agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar > İçecekler
(https)




Beğeni Düzeni212Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-12-2014, 14:13   #1
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 19-08-2013
Şehir: ankara
Mesajlar: 47
Merhaba Arkadaşlar,
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesinden aldığım kefir mayasını yaklaşık iki aydır sorunsuz olarak kullanıp kefir üretiyordum. Ancak son bir haftadır kefirim bir garipleşti. Hiçbir değişiklik yapmaksızın aynı şekilde aynı tip sütle mayaladığım süt acayip bir şekilde yoğun bir jel haline geliyor. Bırakın süzgeci lavaboyu tıkadığından üzerine sıcak su dökmek zorunda kalıyorum. Şişeden süzgece dökerken, abartmıyorum, 1 metreye kadar uzuyor. Şişede altı üstü su olmuyor, tamamen uniform garip bir şey çıkıyor. Etrafımda ve internette yaptığım araştırmalarda böyle birşeyden söz edildiğini göremedim. Böyle bir durumla karşılaşan var mıdır? Bunun nedeni ne olabilir?

gozel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-12-2014, 09:22   #2
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-11-2014
Şehir: sivas
Mesajlar: 21
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gozel Mesajı Göster
Merhaba Arkadaşlar,
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesinden aldığım kefir mayasını yaklaşık iki aydır sorunsuz olarak kullanıp kefir üretiyordum. Ancak son bir haftadır kefirim bir garipleşti. Hiçbir değişiklik yapmaksızın aynı şekilde aynı tip sütle mayaladığım süt acayip bir şekilde yoğun bir jel haline geliyor. Bırakın süzgeci lavaboyu tıkadığından üzerine sıcak su dökmek zorunda kalıyorum. Şişeden süzgece dökerken, abartmıyorum, 1 metreye kadar uzuyor. Şişede altı üstü su olmuyor, tamamen uniform garip bir şey çıkıyor. Etrafımda ve internette yaptığım araştırmalarda böyle birşeyden söz edildiğini göremedim. Böyle bir durumla karşılaşan var mıdır? Bunun nedeni ne olabilir?
bende bir arkadaşımdan edindiğim kefiri 2 yıldır kullanıyorum.diğer yorumlarda olduğu gibi 2 ,3 kullanımda bir çeşmenin altına tutup yıkayınca o uzama işi azalıyor.birde aynı miktardaki kefir haftada 15 günde bir azaltılmak isteniyor,size yoğurt yaparken kendide bir yandan büyüyor,kendinize belli büyüklükte ayırıp kalanını pet şişede süt içinde dondurucuda muhafaza edin.hemde kefirsiz kaldığınızda ve dostlarınızla paylaşmak istediğinizde size yedek olur.çok uzayıp sündüğünde yedeği çıkarıp kullanmak daha mantıklı.ama yıkayarak kefir miktarını azaltıp sütü arttırarak elinizdekini kullanabilirsiniz.hatta 1 ,2 kez olan yoğurdu atın .,normale dönecektir.

ya-so Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025