agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar > İçecekler
(https)




Beğeni Düzeni212Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 29-09-2010, 10:24   #11
dlk
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 14-09-2010
Şehir: çanakkale
Mesajlar: 339
bende bir süre ev ortamında kendi kefirimi möayaladım.süt içmeyi pek sevmiyorum.çok ayakta çalıştığım için (24 saat) kasların daha fazla kalsiyum ihtiyacı oluyor.peynir ve yoğurtta bulunan miktarı oldukça az.bu neden le gece uykumdan bacaklarıma giren şiddetli kramplarla uyanıyordum.kefirin kalsiyum oranı çok iyi ve içmesi çok kolay.ayrana benziyor.yapımı çok kolay.bir kilo sütü cam bir kaba koyun
bir çay bardağı kadar kefiri içine katıp karıştırın.serin ve karanlık bir yerde saklayın.bir hafta sonra hazır.tek dikkat edilecek şey içinden ne kadar alınırsa o kadar süt ekleyin miktar hep aynı duracak.bundan sonra beklemeye gerek yok her gün alabilirsiniz.birde metal değdirmemek gerek demişlerdi.ben hep dikkat ettim.bir yıl kullandım.çok işime yaradı.

dlk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025