agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar > İçecekler
(https)




Beğeni Düzeni212Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 16-08-2007, 14:44   #11
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Ben üniversiteden aldığımda, eğer kullanmayıp saklanacaksa, suyla çok iyice durulayıp, sütte değil, suda saklamamı söylediler. Süt mayalanmaya devam ettiriyor anladığım kadarıyla. Sanırım zaman zaman bu suyuda değiştirmek gerekiyordu.
Suda gelişen bir kefir duymadım. Sanırım bir yanlış anlaşılma bu.

Sütte üretildiği için, kefirin içinde başka bakterilerinde üremesinin çok kolay olduğunu, bunun vücut için zararları olabileceğini söylemişlerdi.
Ortamdan kontrolsüz karışan bakterilerin, ne sonuç vereceğini anlaması zor.

Üzerinde rengi biraz farklı kaymaksı bir tabaka olan kefirim için danıştığımda, okuldan bana kullanmamam gerektiğini söylediler.
Ev şartlarında kefiri steril korumanın zor olduğunu, mayalanma işlemini mutfakta yapmasam daha iyi olacağını söylediklerini hatırlıyorum. Pek çok organizma olduğu kesin mutfakta.
Benim küf olan kefirimde de herhangi bir tat değişikliği yoktu.
Henüz temizken, bir miktar kefiri ayırıp suda saklamaya başlamıştım küflenirse yedek olsun diye .

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025