Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adige ÖĞRETMEN
Kefirin faydaları daha doğrusu şu andaki bilimin araştırıp bulmasıyla elde edilen kadarı ile çok az olduğundan etrafımızdaki insanların söyledikleriyle yaşadığımız tecrübelerle yetinmek durumundayız ayrıca bunları paylaşıp kefiri herkesin içmesini sağlıyarak sağlıklı bir toplum için uğraş vermek durumundayız........ bu yüzden kefiri baştacı yapmak gerekiyor  ).......kefir içilmesi kemik ağrılarına iyi geliyormuş diye tv lerde duyduk ve de uyguladığımızda annemin ağrıları baya azaldı şeytan kulağına kurşun...
|
Kefir konusunda soylenebilecek bir kac sey var. Ama en onemlisi kendimiz hakkinda. Komsunun tavugu komsuya KAZ gorunur misali Avrupanin , Amerikanin farkli sekillerde tukkettigi YOGURTumuz varken slav ulkelerinde yaygin sut urunu olan kefire hayranlik beslemeye , gozumuzde her derde derman bir urun haline getirmeye basladik. Kefir , yogurt gibi insanlarin sutu daha uzun sure saklayabilmek uzere gelistirdikleri bir saklama yontemi. Bizim kulturumuzde yogurt gelisirken daha kuzey halklari kefir seklini tercih etmislerdir. Kefirin uzun sureler agirlikli musluman halklar arasinda itibar gormeme sebeplerinden biride eksimesi esnasinda olusan ve bekledikce artan miktarda alkol olusturmasi. Miktar az olabilir fakat bazi mezheplerce hos gorulmemektedir. Bugun kefirin adindan cok bahsedilir olmasi tamamiyle pazara malini sattirmak amaciyla basinin pompalamasi sonucudur. Kefir yapacagim diye deneyler, arsartimalar yapmaniza bence hic gerek yok, annenizin yaptigi sekilde yogurt mayalayin ve yogurt tuketin.
Saygilarimla