agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > İğne Yapraklı Ağaçlar
(https)

Beğeni Düzeni84Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-06-2007, 14:23   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 28-05-2007
merhaba bizim şirketin içinde ve dışındaki limon selvi ağaçları var.2 haftadır kuruyor nedenleri nelerdir?beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.sanırım örevlilerd anlamıyor.bildilendirirseniz, sevinirim.hoşçakalın

maviyeşil1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2007, 15:24   #2
saim ergin
Guest

Limon servi

fidanı görmeden söyliyeceğim tek husus suyu sevdiği dibi kuru kalmıyacak su ihmal edilmiyecek havanın sıcaklığına göre su verme periyotları ayarlanacak bu hafta izmir40 deraceyi bulacak hatırlatırım selamlar

Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-08-2008, 14:48   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 26-01-2007
Humik asit
Tarımsal kullanım için hümik asitli gübreler leonardite cevherinin madenden alınması ve 'ekstraksiyon işlemi yapılması ile elde edilmektedir. Ortaya çıkan ürün ise bünyesinde cevherden gelen küçük miktarda mineral madde bulunduran önemli miktarda organik maddedir. Hümik asitli gübreler (humat konsantrasyonları) geleneksel organik madde kaynaklarının yerine kullanılması ile uzun periyotta bir çok avantajlar sağlamaktadır. Hümik asitli gübreler doku besin dengesi, besinin bitki organlarına transferi, üst aksam ve kök gelişimi, ürün verimi ve kalitesi için dikkate değer etkiler elde etmektedirler. Özellikle hümik asit içeren bu tür gübreler organik maddece fakir topraklarda daha etkilidir. Hümik asitlerin verildiği bitkilerin karakterleri özellikle kumlu topraklarda kök gelişimi açısından diğerleri ile kıyaslandığında çok büyük farklılıklar göstermektedir. Özellikle hümik asitli gübrelerin toprağa verilmesi ile ileri bitki gelişimi ve toprak verimliliği sağlandığı anlaşılmıştır.

HUM-AS-19
Kök oluşumunu ve gelişimini hızlandırır.
Bitki büyümesini ve gelişmesini kuvvetlendirir.
Çiçeklenmeyi ve meyve tutumunu artırır.
Tohuma uygulandığında çimlenmeyi hızlandırır.
Ürün miktar ve kalitesini artırır.
Topraktaki tuz birikimini önler.

BİTKİLER UYGULAMA ZAMANI TOPRAK'TAN DEKARA YAPRAKTAN 100 LT SUYA
Buğday, Mısır, Ayçiçeği, Çeltik vb. Kardeşlenme öncesi sapa kalkmada 2 kez 1 - 1.5 Lt 200 - 300 cc
Elma, Armut, Kiraz, Şeftali, Kayısı, Bağ vb. Çiçek öncesi hasata kadar 3-4 kez 1.5 - 2 Lt 200 - 300 cc
Zeytin, Fındık, Narenciye vb. Çiçek öncesi hasata kadar 3-4 kez 1.5 - 2 Lt 200 - 300 cc
Domates, Biber, Marul, Patlıcan, Hıyar, Kabak, Fasulye, Bezelye Çiçek öncesi hasata kadar 3-4 kez 2 Lt 200 - 300 cc
Kavun, Karpuz vb Ekimden önce toprağa kol atmaya başladığında ise yapraktan verilir 2 Lt 200 - 300 cc
Seralar, Süs Bitkileri vb.

özgurcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2017, 10:18   #4
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-11-2017
Yardim lütfen..

Merhaba..
Geçen hafta 40 a yakın 2.5 mtr lik limon çamı diktik bahçemize. Can suları verildi ve 3 cü gün bol yağmur aldı.. 2 çi gün sıvı olmayan hümik asit be organik gübre verildi ve bugün fark ettim ki tepesinde ki dal da hafif eğilme ve sararma var. Lütfen yardım edin. Evimiz didim de.. ne yapmalıyım

Nuray24 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-05-2007, 14:19   #5
Yeni Üye

abies_pinsapo25's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2007
Galeri: 7
selam öncelikle limon servi sivasta yetişirmi kışın -30 kadar düşüyo sıcaklık..?

abies_pinsapo25 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-05-2007, 14:53   #6
Yeni Üye

abies_pinsapo25's Avatar

mine hanım herkes size soruyo demekki uzman sizsiniz.benim sorum şu limon sevi -30 sohuğa dayanabilirmi...?

Eski 11-05-2007, 00:37   #7
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 17-03-2007
-18 e kadar yolu var ondan ötesini deneme bence. cupressus macrocarpa nın usda hardiness iklim zonu sınıflandırmasına göre dayanabileceği max soğukluk değeri bu.

discover Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2007, 13:40   #8
Yeni Üye

abies_pinsapo25's Avatar

teşekkürler discover peki bunu normal çiçek toprağıyla diktim sence bahçeye benim aldığım 5 senelik bi limon servi 1.5 metre buyunda yani buy toprak yeterlimi dicover..??

Eski 11-05-2007, 17:10   #9
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 17-03-2007
anlayamadım ne demek istediğinin ama, sorduğun saksıdan çıkardığın bitkiyi toprağa ekmekse; saksıdan çıkmış haliyle kök toprağını çok dağıtıp bozmadıysan zaten genelde sorun çıkarmaz.

discover Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2007, 13:52   #10
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-05-2007
bahçemize ekilen 21 limon serviden 10 tanesi kurumaya başladı ne yapacagımı şaşırdım neden oldugu hakkında bir fikri olan var mı bahçemize önce limon serviler dikildi sonra çimleme yapıldı çim sabah akşam sulandı bu sulama esnasında onlarda bu sulamadan etkilenmiş olabilir mi dikilen limon serviler 1.5 m boyunda bakımı sulaması hakkında ayrıntılı bilgi verebilirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler 10 limon serviyi kurtarmamız mümkün mü

2827 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2007, 19:01   #11
Yeni Üye

14 Nisan 2007 De Dikildi Plastik Saksida Geldi Bahçivan Tarafindan Dikildi

Eski 23-05-2007, 10:14   #12
saim ergin
Guest

lımon servi için şu hususları söylemek ihtiyacı duydum 1 son seneler cok fazla üretim var fidan fiatları cok düştü 2 yaşından itıbaren yazın suyunu ihmal etmeye gelmiyor en ufak bir susuzlukta dallarda sararma başlıyor 3 kar yağan bölgelere dikmek cok tehlikeli yağan kar fidanı belinden kırıyor resim cekmeği henüz beceremedim ilerde resimlerle izah edeceğim hepinize iyi günler

Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2007, 11:43   #13
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Feyzan Mesajı Göster
Benim görüşüme göre, (başka düşüncesi olanlar olabilir.)

Yeriniz İzmir civarında ise Nisan ayı biraz geç olabilir.
(Ancak bir başka fikir de var, aşağıda belirttim * .)

Plastik saksı olması iyi ancak dikim yapılırken köklerin dağıtılmaması gerekiyor. Yani köklerin mümkün olduğunca saksıdaki toprakla birlikte adeta kalıp gibi doğrudan çukura yerleştirilmesi gerekiyor.
Dağılmaması için dikimden önce toprağın uygun nemde olması ayrıca bitkiyi saksıdan çekerek çıkarmak yerine kalıbı bozmadan bir falçata ya da benzeri keskin bir aletle saksıyı kesmek ve olduğu gibi yerleştirmek daha uygun diye düşünüyorum.

Çukurun ölçüleri uygun muydu?
Ayrıca çukurun içine dikim sırasında çok fazla gübre konmuş olabilir.

(*) Geçen yıl Ocak ayı içinde bahçemdeki limon servileri bulundukları yerden başka bir yere naklettim, bir çoğu kurudu. Oysa daha önce bir çok bitki ve ağacın bu şekilde yerini değiştirmiştim.
Bunu sorduğum Adapazarı ndaki bir ziraatçi, limon servinin diğerlerinin aksine, daha ileri tarihlerde dikilmesi veya nakledilmesinden daha iyi sonuç alındığını söyledi. Doğru mu bilmiyorum.
Bilgileriniz için çok teşekkürler .Bahçıvan tarafından dikildigi için dikim hatası olabilecegini hiç düşünmedim.NİSAN ayında dikilemeyecegini fidanları aldıgımız peyzaj mimarı arkadaşım söylerdi diye düşünüyorum.Biz sulama aralıklarını iyi ayarlayamadık mı acaba hiç bir yerde nasıl sulanacagı hakkında bir bilgi bulamadım çok su ister mi hiç mi sulamamalıyız bu konuda bilgi verirseniz çok sevinecegim.

Eski 26-05-2007, 23:54   #14
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 16-05-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi 2827 Mesajı Göster
Bilgileriniz için çok teşekkürler .Bahçıvan tarafından dikildigi için dikim hatası olabilecegini hiç düşünmedim.NİSAN ayında dikilemeyecegini fidanları aldıgımız peyzaj mimarı arkadaşım söylerdi diye düşünüyorum.Biz sulama aralıklarını iyi ayarlayamadık mı acaba hiç bir yerde nasıl sulanacagı hakkında bir bilgi bulamadım çok su ister mi hiç mi sulamamalıyız bu konuda bilgi verirseniz çok sevinecegim.
Merhabalar!

Gerçekten bir çok arkadaşımız faydalanabileceğimiz bilgiler aktarmışlar teşekkürler. Konunun uzmanı değilim ancak bildiğim kadarı ile bazı şeyleri sizlerle paylaşmak istedim. Tüplü yani poşet veya saksıda (0) dan yetiştirilen bitkilerimiz hatasız dikim yapılmak kaydı ile toprakla buluşma dönemlerinde iyi bir bakımla her mevsim ekilip kap değişikliği yapılabilirler. Tabii bundan şunu anlamayalım bölgesel veya iklimsel farklılıklar çok önemsiz. Onlar işin en önemli kısmı bence. Her şey uygun bile olsa yapılacak küçük bir hata bitkinin gelişiminin istenilen düzeyde olmasını engeller. Çoğu zaman bitki ya kaybedilir veya yerine yenisi ekilmek zorunda kalınır emek ve zamanda cabası.
Genelde yaptığımız hatalar.(Çukur derinliği,eğri dikim, iyi sıkıştırmama,gereğinden fazla gübre ve can suyu ihmali) Bunlardan birisindeki özensizliğin sonucu malesef hayallerimizin yıkılması ve bizim kendimizi kötü hissetmemizdir.

Limon selvi suyu sever makası çok seven bir bitkidir. Ancak benim önerim yaz aylarında havanın durumuna göre ve topağın nemini kontrol etmek kaydıyla 3-4
günü geçmeden sulanmasıdır.

Selamlar.

cemal.S Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-06-2007, 03:02   #15
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 04-11-2006
limon selvi tohumları bulabilirmiyiz ve ekim zamanı nedir?

swordfish Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-06-2007, 10:52   #16
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi swordfish Mesajı Göster
limon selvi tohumları bulabilirmiyiz ve ekim zamanı nedir?
Günaydın!

Tohumdan üretimi varmıdır bende merak ettim doğrusu. Ancak çelikten üretimimiz var. Ayrıca mezarlık servisine aşı yapıldığını gördüm. Sanırım bu yöntemle gelişim biraz daha çabuk ve güçlü oluyor.

İyi çalışmalar kolay gelsin.

Eski 02-06-2007, 00:42   #17
Ağaç Dostu

ormanbotanigi's Avatar

Giriş Tarihi: 24-08-2005
Galeri: 21
Limoni serviler tohum üretmezler, ben Ağustos ve Eylül aylarında almış olduğum yumuşak çeliklerle çok sayıda fidan elde etmeyi başardım. Çok çabuk kökleniyorlar.

ormanbotanigi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2007, 17:55   #18
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ormanbotanigi Mesajı Göster
Limoni serviler tohum üretmezler, ben Ağustos ve Eylül aylarında almış olduğum yumuşak çeliklerle çok sayıda fidan elde etmeyi başardım. Çok çabuk kökleniyorlar.
Teşekkürler Ormanbotaniği.

Eski 18-06-2007, 10:03   #19
Ağaç Dostu

Derya Özen's Avatar

Giriş Tarihi: 18-11-2006
Galeri: 158
Arkadaşlar Malina'nın uyarısının farkında değilsiniz sanırım. Yazışmalarımız da gereksiz yere alıntı yapmamamızı ya da alıntı yapacaksak yazının tamamını değil de, bizi etkileyen kısmını almamızı istiyor. Lütfen bu konuya gerekli hassasiyeti gösterelim. Tüm yazılarımız da alıntı yapmamıza gerek yok. Üstelik forum da konuyu yanıtla butonu var, onu da kullanarak cevap yazabiliriz. Yazdıklarım bu başlıkla alakasız fakat sadece bilgilendirmek istedim. Teşekkürler.

Derya Özen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2007, 22:22   #20
Ağaç Dostu

sanırım örevlilerd anlamıyor.bildilendirirseniz,

Merhabalar Mavi yeşil!

Şimdi sizinle paylaşacaklarım tamamen benim kendi düşüncelerim. Ben olsam ne yapardım ? Şeklinde olaya baktığımda size bir iki ip ucu vermeye çalışacağım. Fidanlar yeni dikildi ise diken şahıslardan yardım alın. Fidanların tüplümü yöksa sökme diye tabirle toprakta ekili iken yer değiştirme olarak alındığını araştırın. En kısa zamanda forma resimlerini yüklemeye çalışınki bende dahil bir çok arkadaşımız size daha iyi yardımcı olalım. Şirketin içinden kastınız nedir? Pek anlayamadım konuyu biraz daha detaylandırırmısınız? Unutmayın limon selvi bir dış mekan bitkisi ve yeri bahçe. Bana göre içeride saksıda olan varsa hemen vakit kaybetmeden bahçeye çıkarınki ızdırap çekmesinler. Topraklarının her zaman nemli olmasını saglayın. Çok sıcaklarda serinde her gün sulayın. Normal zamanda iki günde bir mutlaka sulatın. Çevrenizde aynı fidana sahip şirketler var ise onlardan bakım konusunda yardım alın derim. Yazdıklarım umarım sizi aydınlatmıştır. Birde bir rica bu formun en büyük özelliği bana göre türkçemizin imla kuralları dahıl iyi kullanılmaya çalışılması. Titizlikle uyacağınızı tahmin ediyorum. Şimdiden teşekkürler.

Saygıyla kalın.

Eski 27-10-2007, 13:49   #21
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-10-2007
Limon Selvi

Merhaba ,
Geçtiğimiz haftalarda saksıda küçük bir limon selvi ağacı aldım..Halen saksıda duruyor..Bahçeye ekebileceğim uygun zaman nedir?Ayrıca ne kadar zamanda büyür ve bakımı nasıl yapılmalıdır??

burçak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-10-2007, 15:18   #22
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2004
Galeri: 88
Burçak, sorunuz burada; tekrar yeni konu açmayın...

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-01-2008, 20:03   #23
Ağaç Dostu

seren's Avatar

Giriş Tarihi: 20-08-2006
Galeri: 11
Merhaba arkadaşlar;
Bende birkaç cümle ekliyeyim.
Bu tür ağaçlar üzerlerine uygulanan spreyleme türündeki sulamayı
çok severler. Bende yaklaşık 80cm boylu limoni servi var ve çok neşeli.Yakında resmini çekerim
Aşırı sulamıyorum ama toprağınıda kurutmuyorum.
İlkbahardan başlayarakta ilaç pompasıyla buhar şeklinde su püskürtüyorum .bu işlemi yaz aylarında daha sık ve akşamları güneş batınca yapıyorum.
Birde duyduğum bir şeyi paylaşmak istiyorum. yapraklarını parmaklarımla ezdiğimde limon kokusu duyuyorum. Bunun nedeninin küçükken limon fidanına aşılama sonucu meydana geldiğini duydum. Bende denemeyi düşünüyorum. Çeliklemeyle servi köklendirip küçük bir limon fidanına aşı yapacağım. Ama aşılama göz veya kalem şeklinde değilmiş duyduğuma göre. İki fide yan yana getirilip gövdeleri hafif sıyrılacak ve sıyrılan yerden bağlanacak.
Zamanla birbirine kaynıyorlarmış. Ben bu yöntemi Kamkatla turunç fidesini birleştirerek denedim ve tuttu. Limonla servi fidesini birleştirmek ne kadar doğru bilemiyorum. Ben sadece duyduğumu yazdım. Ama denenebilir.

seren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-01-2008, 21:55   #24
Ağaç Dostu

Kudret's Avatar

Giriş Tarihi: 11-08-2006
Galeri: 52
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi seren Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar;
Birde duyduğum bir şeyi paylaşmak istiyorum. yapraklarını parmaklarımla ezdiğimde limon kokusu duyuyorum. Bunun nedeninin küçükken limon fidanına aşılama sonucu meydana geldiğini duydum.
Sevgili Seren, limoni selvinin limon kokusu kendi özelliğidir. Limona aşı yapmasan da limon gibi kokacaktır.

Kudret Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-01-2008, 23:18   #25
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-01-2008
merhaba arkadaşlar ben 42 yaşında ağaçsever bir yeni üyeyim, limon servim var baharda almıştım balkonda duruyordu kış gelince içeriye aldım ancak 1 haftadır hızlı şekilde kurumaya başladı .19'C sıcaklıkta ve gölgede duruyor.ne yapmalıyım.Teşekkürler

cemako66 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-01-2008, 16:41   #26
Yeni Üye

kadir.bil's Avatar

Giriş Tarihi: 17-12-2007
limon çamı??

arkadaşlar bizim dağın(çam ormanı)eteklerinde bunların sürüsüne bereket.
aldım elime bir alını hocamıza sordum(yanlış anlamayın ha cami hocası değil,gittiğim bahçivanlık ve peyzaj kursunun hocası)limon çamı dedi.
sizce de doğru mu acaba?

Eklenen Resimler

kadir.bil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-01-2008, 20:55   #27
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
Sn.Cemako bence hem ısı fazla gelmiş hem de gölgeyi sevmemiş.

Neden içeriye aldınız?

Saksıdaki ağacın durumunu bilemiyorum ancak bahçede dikili limon serviler karda sorun yaşamıyorlar. Sadece soğuk kış günlerinde tepe ve dalların uç kısımları hafif kızımlısı sarı oluyor, baharda kendi renklerine dönüyorlar.

Düzenleyen limon : 28-01-2008 saat 19:26
limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-01-2008, 22:54   #28
Yeni Üye

kadir.bil's Avatar

arkadaşlar adı doğru sanırım
peki bu limon çamlarına ladin servi falan aşılanabilir mi acaba?

Eski 28-01-2008, 01:02   #29
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-04-2007
Benim de buna benzer bir sorum var. Kac gundur kımsenın ilgisini cekmedi galiba hala yanıt bekliyorum ama umudumu kaybetmedim bi gun biri mutlaka cevaplayacak işte burada sorum: http://www.agaclar.net/forum/showthr...p?t=909&page=3

A.Şahin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2008, 19:08   #30
Yeni Üye

kadir.bil's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi A.ŞAHİN Mesajı Göster
Benim de buna benzer bir sorum var. Kac gundur kımsenın ilgisini cekmedi galiba hala yanıt bekliyorum ama umudumu kaybetmedim bi gun biri mutlaka cevaplayacak işte burada sorum: http://www.agaclar.net/forum/showthr...p?t=909&page=3
dostum herhalde yanlış yerde soruyoruz
sanırım bir bilene soralım sayfalarında sormamız gerekiyor

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025