agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar > İçecekler
(https)




Beğeni Düzeni212Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 16-08-2007, 18:04   #11
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,917
Galeri: 215
Kefir nasıl yapılır?

Gerekli malzemeler,

Cam kavanoz
Plastik süzgeç
Süt
Kefir mayası

Cam kavanoz:Yapmak istediğiniz miktara göre 1 litre ile 8 litrelik
kavanoz olabilir.
Plastik süzgeç her hangi bir yerden temin edebilirsiz,metal
kullanmayın
Süt:Hemen her sütten yapılabilir.Pastorize,UHT,Paket süt,süt
tozundan yapılan süt.En iyisi ve faydalısı taze ve katkısız süt ile
yapılandır
Kefir mayası:Satılan bazı yerler var fakat bulamazsanız ben ücretsiz
veriyorum

Nasıl yapılır?

Sütün ısısı 5 c ile 35 c arasında olabilir.İdeali 25 c civarı.
Mayalar ile sütün ısısı birbirine yakın olsun.
Kavanozun 3/4 üne kadar süt ile doldurun ve mayaları içine koyun
kavanozun agzını gevşek kapatın veya bir bez ile kapatın.
Oda sıcaklıgında mayalanmaya bırakın.(4 c ile 30 derece arası
olabilir)
Mayalanma süresi: sütün kalitesine,süt maya oranına,mayaların
aktivitesine ve ortam sıcaklığına bağlı olarak 12 saat ile 48 saat
arasıdır.
Mayalama süresi artıkça kefirin tadı ekşi olur.Tatlı kefir kabızlığı
ekşi kefir ishali keser.
Mayalama işleminden sonra oluşan sıvıyı plastik bir süzgeçle
süzün,süzgeçte kalan mayaları tekrar kavanoza koyun ve süt ile
doldurun ve mayalanmaya bırakın.Eger mayalama yapmıyacaksanız,bir
süre ara verecekseniz kavanozu buzdolabına koyun bir hafta kadar
kalabilir,bir hafta sonunda yeniden süzebilirsiniz.
Elizde kalan süzüntü kefir dir.Bunu taze olarak tüketebileceğiz gibi
buz dolabında kapagı gevşek olarak 1 yıl kadar
saklayabilirsiniz.Tadı hafif ekşir ama faydalarında azalma olmaz.
Mayalarınızı dondurmaz,40 c ısının üstünde tutmaz,ezmez,kimyasal ve
klorlu suya bırakmazasanız sizden uzun yaşarlar.
Kefir yaptıkça mayalarınızda artma olucaktır,süt maya oranını
korumak için ya mayaları başka bir kaba alın **** süt miktarını
artırın.Fazla mayalarınızı isteyen diğer insanlarla verebileceğiniz
gibi onları yiyebilirsinizde,aç karnına yemekten en az 1 saat önce
yemeniz çok faydalıdır.
Kefir ilaç değildir ama faydalı bir besindir,faydalarını Doktorlar,
Gıda mühendisleri ve kullananlar bilirler.
Kefir mayası,hazırlanması,su kefiri,meyve kefiri,bitkilerin kefir
ile mayalanması,kefirden sabun yapımı,yüz maskesi yapımı,kefirden
turşu yapılması,kefir peyniri,yogurdu gibi aklınıza gelen her konuda
arayabilir,sorabilirsiniz.

kaynak: kefirtaneleri grubu

09beydereli beğendi.
nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025