Konu: Kefir
View Single Post
Eski 13-07-2008, 13:05   #145
ipekcik
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 07-07-2008
Şehir: Tulsa, OK. USA
Mesajlar: 3
Imdat! Kefirlerim kuflendi..

Hatirlarsaniz, bir ay evvel Misir Carsisindan kefir taneleri alip mayalamaya baslamistim. Agustos basi cikacagim yolculuk icin de sizlerden saklama onerileri sormustum.
Bundan 5 gun evvel kefirlerimin performansi artsin diye sise suyu ile onlari yikayip yeniden sut icinde mayalamaya birakmis idim. Sure tamamlaninca (36 saat sonra) bir de ne goreyim; benim kefirler bu defa yogurd kivamli sivinin en ustunde ve sarimsi bir renkteler. Kefirleri oradan tahta bir kasik ile siyirip biraz sut ile calkaladim, sarimsi renk kaybolunca yeniden 1 litreye yakin sut ilavesiyle mayalanmaya biraktim. 24 saat sonra kontrol amaci ile kavanozu inceledigimde yine kefirleri en ustte ve sarimsi bir renkte buldum. Sizce ne oldu bunlara ve ne yapmaliyim? Acaba bu durum sikca olageliyor mu?
Kefirleri hic dokunmadan yogurt kivaminda mayalanmis sut icersinde buzdolabina kaldirdim. Sizden gelecek cevaba gore hareket edecegim.
Selamlar
İpek

ipekcik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön