View Single Post
Eski 10-01-2010, 11:33   #351
Orhan Özbilgiç
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2008
Evet, içleri kuru!

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mtuncer54 Mesajı Göster
... 4-5 yaşlarına ulaştığında iç kısımlarında eğer ara ara budamalar yapılmadığı zaman bazı dallar kuruma yapmaktadır. Bu şekildede hoş görünüm oluşturmadığı için ya kesiliyor veya çok ileri yaşlara ulaşabildiklerini göremiyoruz. Yolum düştüğünde Sapanca'da canlılığını korumuş 7-8 yaşlarında limoni servilerin fotoğraflarını ekleyeceğim.
Sayın mtuncer54;
Fotoğrafladığım limon servi yanılmıyorsam, 15-16 yaşlarında. Çünkü o bina 1994-1995 yıllarında bitirildi. Bahçesine de hemen dikildi. Tabii dikildiğinde en az 2 yaşında idi. Ama bizim bu sokakta bitki toprağının kalınlığı 60-70 cm. yi geçmiyor. Altı kireç taşı. Jeologlar Bakırköy Miyoseni diyorlar...Ne anlama geliyorsa?..Sizin anlıyacağınız verimli bir toprak yapısı yok! Yani yaşını göstermemesi ondan..
Konuyu okuyunca ilgimi çekti. Çünkü Samsun' daki bahçemde 4 tane bende dikmiştim. 2008 nisanında diktiğimde 1 metre boylarında idiler. Şimdi 2.5 m. civarındalar. Şimdilik iç kuruması yok tabii...Ama gelecekte ne olur? Sorusunun cevabını bende merak ettim doğrusu
İşte bu nedenle, sokağımdaki bu limon serviyi resimledim.
Söylediklerinizi aynen doğruluyor. İç yapraklar kuru. Ama bu dışarıdan kesinlikle anlaşılmıyor.
Tüm limon servi severlerin ilgisine ve bilgisine sunuyorum.
Saygılarımla..

[ATTACH][ATTACH]Name:  SDC11428.jpg
Views: 8852
Size:  53.1 KB[/ATTACH][/ATTACH]

Eklenen Resimler

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön