni282Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-01-2010, 15:27   #1
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 29-04-2006
Galeri: 51
Bu sabah, 190no.lu mesajda solda gördüğünüz bağlamayı beceremediğim saksıda üstte duran parça düşmüştü. Kuruma sebebiyle birbirlerine değdikleri noktada büzüşmeler olmuş ve dengesini kaybetmiş. Yani benim zaten umudum yoktu ama yine de size bilgi vermek istedim.
Bugün akşama kadar bekleyip düşen parçayı yeniden toprağa daldıracağım.

soztekin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-01-2010, 17:10   #2
Yeni Üye

zaman00's Avatar

Giriş Tarihi: 27-12-2009
paylaşımınız için cok teşekürler aşılamayı gercekten cok merak ediyordum hiç biryede bulamamıştım .

zaman00 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-01-2010, 18:19   #3
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 29-04-2006
Galeri: 51
Biraz önce aloe vera ile ilgili başlıklardan birini inceledim ve öğrendim ki, yaprağından üremesi mümkün değilmiş. Bu durumda benim Aloe aculeantayla yaptığım uğraşlar da gayet anlamsızmış. Kökleri çürüdüğünde kaldırıp atsam olurmuş. Neyse en azından aşıya elim alıştı, bir başka acil durumda bu seferki kadar paniklemeyeceğim.

soztekin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-02-2010, 12:10   #4
Ağaç Dostu

sakagun's Avatar

Giriş Tarihi: 07-05-2007
Galeri: 107
Sanırım ben de başardım. Üstteki kaktüs kök atmış.

Eklenen Resimler

genome ve GÜLSEN_ beğendi.

Düzenleyen sakagun : 18-10-2012 saat 14:21
sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-02-2010, 13:17   #5
Ağaç Dostu

Fatih's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2008
Galeri: 66
Tebrik ederim Sakagun.Farkettiyseniz alt bölümde kullandığınız kaktüste sürgün vermeye başlamış...
Sanırım size yeni altlıklar geliyor.

Fatih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-02-2010, 13:24   #6
Ağaç Dostu

sakagun's Avatar

Giriş Tarihi: 07-05-2007
Galeri: 107
Teşekkürler Fatih. Bahçemde kaynana dili dolu. Bu şekilde aşı yapıldığını öğrenince mevsim kış demeden hemen deneme yaptım. Fotoğrafta arka tarafta görünene de yılbaşı çiçeği aşılamaya çalıştım ama o ne yazık ki buruştu.

sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-02-2010, 16:44   #7
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

Hhatice's Avatar

Giriş Tarihi: 15-12-2006
Galeri: 2
sevgili uyar 11
Oysa kaktuslerde durum degisiktir, daha dogrusu diger yesil bitkilerdeki solunumun tam tersidir ve yatak odalarimizda bize ortak degil tam tersi hizmetkardir yani bizim solunumla verdigimiz CO2 yi bize O2 olarak geri verir.

Verdiğiniz bu bilgiye nasıl sevindim bilemezsiniz ,yatak odam kaktüs dolu

Düzenleyen Hhatice : 23-11-2010 saat 00:20
Hhatice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-04-2010, 01:15   #8
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-03-2009
Aslında aşılı kaktüsler pek ilgimi çekmiyordu,fakat Uyar11 in gösterdiği resimler ve akıcı anlatımı aşılı kaktüs sevdasınıda başlattı.
Dün çiçekçiye uğradım nasıl masum nasıl renkli renkli bakıyorlar ,benide al benide al der gibi ,tabi kendimi biraz frenlemem gerekiyor sadece 7 tane aşılı kaktüsle çıktım çiçekçiden.
Bakımları için foruma göz atarken aşı uygulamasını anlatmış sayın Uyar11 ,hadi bende deneyeyim dedim 6 tane deneme yaptım ,gelişmeleri sizlerlede paylaşırım .
Bir aşılı kaktüs denememiştim onada başladım .Allah sonumuzu hayır etsin.
Değerli bilgileri bizimle paylaşan Uyar11 e çok teşekkürler.

Hatice Tarhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-04-2010, 01:47   #9
Ağaç Dostu

asumandilek's Avatar

Giriş Tarihi: 20-05-2007
Galeri: 87
Allahım sen aklımı koru. Aslına bakarsanız zorunlu olma durumunda kesinlikle aşı diyenlerdenim. Yani gerekmiyorsa karşıyım daha doğrusu " dım " diyebiliriz şu durumda... Yani çiçeklenmeyi görünce insan bende mi yapsam diyor ama hala tereddütle yaklaşıyorum. Sanırım hiçbirine birşey olmasın ama şayet böyle birşey olursa kurtarma amacıyla deneyebilirim. Yalnız bu demek değil ki yapan arkadaşlarımızı eleştiriyorum. Asla. Çok da güzel sonuçlar elde edildiğini gördüm. Sayın Uyar11, ben ve benim gibi düşünenler için de herhangi bir olumsuzluk anında kullanabileceğimiz; paylaştığınız ve anlaşılması kolay bir dille, çeşitli ve olumlu örneklerle verdiğiniz bilgilere teşekkürler. Deneyip paylaşan ve nasıl yapılacağını anlatan arkadaşlara da ayrıca teşekkkürler.

asumandilek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2010, 17:09   #10
Ağaç Dostu

arnavut biberi's Avatar

Giriş Tarihi: 29-09-2009
Arkadaşlar aklıma bişi geldi mesela linkteki koyu kırmızı bordo olan kaktüsü tek olarak bulamazsak bu şekilde iki kaktüsün aşılanmış halini alıp kopartıp ayırsak topraga öylece yerleştirsek tutuarmı? Biraz fuzuli bir iş ama merak işte insanın aklına geliyor?

http://cactiguide.com/cactus/?genus=...s=stenopleurum

bu linkteki en üstteki kaktüs çok hoşuma gitti bulucam enkısa zamanda bulamazsam dediğimi bir deniyecem.....

arnavut biberi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2010, 17:20   #11
Ağaç Dostu

bettyycim's Avatar

Giriş Tarihi: 18-10-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi arnavut biberi Mesajı Göster
Arkadaşlar aklıma bişi geldi mesela linkteki koyu kırmızı bordo olan kaktüsü tek olarak bulamazsak bu şekilde iki kaktüsün aşılanmış halini alıp kopartıp ayırsak topraga öylece yerleştirsek tutuarmı? Biraz fuzuli bir iş ama merak işte insanın aklına geliyor?

http://cactiguide.com/cactus/?genus=...s=stenopleurum

bu linkteki en üstteki kaktüs çok hoşuma gitti bulucam enkısa zamanda bulamazsam dediğimi bir deniyecem.....
Selamlar yanında yavruları var küçük olduğu için resimde belli olmuyor onlarda büyünce sanırım çeliklenebilir

bettyycim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2010, 22:32   #12
Ağaç Dostu

nesli6's Avatar

Giriş Tarihi: 20-10-2010
Sayın arnavut biberi bu siyahlı kırmızılı kaktüs piyasada hiç tek satılmıyor yanılmıyorsam aşılı kaktüsler kendi besinlerini üretemediklerinden (fotosentez yapamıyor) besinlerini alttaki yeşil anaçtan alıyormuş diyorlar ama merak ya ben denedim 4 tane yavru ektim bir yıl önce bir tanesi öldü 3 ü yaşıyor ve büyüyor ama ben yine meraktan baktım köklenmişmi diye malisef kök yok kaktüs işte köksüz, susuz öyle yaşıyıyor bakalım ne olacak resimlerini paylaşırım onlarında

nesli6 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-11-2010, 23:13   #13
Ağaç Dostu

Fatih's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2008
Galeri: 66
Son resimde bulunan yavrular için kesin bir ifade olarak tutmaz diyebilirim.Denemem var çünküAma yeşil olan gerekli şartlar sağlandığında tutacaktır diye düşünüyorum.

Fatih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2010, 21:02   #14
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-11-2010
Herkese merhaba=)
Foruma yeni üye oldum.Hatta daha henüz 30 dk geçti =) Bayram tatilinde Amsterdam' dan aldığım üç tatlı kaktüsüm (kırmızı,koyu mor ve sarı-turuncu renkte) var.Şu renkli kaktüslerden(Sonerordo 'nun 202 nolu mesajında 2. fotoğrafta görünenden).Bunlar benim ilk kaktüslerim.Forumda yazılanların hepsini okuma fırsatı bulamadım,ama çoğunu okudum ve öğrenmek istediğim genel olarak ilk etapta onlara nasıl bakmalıyım?,neler yapmalıyım?Çok tatlılar onlara birşey olsun istemiyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler=)

Müge-K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-11-2010, 08:34   #15
Ağaç Dostu

nesli6's Avatar

Giriş Tarihi: 20-10-2010
Hoşgeldiniz sayın Müge-k bahsettiğiniz kaktüslerin bakımı kolay ayrıca iyi bakılırsa açabiliyorlar İstanbul gibi nemli biryerde fazla su istemiyeceklerdir(kışın) ben yaz kış camın önünde bakıyorum sanırım kışlatmaya gerek yok bu türlerde çünkü açıyorlar yani nazlı değilller.

nesli6 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-03-2011, 22:17   #16
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-07-2009
Galeri: 9
İlk ve son denemem..Çok stresli işmiş..

Eklenen Resimler

selis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-03-2011, 22:42   #17
Ağaç Dostu

selenn's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2007
Galeri: 12
Sayın selis çok stresli demişsiniz ama çok güzel gözüküyor. Ellerinize sağlık.

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2011, 15:26   #18
Ağaç Dostu

Bunu bir yerde görmüştüm ben de denedim.. Aşı yeri özensiz olmasına rağmen tutmuş..

Eklenen Resimler

Eski 11-11-2016, 22:58   #19
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 11-11-2016
bende deneyeceğim

bedi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-07-2011, 20:06   #20
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 21-07-2011
Selamlar bende bu siteye yeni üye oldum.Bu başlık altındaki açıklayıcı süper bilgiler ve deneyimler için bütün arkadaşlarıma teşekkürü borç bilirim.Bende bir kaktüs sevdalısı olarak buradaki cevherden yararlanmaya çalışacağım.Herkese tekrar teşekkürler..

cengizgemlikten Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-08-2011, 12:16   #21
Ağaç Dostu

gülenmelek's Avatar

Giriş Tarihi: 16-04-2007
Galeri: 2
Bu konudan da çok şey öğrendim. Gerçekten teşekkürler. En başta "Neden kaktüsler aşılanıyor" sorusunun cevabını buldum. Bu soruda çok takılmıştım çünkü. Ben görünümden ziyade, anaç üzerindeki kaktüsün saksıdakinden daha fazla gelişmesini sevdim.

gülenmelek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-08-2011, 22:53   #22
Ağaçsever

esinruzgar's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2011
Süper bilgiler var. Ben de denemeler yapacağım. tutarsa paylaşırım.

esinruzgar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-10-2011, 22:58   #23
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 04-10-2011
Merhaba Uyar 11. Karadeniz bölgesindeki evimize tam 19 ayrı çeşit kaktüs temin ederek saksılarımıza diktik. evimizde küçük bir kaktüs bahçesi oldu. hatta adanadan 5 metre büyüklüğündeki kaktüslerden bile alarak eve getirdik. tüm bunları evimizde bir köşe yaptık orada büyütmeyi düşünüyoruz. oturma odamızdaki bu köşemizde kaktüslerimiz aslına uygun büyürlermi. topraklarını çiçekciden aldıgımız gübreli bahçe topragı ile saksıladık, bu doğru bişeymi? kaç günde bir suluyalım, yardımlarınız içn şimdiden çok teşekkür ederiz.. ayrıca bu aşılama işine de el atacagım )

ofd15 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2011, 23:56   #24
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 19-10-2011
*** arkadasalr benım sorumun yerı nurası olurmu bılmemde asılı kaktusumun koku curumus orayı kesıp bekletmelı koklenıncemı mı dıkmelıyım yardım lutfen bırde asılı kısımın yesıl yavruları var o yavrulardan ayırsam o yavruyu koklendırıp tek basına buyutebılırmıyım rengı yesulde ondan sorayım ddım renklılerde olmuyormus galıba soyledıgım

paophi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-11-2011, 23:07   #25
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-11-2010
Herkese tekrardan merhaba =) sizlere birkaç sorum olacak.ama önce şurdan başlamak istiyorum: daha öncede bahssettiğim gibi geçen yıl amsterdam seyahatimden aldığım gymnocalycium mihanovichii lerim var. koyu mor renkte olanın anacına göre çok büyüdüğünü ve bahar aylarında anacından ayrılması gerektiğini düşünüyorum.Öncelikli sorum onu kendi başına köklendirip ayrı bir saksıya mı diksem daha sağlıklı olur ve uzun yıllar benimle olur? yoksa daha büyük bir anaca aşılasam mı daha sağlıklı olur ve uzun yılar benimle olur? Diğer sorum ; onu anacından nasıl ayırmalıyım ? anacıyla tam birleşme yerinden kesmeli miyim ?(ki bunun katlıyam olabileceğini düşünüyorum) yoksa usturuplu bir biçimde onu anacından koparmayı mı denemeliyim?(bu da pek sağlıklı gelmiyor bana)son sorularım ise şöyle ;eğer tavsiyeniz onu daha büyük bir anaca aşılamamsa daha önce sn uyar11 in anlattığı klasik aşılama yöntemini aynen uygulayayım değil mi ? ama yok köklendir ve saksıya tek başına dik derseniz bu konuda daha fazla bilgi verebilirmisiniz acaba ? tatlı kaktüsümü riske atmak istemiyorum,yardımcı olabilirseniz sevinirim.şimdiden teşekkür ederim. saygılarımla...

Müge-K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-01-2012, 17:36   #26
Ağaç Dostu

GÜLSEN_'s Avatar

Giriş Tarihi: 08-03-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Müge-K Mesajı Göster
Herkese tekrardan merhaba =) sizlere birkaç sorum olacak.ama önce şurdan başlamak istiyorum: daha öncede bahssettiğim gibi geçen yıl amsterdam seyahatimden aldığım gymnocalycium mihanovichii lerim var. koyu mor renkte olanın anacına göre çok büyüdüğünü ve bahar aylarında anacından ayrılması gerektiğini düşünüyorum.Öncelikli sorum onu kendi başına köklendirip ayrı bir saksıya mı diksem daha sağlıklı olur ve uzun yıllar benimle olur? yoksa daha büyük bir anaca aşılasam mı daha sağlıklı olur ve uzun yılar benimle olur? Diğer sorum ; onu anacından nasıl ayırmalıyım ? anacıyla tam birleşme yerinden kesmeli miyim ?(ki bunun katlıyam olabileceğini düşünüyorum) yoksa usturuplu bir biçimde onu anacından koparmayı mı denemeliyim?(bu da pek sağlıklı gelmiyor bana)son sorularım ise şöyle ;eğer tavsiyeniz onu daha büyük bir anaca aşılamamsa daha önce sn uyar11 in anlattığı klasik aşılama yöntemini aynen uygulayayım değil mi ? ama yok köklendir ve saksıya tek başına dik derseniz bu konuda daha fazla bilgi verebilirmisiniz acaba ? tatlı kaktüsümü riske atmak istemiyorum,yardımcı olabilirseniz sevinirim.şimdiden teşekkür ederim. saygılarımla...
SEVGİLİ MÜGE eğer kaktüsünüz aşılıysa ki anlattığınıza göre aşılı anacından ayırırsanız tek başına köklenme olmuyo aşılı kaktüslerde. başka bi anaç bulup ona aşılama yapmanız gerek bence bunada gerek yok zaten genelde anaçtan büyük oluyo başları sanırım sizinkinin tepesi mor renkte bırakın bence hiç uğraşmayın kaktüsünüzü kaybedebilirisiniz sevgilerimle

GÜLSEN_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2011, 13:09   #27
Ağaç Dostu

ayseldeniz's Avatar

Giriş Tarihi: 11-06-2011
Sayın Uyar 11 in 63 ve71 nolu mesajındaki aşılı kaktüslerin üst kısımları turuncu ya da sarı renkli. Şimdi merak ettiğim şu bu renkli kısımlar aşıdan sonra mı böyle oluyor yoksa cinsi mi böyle?71 nolu mesajdaki üstü mor renkli kaktüsün aynısı vardı.Şimdi öğrendim aşılı olduğunu.Alt kısmı çürüdü bende üst kısmını toprağa bıraktım aynı duruyor.O öyle kalabilir mi? Ne yapmalıyım. Lütfen yardım.

ayseldeniz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-12-2011, 01:06   #28
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 19-10-2011
maalesef asılı kaktusumu kaybettım anac bıtkı nn cuuryen kokunu kesıp bekletmeme ragmen curudu sonra ust kısmı ayırmıstım ama oda tek basına dırenemedı tabıkı benım ust kısımdakı bıtkı yesıldı ama onunda curumesını engeleyemedım oda oldu maalesef.... galıba renklı olanlar zaten tek baslarına yasayamıyorlar

paophi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2012, 11:39   #29
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Giriş Tarihi: 26-09-2011
Galeri: 6
Bu konu başlığını çok seviyorum, gerek fotoğraflar, gerek verilmiş bilgilerle, ufkumuzu genişletiyor, Sayın Uyar11, sizi , değerli bilgileriniz ve tecrübelerinizde yeniden aramızda görmeyi çok isteriz.

Sayın Selis ve Sayın Sakagun Opuntua üzerine yapmış olduğunuz aşıların son hallerini epey merak ettim doğrusu.

Baharda bol bol aşı denemesi yapıcam... Büyük bir saksı opuntiam var, her dalına farklı kaktüsler aşılamayı düşünüyorum, ilginç olacak...

sakdag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2012, 14:46   #30
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sakdag Mesajı Göster
Büyük bir saksı opuntiam var, her dalına farklı kaktüsler aşılamayı düşünüyorum, ilginç olacak...
Ben de sizin bu mesajınızı okuduktan sonra heyecan yapmıştım.. Aynen bende de böyle bir saksı var.. Dalları da çok biçimsiz.. Denemek lazım, ama örnek olmalı.. Ben sizi bekliyorum
Diğer yaptıklarınızı da paylaşırsanız fikir alırız..

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025