![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-03-2012
|
uzun süredir Limon Çamı aradığımı bilen bir arkdasım sağolsun bugun bana iş yerinin bahcesinden limon kokulu bir ağactan bir parca dal getirmiş. tam olarak ne olduğunu bilemiyorum ama sanırım limon çamı. asağıdaki resimlere bakıp acaba bana ağaca hakkında fikir verebilr misniz? birde arkdasın geitrdiği dali resimdeki gibi bir kaç gun **** saata daha suda bekleteyimmi yoksa saksıya alayım mı? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın isari86; Evet o limon selvi (servi, çamı)... Yalnız siz hazır yetişmişini aramıyor muydunuz? Zaten elinizdeki sürgünden bir fidan üretebilmeniz, tamamen şansa bağlı olur. Zira benim gibi sizinde bu konuda, ne temel nede teknik bir donanımınız yok. Ama yinede şansınızı denemek istersiniz belki diye, sayın ormanbotaniği'nin, bu başlıkta 7. mesaj olarak yer alan önerilerini, sizin için aşağıya kopyalıyorum. Kolay gelsin. ![]() *Çelikleri alt dallardan alın *mümkünse hormon kullanın *Aşırı sulama yapmayın. *Alınan çelikler 5-8 cm uzunluğunda olsun *Çelikler dip kısmındaki yaprakları koparın *Dikmeden önce 1-2 saat suda bekletin *Yeterli sıcaklık sıcaklık koşullarını sağlayın *Çelikleri yarısı toprağa girecek şekilde dikin *Güneş ışığından koruyun *Köklendirmede ışık da önemlidir. Karanlık ortamlarda bırakmayın. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-03-2012
|
Orhan Hocam cok tesekkur ederim. yukarıda verdiğin bilgiler doğrultusunda bu ufak yavruyu hemen ait olduğu yere toprağına kavusturacağım. |
|
|
|
![]() |
|
|