View Single Post
Eski 03-04-2008, 17:28   #116
cemal.S
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-05-2007
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 4,833
Limon selvi

Merhabalar!

Limon selvi konusunda müsade ederseniz bir iki şey ilave etme gereği duydum. Limon selvi makasla arası iyi olan bir bitkidir. Hangi şekli verecekseniz ona göre budamak gerekir arkadaşlardan birisi bahsetmiş o bir sanat. Budama için özel bir makasa gerek yoktur. Normal budama makası işinizi görür. Hatta fidan küçükken normal kağıt makası ile uçlardan almak kaydıyla yapabilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken konu tepeyi kesmemektir. Şayet kestinizse lider seçmeniz gerekir. Yoksa fidanınız alta doğru dolacak ve genişleyecektir.Ben öyle severim diyorsanız o başka. Toprağını kurutmamak gerekir. Yazları 2-3 günde bir saksıdaki bitkileriniz su isteyecektir. Tarladaki durumu doğrusu gözlemliyorum pek farklı değil.
Şimdi gelelim arkadaşlardan birisinin bitkilerinin kuruma sebebine, Bitkinin kapla birlikte (saksı, teneke vs) dikilmesini doğru bulmadığımı yazacağım, çünkü o bir canlı ve köklerin mutlaka toprakla buluşması gerekiyor. Dolayısıyla kap bunlara engel. Çıkarıp şekline göre bir kap boyunda bir çukura dikmek en güzeli diye bilirim. Koyun gübresinin mutlaka iyi yanmış olması gerekir. Yoksa bitkiye zarar verebilir. Yani kaş yapayım derken göz çıkarmak gibi bir şey. Azotlu gübreyi sever ancak fazlası kesin zarar.

HASSAMON arkadaşımız bir güzel açıklamış sağolsun. Ponza taşı tedarik edip hazırlayacağınız harca karıştırırsanız su tutma işini çözmüş olursunuz. Formda saksı harcının nasıl hazırlanacağı ile ilgili bir sayfa hatırlıyorum. Sanırım Mine hanımın sayfası.

Not: Yukarıdaki yazılanlar tamamen benim kendi küçük tecrübelerimin ürünüdür. Farklı uygulama yapan arkadaşlarımız olabilir. Umarım faydalı olmuşumdur.


Saygıyla.


Düzenleyen cemal.S : 03-04-2008 saat 17:32 Neden: Küçük bir imla hatası
cemal.S Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön