![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2009
|
Bu ağaçların en fazla kaç yaşına gelebildiği hakkında bir bilgiye rastlayamadım. Ve zaten çok yaşlı örneklerini de görmedim. Bu konu hakkında bir fikri olan var mı acaba? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu.
|
Limoni servilerin kök yapılarına baktığımızda bir yeşil leylandi servisi gibi saçak köklenme yapamamaktadır, kazık kök yapısı ile kışları normalden biraz sert geçtiğinde ya dalları kırılmakta veya kökleri oynayacak şekilde eğilmeler meydana getirmektedir. 4-5 yaşlarına ulaştığında iç kısımlarında eğer ara ara budamalar yapılmadığı zaman bazı dallar kuruma yapmaktadır. Bu şekildede hoş görünüm oluşturmadığı için ya kesiliyor veya çok ileri yaşlara ulaşabildiklerini göremiyoruz. Yolum düştüğünde Sapanca'da canlılığını korumuş 7-8 yaşlarında limoni servilerin fotoğraflarını ekleyeceğim. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Evet, içleri kuru!
Alıntı:
Fotoğrafladığım limon servi yanılmıyorsam, 15-16 yaşlarında. Çünkü o bina 1994-1995 yıllarında bitirildi. Bahçesine de hemen dikildi. Tabii dikildiğinde en az 2 yaşında idi. Ama bizim bu sokakta bitki toprağının kalınlığı 60-70 cm. yi geçmiyor. Altı kireç taşı. Jeologlar Bakırköy Miyoseni diyorlar...Ne anlama geliyorsa?..Sizin anlıyacağınız verimli bir toprak yapısı yok! Yani yaşını göstermemesi ondan.. ![]() Konuyu okuyunca ilgimi çekti. Çünkü Samsun' daki bahçemde 4 tane bende dikmiştim. 2008 nisanında diktiğimde 1 metre boylarında idiler. Şimdi 2.5 m. civarındalar. Şimdilik iç kuruması yok tabii...Ama gelecekte ne olur? Sorusunun cevabını bende merak ettim doğrusu ![]() İşte bu nedenle, sokağımdaki bu limon serviyi resimledim. Söylediklerinizi aynen doğruluyor. İç yapraklar kuru. Ama bu dışarıdan kesinlikle anlaşılmıyor. Tüm limon servi severlerin ilgisine ve bilgisine sunuyorum. Saygılarımla.. [ATTACH][ATTACH] [/ATTACH][/ATTACH] |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok güzel gelişmişler.. Umarım onların başlarına kesilmeyi gerektirecek olumsuz bir şey gelmez de, daha yıllarca yaşarlar. Sizde forumda, en azından birkaç yılda bir fotoğraf karelerine alırsınız. ![]() Teşekkürler, mtuncer54. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu.
|
Değişik boyutlarda ve farklı yerlerde dikkatimi çeken limoni servilerinde ara ara fotoğraflarını eklemeye çalışacağım. Rica ederim Sn. orijin. |
|
|
|
![]() |
|
|