agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar > İçecekler
(https)




Beğeni Düzeni212Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 12-04-2011, 13:30   #11
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
Hhatice's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-12-2006
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 2,876
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ebse Mesajı Göster
öncelikle herkese mutlu günler diliyorum.
Birkaç ay önce doğum yaptım ve doğum sonrası bazı sıkıntılarım oluştu.Kefir kullanmaya hatta kefiri evimizde yapmaya karar verdik.2 aydır kefir mayasını bulamadık en sonunda hiç istemediğim halde aktardan aldım.Sütçümden süt aldım zaten maya 1 tatlı kaşığı bile yoktu.kutuda 2 su bardağına mayalayın yazıyordu mayaladım ama 15 saat sonra kefir peynirleşmişti.Zorla kefir mayalarını ayırıp tekrar mayaladım 14 saatte güzel kıvamlı oldu. tekar mayaladım 15 saate neredeyse yoğurt kıvamındaydı kefirin içilebilecek kıvama gelmesi için (hataydı galiba)2 su bardağı kadar süt koydum üstüne.
18 ya da 24 saatte ne ile karşılaşabileceğimi bilmiyorum.neden böyle acaba bilen varsa lütfen yardımcı olun.
çok uzun yazmışım sabrınız ve ilginiz için teşekkür ederim.
Kefir zaman artı sıcaklıkla orantılı oranda koyulaşır.İçilebilecek kıvam için 7-8 saat ılık ortamda tutmanız gerekir .Sulandırarak ayran gibi de tüketebilirsiniz.
Ayrıca kefir mayanız çok sütünüz az olursa da koyu olur.

Hhatice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025