agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar > İçecekler
(https)




Beğeni Düzeni212Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 13-07-2008, 13:05   #11
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 07-07-2008
Şehir: Tulsa, OK. USA
Mesajlar: 3
Imdat! Kefirlerim kuflendi..

Hatirlarsaniz, bir ay evvel Misir Carsisindan kefir taneleri alip mayalamaya baslamistim. Agustos basi cikacagim yolculuk icin de sizlerden saklama onerileri sormustum.
Bundan 5 gun evvel kefirlerimin performansi artsin diye sise suyu ile onlari yikayip yeniden sut icinde mayalamaya birakmis idim. Sure tamamlaninca (36 saat sonra) bir de ne goreyim; benim kefirler bu defa yogurd kivamli sivinin en ustunde ve sarimsi bir renkteler. Kefirleri oradan tahta bir kasik ile siyirip biraz sut ile calkaladim, sarimsi renk kaybolunca yeniden 1 litreye yakin sut ilavesiyle mayalanmaya biraktim. 24 saat sonra kontrol amaci ile kavanozu inceledigimde yine kefirleri en ustte ve sarimsi bir renkte buldum. Sizce ne oldu bunlara ve ne yapmaliyim? Acaba bu durum sikca olageliyor mu?
Kefirleri hic dokunmadan yogurt kivaminda mayalanmis sut icersinde buzdolabina kaldirdim. Sizden gelecek cevaba gore hareket edecegim.
Selamlar
İpek

ahsenn beğendi.
ipekcik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025