agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar > İçecekler
(https)




Beğeni Düzeni212Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 26-11-2007, 22:44   #11
Ağaçsever
 
melnils's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-07-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 82
Sevgili hatipali74, kefiri ekşitmek istiyorsanız en az 2 gün bekletmeniz gerekir, ben öyle yapıyorum. 24 saat bekleyen kefirin süt gibi tadı oluyor. Süt içinde bekledikçe ekşiyor. Tadı ekşi ayran gibi oluyor. İstediğiniz tadı ayarlıyabilirsiniz. Ben ekşi sevdiğim için 2 gün bekletiyorum, bazen 3 gün.. Kefir ekşidikçe yararlılığının artığını okumuştum. Yoğurt kıvamındaki kefiri süzmek için kullandığınız suyun içme suyu olması sizin yararınıza Buzdolabında beklediği zaman suyla kefir ayrılıyor, doğrudur. Çalkalıyıp içiyorum Buzdolabında şekerli suda beklettiğiniz kefirleri yıkayarak şekerli sudan arındırıp yeniden mayalayın. Buzdolabında bekliyen kefirlerin suyunun bulanık olmasıda da doğal, sütün içinden çıkarınca belki yeteri kadar yıkayamadığınızdan olabilir. Kolay gelsin..

melnils Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025