agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > İğne Yapraklı Ağaçlar
(https)

Beğeni Düzeni84Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-09-2011, 08:56   #421
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-04-2008
Merhaba Arkadaşlar
bu sene haziranda ektiğim 2 adet 2 metre boyundaki limon servilerimi istanbuldan aldığım 15x15x15 gübresini fazla kullanarak yaktım ancak bol bol sulayarak tekrar yeşillenmesini sağladım yaklaşık 1 ay önde kururyan dallarını bazı yerleri derin olarak budadım sizce bu ağaçlarımın gelişmesinde ve formunda bir kayba sebep olurmu?
birde limon servilerin gelişme süreci ne zaman başlar ve ne zaman uyku moduna geçerler ?
teşekkürler
Saygılarımla..

ttuzunalp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2011, 13:00   #422
Ağaçsever

harfuzmani's Avatar

Giriş Tarihi: 03-05-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ttuzunalp Mesajı Göster
Merhaba Arkadaşlar
bu sene haziranda ektiğim 2 adet 2 metre boyundaki limon servilerimi istanbuldan aldığım 15x15x15 gübresini fazla kullanarak yaktım ancak bol bol sulayarak tekrar yeşillenmesini sağladım yaklaşık 1 ay önde kururyan dallarını bazı yerleri derin olarak budadım sizce bu ağaçlarımın gelişmesinde ve formunda bir kayba sebep olurmu?
birde limon servilerin gelişme süreci ne zaman başlar ve ne zaman uyku moduna geçerler ?
teşekkürler
Saygılarımla..

İlk hatan ağaçlarını gübre ile yakmışsın
İkinci hatan bu sitede soru sormuşsun!
Boşuna çünkü ben daha hiçbir soruma cevap alamadım...

harfuzmani Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2011, 17:01   #423
Ağaç Dostu

seaa's Avatar

Giriş Tarihi: 17-08-2008
Sayın harfuzmani neden sorunuza cevap alamadınız ???? Soru sorun insanlar ellerinden geldiğince yardım ederler şayet etmezlerse ben size ne kadar biliyorsam yardım ederim.

seaa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-10-2011, 22:49   #424
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 16-05-2007
Alıntı:
Merhaba Arkadaşlar
teşekkürler
Saygılarımla..

Sayın TTuzunalp..!
Dengeli gübrenin nasıl kullanılacağı konusunda geriye doğru sayfaları okursanız eminim çok bilgi bulacaksınız. Fotoğraflarını koyabilirseniz karınca kaderince bir şeyler söyleyebilirim.

Kolay gelsin.

Düzenleyen cemal.S : 15-10-2011 saat 20:04
cemal.S Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-10-2011, 20:04   #425
Ağaç Dostu.

doğalbahçe's Avatar

Giriş Tarihi: 15-01-2009
Galeri: 17
Alıntı:
Merhaba Arkadaşlar
teşekkürler
Saygılarımla..
Sn. ttuzunalp;

Kullandığınız NPK gübresinin miktarı öneml doğru zamanda doğru miktarda kullanılması gerekmektedir. Ayrıca dikimini yaptığınız ürünü alırken kök yapısının durumuda çok önemlidir. Dikim aşamasında limoni servilerin toprağının dağılmamasına dikkat edilmeli, rüzgarlı bir alana dikim yapılacaksa ki 2 metre boyundaki bitki için muhakkak sabitleme yapılmalı zaman içerisinde rüzgarın etkisini en aza indirgemek için bu şekilde önlem alınabilinir.

Bitkilerin dikim aşamasında tavsiyem, hümik asitle oluşturacağınız çözeltiyle bitkilerin kök gelişimlerini arttırabilirsiniz, doğal olması nedeniyle bitkiye kesinlikle zarar vermez. İlk olarak bitkinin toprak içinde kök gelişimini veya toprağa adaptasyonunu sağlaması gerekmekte, bu sorunu NPK öncesi hümik asit kullanımıyla aşabilirsiniz.

doğalbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-10-2011, 08:27   #426
Ağaç Dostu

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

Humik asidi kullanacağım..
Saygılarımla.

Eski 17-10-2011, 17:27   #427
Ağaç Dostu.

doğalbahçe's Avatar

Alıntı:
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

Humik asidi kullanacağım..
Saygılarımla.
Rica ederim, faydasını göreceğinize inanıyorum. Esenkalın.

Eski 25-10-2011, 11:02   #428
Ağaç Dostu

agronom PROV-H
Organik toprak düzenleyici aldım yaklaşık 10 tl
ağaç başına 25 cc denildi ağacın büyüklüğüne verirsiniz bilgisini aldım

Herhalde fazla kullanımı negatif bir sonuç doğurmaz inşallah

Eski 28-10-2011, 13:37   #429
Ağaç Dostu.

doğalbahçe's Avatar

Alıntı:
agronom PROV-H
Organik toprak düzenleyici aldım yaklaşık 10 tl
ağaç başına 25 cc denildi ağacın büyüklüğüne verirsiniz bilgisini aldım

Herhalde fazla kullanımı negatif bir sonuç doğurmaz inşallah
Organik toprak düzenleyicinizi ağaç başına belirtilen miktarda uygulaız veya ilacın etiketindeki uygulama miktarını baz alırsanız sıkıntı yaşamayacağınızı umuyorum. Her şeyin fazlasından kaçınılması gerektiği gibi ilaçlarında aynı şekilde fazla dozlarından kaçınılmalıdır.

Eski 31-10-2011, 13:57   #430
Ağaç Dostu

Cevabınız için teşekkür ederim Sayın doğal bahçe

Üzerinde meyve bahçeleri için ayrı tarla bitkileri için ayrı süs ağaçları için ayrı yazıyor bu arada bahçemde meyve sebze zeytin süs ağacı herşey var nasıl ayarlıycam oranını üstelik orda da değilim neyse az birazcık fazla kullansak negatif ne sonuç doğurur ben açıkçası 200 ml 254 m2 için kullanacağım ki dekara 450 ml yazıyor üstüne okuduğum kadarıyla

Düzenleyen ttuzunalp : 31-10-2011 saat 14:02 Neden: eksik metin
Eski 04-01-2012, 08:27   #431
Ağaç Dostu

ayhat's Avatar

Giriş Tarihi: 30-11-2007
Yılbaşı için süslenen bir minik limon servi geldi bana ama süslemişlermi, köpükle boğmuşlar mı anlamadım, resmini şu an ekleyemiyorum, o kadar çok beyaz yapmışlar ki, süslemeyi abartıp boğmuşlar resmen, ne yapmam lazım acaba, döker mi o köpükleri acaba?

ayhat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-01-2012, 13:34   #432
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 14-01-2012
sayın dogal bahce ben limon selvimden bir çelik aldım güzelcede kestim guzel bir torfun iiçine anlatıldıgı gibi diktim çiçekcilerin kullandıgı koklendiricilerle karısık suluyorum toprak nemli tutuyorum malum hava soguk evin içinde tutuyorum seremda var ama amator 3. ayda koycam içine eger bu sıralar koyabilirmiyim havalar malum don yapıyor tesekkurler

murat--59 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-01-2012, 13:45   #433
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 14-01-2012
birde yazın bu çelikler seradamı dursun 30 -35 c gore degişiyor iç sıcaklıgı seranın **** dısarıdamı devam etsem

murat--59 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-01-2012, 00:29   #434
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 18-01-2012
merhaba Arkadaslar bir süredir Limoni servi sayfasını takip ediyorum Bir botanikci olarak yıllar süren arastırma deneme ve ziraat mühendislerının yaptıgı incelemeler sonucunda bircok arkadasın üreticinin ve bu agacı yetistirmeye calısan Doga severin Ortak sorunu olan kurumadan bahsedicem bu kuruma ( dipten baslayarak Dalların kahverengi bir hale gelmesi ve yukarı dogru devam ederek agacı ölüme götürmesidir Bu kurumanın agacın yası ile cok bir orantısı yok ancak orta yaslı agaclarda daha cok görünmekte 10 - 15 yas civarı saksıda **** bahcede Toprakta ekili halde de olsa maalesef özellikle Bu tür bu hastalıktan etkilenmekte hastalıga neden olan bir Mantar türü (phytophtora mantarı neden olmakta) peki nasıl mücadele edecegiz bu mantar ile.1 özellikle ilk bahar basında agacımıza mutlaka gübresini verecegiz mart-nisan-mayıs aylarında ilk defa gubre veriyorsak Amonyum nitrat kullanabiliriz daha sonra 15-15-15 kompoze gubre verebiliriz Gubreyı mutlaka agacın topragı yasken veriniz ve gubreyi attıktan yeteri kadar sonra sulayınız ilk bahar basında agacımızı mutlaka Mantara karsı ilaclamalıyız özellikle kök ve gövdesini (fungusit antrocol wp 75 combi tavsiye ederım) 2.husus yaz aylarında 2 gunde bir mutlaka sulama yapınız ve suyu mümkünse bastan asagıya banyo yapar gibi veriniz.3 sonbaharda özellikle eylul ekim aylarında agacımızda bu kuruma görülmeye baslar öncelikle alttan baslayan kuru dalları yukarı dogru bir makaslama ile budamalıyız budamayı eşit sekilde yapınız gövdeden 15 -20 cm dal payı bırakın( kuru dalları dipten kesmeyinki tekrar canlanabilsinler) en tepeyi üstten kesin 20 cm kadar agacın boyunu kısaltın şimdik geldik bu mantardan Kurtulmaya budamamızı yaptıktan sonra 2-3 gün içinde hava sartları uygunsa yagıssız bir gunde bu ilaclar ile ( Bayer marka Aliette wg 800 ve antrocol wp 70 ve birde yayıcı yapıstırıcı katarak hepsini karıstırarak agacımızı tepeden tırnaga bastan uca bir ilaç pompasıyla ilaçlamalıyız. eger bu ilaçlamayı sonbaharda yapadıysak isek erken ilk baharda mutlaka yapmalıyız yukarda da yazdıgım gibi gübreleme sulama budama ve ilaclamayı yaptınız takdirde agacınız uzun yıllar sizinle olacaktır yıllardır yüzlerce agacı bu sekilde hayata döndürdük not: Aliette wg 800 mantar ilacı her zaman piyasada bulunmaz ancak içindeki etken madde( fosetly-al ) baska hiçbir mantar ilacında yoktur basarılı olmanız için mutlaka onu kullanmalısınız sorularınız varsa yardımcı olmaya calısırım

Altin Botanik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-01-2012, 22:18   #435
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 17-02-2008
sn. Altin Botanik

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Ancak bana Aliette'yi kök hastalıkları için kullanılır ve kökten verilir demişlerdi. Yapraktan da verilebilinir diyorsunuz hangisi daha etkili olur.
Ayrıca limonileri en az senede bir bordo bulamacı ile ilaçlıyorum. Sizce bu doğru bir uygulama mıdır? Limonilere bordo bulamacı verilirmi? Teşekkürler

kızılhisar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-02-2012, 20:55   #436
Ağaç Dostu.

doğalbahçe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi murat--59 Mesajı Göster
sayın dogal bahce ben limon selvimden bir çelik aldım güzelcede kestim guzel bir torfun iiçine anlatıldıgı gibi diktim çiçekcilerin kullandıgı koklendiricilerle karısık suluyorum toprak nemli tutuyorum malum hava soguk evin içinde tutuyorum seremda var ama amator 3. ayda koycam içine eger bu sıralar koyabilirmiyim havalar malum don yapıyor tesekkurler
Bu aylarda serada olması daha uygun olacaktır.

Eski 01-02-2012, 20:57   #437
Ağaç Dostu.

doğalbahçe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi murat--59 Mesajı Göster
birde yazın bu çelikler seradamı dursun 30 -35 c gore degişiyor iç sıcaklıgı seranın **** dısarıdamı devam etsem
Eğer havalandırma nemlendirme işlemlerini yapabilirseniz bunun yanında sera gölgelendirilirse serada kalmasında bir problem oluşmaz.

Eski 01-02-2012, 22:57   #438
Yeni Üye

Mehmet Şipit's Avatar

Giriş Tarihi: 05-01-2012
çeliklerin daha cabuk köklenmesi için ne gübre veya sıvı gübre kullanmalıyım köklendirici adı verebilieseniz sevinirim şimdiden teşekkür

Mehmet Şipit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-02-2012, 15:46   #439
Yeni Üye

serdar75's Avatar

Giriş Tarihi: 28-01-2012
Makaslanmaya en müsait türlerden biri. Oldukça güzel bir ağaç değilmii

Eklenen Resimler

Ali Asım beğendi.
serdar75 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-02-2012, 20:50   #440
Ağaç Dostu.

doğalbahçe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mehmet Şipit Mesajı Göster
çeliklerin daha cabuk köklenmesi için ne gübre veya sıvı gübre kullanmalıyım köklendirici adı verebilieseniz sevinirim şimdiden teşekkür
Sn.Mehmet Şipit;

Çeliklerin köklendirilme aşamasında biz seramızda 4000 ppm lik sıvı IBA solüsyonu kullanmaktayız. Köklendirme işlemlerinde dikkat edilmesi geken 3 temel özellik bulunmaktadır, bunlardan birincisi toprak meteryalidir toprak karışımı için Cocopeat ve perlit karışımı gerekmektedir, ikincisi ise toprak ısısını 22 derecede stabil olarak tutabilmek, son olarak ise çeliklerin IBA ya tabi tutulması. Köklendirme işlemlerinde bu üç unsura dikkat edilmelidir.

Eski 03-02-2012, 20:53   #441
Ağaç Dostu.

doğalbahçe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi serdar75 Mesajı Göster
Makaslanmaya en müsait türlerden biri. Oldukça güzel bir ağaç değilmii
Servi türleri arizona servisi, leylandi servisi, gold reider servisi, limoni servi budamaya yatkın türlerdir, makaslamayı uygun biçimde usulüne uygun olarak yapılırsa çok güzel görünümlere kavuşulur.

Eski 16-02-2012, 14:22   #442
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 15-02-2012
merhaba arkadaşlar.genç bir limon servi üzerindeki herhangibir dalı(daha sonra yerinden kesip yenibir fert elde etmem için) köklendire bilir miyim

Harun KANBUR Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2012, 15:49   #443
Yeni Üye

evet limon servi makasa gelen demeyelimde tahammül eden bir ağaç ançak sağlıgı acısından bu ağır mudahaleler nekadar dogru ve etik. insanların sırf göz zevki için ağır mudahale görmüş bu ağaçları gördükce vicdanım sızlıyor. kendimize ağaç dostu diyoruz birde .bumu ağaç dostluğu. söyledigimize önce kendimiz inanalım.

Eski 16-02-2012, 15:50   #444
Yeni Üye

ses verin ağaç dostları

Eski 23-02-2012, 21:44   #445
Ağaç Dostu

falcon00's Avatar

Giriş Tarihi: 30-01-2010
sayın harun kambur
Oda bir sanat. El becerisini kullanarak bitkiyi güzel gösterme sanatı. bana göre, farklı açıdan baktığımızda, çokda güzel oluyor.
saygılar sunuyorum

falcon00 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-02-2012, 09:07   #446
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi falcon00 Mesajı Göster
sayın harun kambur
Oda bir sanat. El becerisini kullanarak bitkiyi güzel gösterme sanatı. bana göre, farklı açıdan baktığımızda, çokda güzel oluyor.
saygılar sunuyorum
merhaba ben yaratılan tüm varlıkların yaradılış bütünlüğüne müdahale edilmeden onlarında yaşama şartları ve koşullarına saygı duyularak yaşamaktan yanayım.nihayet biz insan olarak bu alemde yaratılmış en mükemmel varlığıyız. bu nedenle tüm yaratılmışları olduğu gibi sevmek durumundayız diye düşünüyorum.Bunun aksi davranışlar mecburi kalındığı durumlarda hoş karşılanabilir.sadece göz zevki için bir fidanın yaşamsal fonksiyonlarını zora sokacak müdahaleleri her ne adına yapılırsa yapılsın hoş karşılamam mümkün değil.insanlar sanat adına bu bir bitkide olsa yaşam fonksiyonları ile oynamamalı. böyle bir sanatı kabullenemem.saygılar sunuyorum efendim.

aylaylom ve Sulman beğendi.
Eski 04-04-2012, 15:43   #447
Ağaçsever

bonsaikon's Avatar

Giriş Tarihi: 26-03-2012
Selamlar,

Limoni servide çelik ve havai köklendirme denemeleri yaptm. Çelik için biraz geç kaldım ancak denemekten zarar gelmez diye düşündüm. Aşağıdaki linklerde fotoğraflarını görebilirsiniz. Yorumlarınızı beklerim. Gelişmeleri de paylaşacağım.

http://www.agaclar.net/forum/diger-i...ri/21632-2.htm
http://www.agaclar.net/forum/diger-i...ri/21632-3.htm

bonsaikon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-04-2012, 01:12   #448
Yeni Üye

lsari86's Avatar

Giriş Tarihi: 10-03-2012
Herkese iyi akşamlar,
arkadaslar uzun süredir yetiştirmek üzere limon çamı fidesi arıyorum.
buradan yardımcı olabilecek kimse var mı?
bana limon çamından bir ya da iki fide gönderebilecek arkadaslar varsa cok memnun olurum?
yer olarak istanbul umraniyede oturuyorum.
kolaylıklar....

lsari86 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-04-2012, 05:06   #449
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2008
Galeri: 83
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lsari86 Mesajı Göster
Herkese iyi akşamlar,
arkadaslar uzun süredir yetiştirmek üzere limon çamı fidesi arıyorum.
buradan yardımcı olabilecek kimse var mı?
bana limon çamından bir ya da iki fide gönderebilecek arkadaslar varsa cok memnun olurum?
yer olarak istanbul umraniyede oturuyorum.
kolaylıklar....

Sayın Isari86;

Limon selviyi tüm fidancılarda (Büyük Çamlıca Fidanlığı, Demir Fidancılık size çok yakın olanları.), yapı marketlerde kolaylıkla bulabilirsiniz. (Bauhaus ve Koçtaş'larda sürekli var olduğunu biliyorum.)

Hatta bu aralar, semt pazarlarındaki çiçekçilerde bile var.

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-04-2012, 20:15   #450
Yeni Üye

lsari86's Avatar

Giriş Tarihi: 10-03-2012
uzun süredir Limon Çamı aradığımı bilen bir arkdasım sağolsun bugun bana iş yerinin bahcesinden limon kokulu bir ağactan bir parca dal getirmiş.
tam olarak ne olduğunu bilemiyorum ama sanırım limon çamı.
asağıdaki resimlere bakıp acaba bana ağaca hakkında fikir verebilr misniz?
birde arkdasın geitrdiği dali resimdeki gibi bir kaç gun **** saata daha suda bekleteyimmi yoksa saksıya alayım mı?

fenike beğendi.
lsari86 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025