Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ebse
öncelikle herkese mutlu günler diliyorum.
Birkaç ay önce doğum yaptım ve doğum sonrası bazı sıkıntılarım oluştu.Kefir kullanmaya hatta kefiri evimizde yapmaya karar verdik.2 aydır kefir mayasını bulamadık en sonunda hiç istemediğim halde aktardan aldım.Sütçümden süt aldım zaten maya 1 tatlı kaşığı bile yoktu.kutuda 2 su bardağına mayalayın yazıyordu mayaladım ama 15 saat sonra kefir peynirleşmişti.Zorla kefir mayalarını ayırıp tekrar mayaladım 14 saatte güzel kıvamlı oldu. tekar mayaladım 15 saate neredeyse yoğurt kıvamındaydı kefirin içilebilecek kıvama gelmesi için (hataydı galiba)2 su bardağı kadar süt koydum üstüne.
18 ya da 24 saatte ne ile karşılaşabileceğimi bilmiyorum.neden böyle acaba bilen varsa lütfen yardımcı olun.
çok uzun yazmışım sabrınız ve ilginiz için teşekkür ederim.
|
Kefir zaman artı sıcaklıkla orantılı oranda koyulaşır.İçilebilecek kıvam için 7-8 saat ılık ortamda tutmanız gerekir .Sulandırarak ayran gibi de tüketebilirsiniz.
Ayrıca kefir mayanız çok sütünüz az olursa da koyu olur.