Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ttuzunalp
Merhaba Arkadaşlar
bu sene haziranda ektiğim 2 adet 2 metre boyundaki limon servilerimi istanbuldan aldığım 15x15x15 gübresini fazla kullanarak yaktım ancak bol bol sulayarak tekrar yeşillenmesini sağladım yaklaşık 1 ay önde kururyan dallarını bazı yerleri derin olarak budadım sizce bu ağaçlarımın gelişmesinde ve formunda bir kayba sebep olurmu?
birde limon servilerin gelişme süreci ne zaman başlar ve ne zaman uyku moduna geçerler ?
teşekkürler
Saygılarımla..
|
Sn. ttuzunalp;
Kullandığınız NPK gübresinin miktarı öneml doğru zamanda doğru miktarda kullanılması gerekmektedir. Ayrıca dikimini yaptığınız ürünü alırken kök yapısının durumuda çok önemlidir. Dikim aşamasında limoni servilerin toprağının dağılmamasına dikkat edilmeli, rüzgarlı bir alana dikim yapılacaksa ki 2 metre boyundaki bitki için muhakkak sabitleme yapılmalı zaman içerisinde rüzgarın etkisini en aza indirgemek için bu şekilde önlem alınabilinir.
Bitkilerin dikim aşamasında tavsiyem, hümik asitle oluşturacağınız çözeltiyle bitkilerin kök gelişimlerini arttırabilirsiniz, doğal olması nedeniyle bitkiye kesinlikle zarar vermez. İlk olarak bitkinin toprak içinde kök gelişimini veya toprağa adaptasyonunu sağlaması gerekmekte, bu sorunu NPK öncesi hümik asit kullanımıyla aşabilirsiniz.