Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gozel
Merhaba Arkadaşlar,
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesinden aldığım kefir mayasını yaklaşık iki aydır sorunsuz olarak kullanıp kefir üretiyordum. Ancak son bir haftadır kefirim bir garipleşti. Hiçbir değişiklik yapmaksızın aynı şekilde aynı tip sütle mayaladığım süt acayip bir şekilde yoğun bir jel haline geliyor. Bırakın süzgeci lavaboyu tıkadığından üzerine sıcak su dökmek zorunda kalıyorum. Şişeden süzgece dökerken, abartmıyorum, 1 metreye kadar uzuyor. Şişede altı üstü su olmuyor, tamamen uniform garip bir şey çıkıyor. Etrafımda ve internette yaptığım araştırmalarda böyle birşeyden söz edildiğini göremedim. Böyle bir durumla karşılaşan var mıdır? Bunun nedeni ne olabilir?
|
bende bir arkadaşımdan edindiğim kefiri 2 yıldır kullanıyorum.diğer yorumlarda olduğu gibi 2 ,3 kullanımda bir çeşmenin altına tutup yıkayınca o uzama işi azalıyor.birde aynı miktardaki kefir haftada 15 günde bir azaltılmak isteniyor,size yoğurt yaparken kendide bir yandan büyüyor,kendinize belli büyüklükte ayırıp kalanını pet şişede süt içinde dondurucuda muhafaza edin.hemde kefirsiz kaldığınızda ve dostlarınızla paylaşmak istediğinizde size yedek olur.çok uzayıp sündüğünde yedeği çıkarıp kullanmak daha mantıklı.ama yıkayarak kefir miktarını azaltıp sütü arttırarak elinizdekini kullanabilirsiniz.hatta 1 ,2 kez olan yoğurdu atın .,normale dönecektir.