![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-12-2008
|
arkadaslar suanda saksı degıstırmek saglıklı olurmu ? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
eğer toprağı bir kalıp şeklinde ayıracaksan sorun olmaz. kökleri hiçbir şekilde hava almamalı. fidan poşetlerinden saksıya aktarımlar buna çok müsait. fidan poşetlerinden toprak bir kalıp şeklinde çıkar genelde, dağılmaz. ama saksıdan saksıya bunu kolay başaramayabilirsin. kendine güveniyorsan dene ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-02-2010
|
Merhaba, Şu anda elimde bahçemden topladığım çok sayıda fıstık çamı tohumum var,biraz aceleci bir yapım olduğundan kapalı kozalakları ağaçlardan topladım ve şehirdeki evimin balkonun da güneşe koyup açılmalarını bekledım,bütün bu toplama, kozalakların açma işlemi 1 ay içerisinde oldu.Bu şekilde toplanmış tohumun çimlenme oran düşer mi?toprağa ekerken ne çeşit toprak kullanmalıyım?önce ekmiş olduğum tohumlarımdan bağzıları çimlendi ve su anda 3-4 cm civarındalar, çimlenmiş tohunlarımın ve ekeceğim tohumların sulama aralılklarını,nekadar sulayacağımı ve güneşde mi yoksa golgede mi saklayacağimı bilemiyor, siz değerli dostların yol göstermelerini bekliyorum. Şimdiden verdiğiniz bilgiler için çok tesekkür ediyorum. |
|
|
|
![]() |
|
|