View Single Post
Eski 25-05-2010, 21:48   #717
discovery35
Ağaç Dostu
 
discovery35's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-09-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 128
Talking

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi free men3234 Mesajı Göster
Benim bir sorum olucak,yaklaşık 6 yıl önce bir tanıdıgım yaklaşık 1 kg kadar fıstık çamı tohumu hediye etmişti,geçen yıl deneme amaçlı 3-4 tane dikmiştim ve filizlendi,şubat sonu,mart başında dikmiştim, bu yıl 40-50 tane daha dikmeyi planlıyorum geç mi kaldım??
Geç kaldınız malesef Havalar gittikçe ısınır artık. Fıstık çamını en iyi ekme zamanları; sonbahar yağmurları (ekim-kasım gibi) veya ilkbahar yağmurlarıdır (mart-nisan gibi). Tabi bu aylar ekim yapılacak yerin iklimine bağlıdır. Sıcaklığın 15-18 derece civarında seyrettiği zamanlar en uygunudur. Sıcaklık 20 dereceyi geçtikten sonra ekerseniz filizlenme oranını çok düşürürsünüz..

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Alonesmaug Mesajı Göster
Sayın discovery35 gerçekten başarılı bir çalışma olmuş ,benim hedefim de bu kadar çam fidanı üretmek.Şimdilik 3-5 taneyle yetiniyoruz.Acaba herhangi bir gübre ya da takviye olarak birşey kullandınız mı?
İnşallah hedefine ulaşırsın arkadaşım.. Fıstık çamları bu konuda çok özel ilgi istemezler. Her toprakta yetişirler. Ancak ben %60-70 bahçe toprağı kullanıyorum. %30-40 ise kumlu toprak ilave ediyorum fidan poşetlerine. Kumlu toprakları daha severler fıstık çamları, biraz daha güzel gelişim gösterirler. ilkbahar ayları geldiğinde ise diplerine 1'er avuç küçük baş hayvan gübresi atıyorum. Bu onların bahar aylarında maksimum gelişim göstermelerine yardımcı oluyor..

discovery35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön