agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar > İçecekler
(https)




Beğeni Düzeni212Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-04-2007, 01:39   #1
Ağaçsever
 
Bıyıklı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2007
Şehir: Düzce
Mesajlar: 39
Galeri: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aybala Mesajı Göster
Bir gün sağlıklı yaşama sevdası ile aktardan kefir almaya kalkmıştık. Aktar kavanozun içinde bir şey getirdi. Sonra nasıl mayalanması gerektiğini, nasıl çoğaldığı, ne şekle girdiğini...falan anlatmaya başlayınca kendimi dışarıya zor atmıştım. Hala değil içmek, düşününce bile.... bu konuya bile zor tıkladım
Aynen, kaç kere marketlerde gördüm bir türlü elim rafa gitmedi. Faydasını da okuyorum böyle faydalı içecekleri de severim fakat aklıma okulda mikroskop altında baktığımız tek hücreli, kancalı vs. mahluklar geliyor. Bunlar artık süte hangi işlemi uyguluyorlarsa hiç içesim yok.

Bıyıklı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2007, 11:35   #2
Ağaç Dostu
 
Oğuzhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
Memet Bey
1 Lt Süt
Marketten hazır kefir.
Daha sonra sütü kavanoza alıyorum.İçine İçime hazır kefirden 6 Yemek Kaşığı koyup karıştırıyorum.Kavanozun ağzını kapayıp bezle sarıyorum.Kuytu bir köşede bekletiyorum.1-2-3 gün gün sayısı size kalmış.Afiyet olsun.Bir Deneyin.

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2007, 11:55   #3
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Ben şu bakımdan sordum. Sonuçta süt kesiliyordur evet, ama mayayla yapılan kefirle aynı içerikte olmuyordur.
Tatlı kefir oniki, ekşi keifr yirmidört saatte mayalanıyor. Üniversitenin broşüründe kefir yapmak için mayayı kullanın diyordu.
Öyle yapmasanız bile kavanozu kapakla kapamayın..

Ben şu broşürü bir bulayım neredeyse.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2007, 12:11   #4
Ağaç Dostu
 
papatyam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-11-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2,608
Galeri: 1
Bebeğim olduktan sonra biraz zayıflamaya karar vermiştim kayınvalidem Kefir iç ayran gibi tadı var dedi, aldım bir yudum içtim ağzıma almamla püskürtmem bir oldu, Kefir bana göre değil.

papatyam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2007, 13:03   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi papatyam Mesajı Göster
Bebeğim olduktan sonra biraz zayıflamaya karar vermiştim kayınvalidem Kefir iç ayran gibi tadı var dedi, aldım bir yudum içtim ağzıma almamla püskürtmem bir oldu, Kefir bana göre değil.
artık marketlerde meyveli olanları çıktı sanırım çikolatalı olanı da var.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2007, 13:21   #6
Ağaç Dostu
 
papatyam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-11-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2,608
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
artık marketlerde meyveli olanları çıktı sanırım çikolatalı olanı da var.
Neyli olursa olsun ııh bana göre değil,
Memet gerçekten tadını bilmeyeni uyarmak gerek

papatyam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-11-2014, 11:25   #7
Ağaç Dostu
 
layle's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-12-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 104
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
artık marketlerde meyveli olanları çıktı sanırım çikolatalı olanı da var.
kefirin mikroorganizmaları 24 saat içinde öldüğü için magazalar daki kefirin faydası yoka çok yakındır. kendiniz yaparak meyve eklemeniz daha faydalıdır.

kefirin tadı değişik tir ama ben ev yoğurduna yarı yarıya katarak ayran yapıyorum. kimse fark edemiyor

layle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2007, 13:16   #8
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Kefiri içmeden önce uyarmak gerek, ayran gibi olmadığı kesin.
Yanıltıyor ilk içecekleri.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2007, 15:26   #9
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 02-02-2007
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 40
İçiminin keyifli olmadığına dair yazıları okuyunca çok şaşırdım doğrusu ,çünkü benim mayaladığım kefir neredeyse yoğurt gibi tutuyor ve ben biraz sulandırarak kullanıyorum ve tadının ayrandan bir farkı yok neredeyse.Ancak hazır satılanlar konusunda sizlere katılabilirim ,bende zorla tüketiyordum.

Ben kefir yerine başka bir şey mi yapıyorum? Benim yaptığım çok lezzetli

Aysgl-Bytk beğendi.
FUSNUR Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2007, 16:14   #10
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Kefiri bende çok seviyorum, ama ayran gibi deyince, ayranın ekşimsi tadı yerine daha farklı bir tat gelince ilk tepkisi böyle olan çok oluyor.
Önceden uyardıklarım güzel buluyor.

Bakla gibi bir şey kimi aşık, kimi ağzına almaz.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2007, 16:27   #11
Ağaç Dostu
 
papatyam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-11-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2,608
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi memet Mesajı Göster
Kefiri bende çok seviyorum, ama ayran gibi deyince, ayranın ekşimsi tadı yerine daha farklı bir tat gelince ilk tepkisi böyle olan çok oluyor.
Önceden uyardıklarım güzel buluyor.

Bakla gibi bir şey kimi aşık, kimi ağzına almaz.
Ben Baklayı da sevmem

papatyam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2007, 16:14   #12
ebonsa
Guest
 
Mesajlar: n/a
Böyle konu açtığın ve bilgiler almamı sağladığın için sağol Sebo.
Ben de bir kaç yıl önce hazır alıp içmiştim. İlk başta çok tuzsuz ayran gibi gelmişti lakin nedense sonraki içişlerimde pek de hoşuma gitmemişti ama fazla hatırlamıyorum tadını, önümüzdeki günlerde bir tane daha alıp içeyim...

  Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2007, 16:20   #13
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Galeri: 30
Kefir yaz sıcaklarında çok iyi içiliyor, dolaptan çıkmış kefir kadar insanı serinleten bişi yok
Ayrıca tadını beğenmeyenler için, cacıklaştırabilirsiniz. Biraz sarmısak ve salatalık rendesi ile içimi kolay oluyor

yağmur beğendi.
Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2007, 16:45   #14
Ağaç Dostu
 
Sebahattin Sargın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-12-2006
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 4,157
Galeri: 345
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ebonsa Mesajı Göster
Böyle konu açtığın ve bilgiler almamı sağladığın için sağol Sebo.
Ben de bir kaç yıl önce hazır alıp içmiştim. İlk başta çok tuzsuz ayran gibi gelmişti lakin nedense sonraki içişlerimde pek de hoşuma gitmemişti ama fazla hatırlamıyorum tadını, önümüzdeki günlerde bir tane daha alıp içeyim...

Bu başlığın içindeki bilgiler insanların işine yaramaktaysa çok mutlu olurum. Bildiğim ve mesleğim olan konularda yazıp insanları bilgilendirmeye devam edeceğim, elimden ne gelirse artık.

Sebahattin Sargın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2007, 11:31   #15
Ağaç Dostu
 
Oğuzhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
Bekliyoruz.))

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2007, 16:47   #16
Ağaç Dostu
 
Sebahattin Sargın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-12-2006
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 4,157
Galeri: 345
Sn. bıyıklı baktığınız mikroorganizmaların yararlıları olduğunu da biliyorsunuzdur sanırım. Onlar hayatımızın her alanında varlar....

Sebahattin Sargın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-05-2007, 00:37   #17
Ağaçsever
 
Bıyıklı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2007
Şehir: Düzce
Mesajlar: 39
Galeri: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sebo_17 Mesajı Göster
Sn. bıyıklı baktığınız mikroorganizmaların yararlıları olduğunu da biliyorsunuzdur sanırım. Onlar hayatımızın her alanında varlar....
Biliyorum bilmesine de kefirin organizmalarının birazcık makro boyutlarda olmasını içim kaldırmıyor işte ne bileyim.

Bıyıklı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2007, 23:43   #18
Ağaç Dostu
 
Filiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: burdur
Mesajlar: 1,212
Galeri: 1
memet, bulamadın mı halen broşürleri?

Filiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2007, 19:47   #19
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,917
Galeri: 215
Sevgili Filiz

Herşeye atladığım gibi , bir aralar da kefir diye yanılıp yakılmıştım. Sonra buldum ve hatta bu konuda bir paylaşım grubuna bile üye oldum. Kefirin yararları ile ilgili bilgiçlik yapmayayım ama son derece sağlıklı bir besin. Herşeyden önce bir probiyotik. Özellikle sindirim sistemine çok olumlu katkıları var. Yediğimiz içtiğimiz herşeyin hormonlu olduğu düşünülürse, olumsuzlukları ortadan kaldıracak bir gıda maddesi. Bu konuda googledan bir kefir araştırması yapıldığında ne kadar yararlı olduğu görülür.

Herkesin damak zevki farklıdır ama kefirin öyle çok kötü bir tadı olduğunu düşünmüyorum. Ben ekşi sevmem, ekşi yoğurt yiyemem ama kefiri mayalama süresini az tuttuğumda, kefirin tadı gayet güzel geliyor bana.

Ben Sn. Memet'e katılıyorum. Hazır kefir,maya olarak kullanılarak kefir elde edilmez. Kefir, kefir daneleri ile mayalanır ancak.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2007, 15:20   #20
Ağaç Dostu
 
Sebahattin Sargın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-12-2006
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 4,157
Galeri: 345
Acaba bu kefir danelerini nereden bulabiliriz? Bu konuda bir bilgisi olan varmı?

Sebahattin Sargın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2012, 01:57   #21
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 24-05-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 25
30 Haziran 2012 Ankara buluşmasında Sudenur hanımdan aldığım kefiri mayaladım, bakalım yapabilecek miyim?

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sebahattin Sargın Mesajı Göster
Acaba bu kefir danelerini nereden bulabiliriz? Bu konuda bir bilgisi olan varmı?
Yahoo gruplarda, Subscribe:kefirtaneleri-subscribe@yahoogroups.com

adresli "kefir taneleri" isimli grup ucretsiz paylaşımda bulunur. Herhangi bir mail adresinizden verdiğim adrese boş mail atacaksınız, gelen maili gene hiç bir şey yazmadan cevaplayacaksınız. gruba üye oldunuz bile ) sonra yaşadığınız ili yazıp kefir istiyorum diyorsunuz bir kaç kişi iletişime geçecektir.

Grubun dosyalarından birisini kopyaladım, dilerim işe yarar.

"bilgi kefir

Kefir nasıl yapılır?

Gerekli malzemeler,


Cam kavanoz
Plastik süzgeç
Süt
Kefir mayası

Cam kavanoz: Yapmak istediğiniz miktara göre 1 litre ile 8 litrelik kavanoz olabilir.

Plastik süzgeç her hangi bir yerden temin edebilirsiz, metal kullanmayın

Süt: Hemen her sütten yapılabilir. Pastorize, UHT, Paket süt, süt tozundan yapılan süt. En iyisi ve faydalısı taze ve katkısız süt ile yapılandır.

Kefir mayası:Satılan bazı yerler var fakat bulamazsanız ben ücretsiz veriyorum

Nasıl yapılır?

Sütün ısısı 5 c ile 35 c arasında olabilir.İdeali 25 c civarı. Mayalar ile sütün ısısı birbirine yakın olsun.

Kavanozun 3/4 üne kadar süt ile doldurun ve mayaları içine koyun kavanozun agzını gevşek kapatın veya bir bez ile kapatın.

Oda sıcaklıgında mayalanmaya bırakın. (4 c ile 30 derece arası olabilir)

Mayalanma süresi: Sütün kalitesine, süt maya oranına, mayaların aktivitesine ve ortam sıcaklığına bağlı olarak 12 saat ile 48 saat arasıdır.

Mayalama süresi artıkça kefirin tadı ekşi olur. Tatlı kefir kabızlığı ekşi kefir ishali keser.

Mayalama işleminden sonra oluşan sıvıyı plastik bir süzgeçle süzün, süzgeçte kalan mayaları tekrar kavanoza koyun ve süt ile doldurun ve mayalanmaya bırakın. Eger mayalama yapmıyacaksanız, bir süre ara verecekseniz kavanozu buzdolabına koyun bir hafta kadar kalabilir, bir hafta sonunda yeniden süzebilirsiniz.

Elizde kalan süzüntü kefirdir. Bunu taze olarak tüketebileceğiz gibi buz dolabında kapagı gevşek olarak 1 yıl kadar saklayabilirsiniz. Tadı hafif ekşir ama faydalarında azalma olmaz.

Mayalarınızı dondurmaz, 40 c ısının üstünde tutmaz, ezmez, kimyasal ve
klorlu suya bırakmazasanız sizden uzun yaşarlar.

Kefir yaptıkça mayalarınızda artma olucaktır, süt maya oranını korumak için ya mayaları başka bir kaba alın **** süt miktarını artırın. Fazla mayalarınızı isteyen diğer insanlarla verebileceğiniz gibi onları yiyebilirsinizde, aç karnına yemekten en az 1 saat önce yemeniz çok faydalıdır.

Kefir ilaç değildir ama faydalı bir besindir, faydalarını Doktorlar, Gıda mühendisleri ve kullananlar bilirler.

Kefir mayası, hazırlanması, su kefiri, meyve kefiri, bitkilerin kefir ile mayalanması, kefirden sabun yapımı, yüz maskesi yapımı, kefirden
turşu yapılması, kefir peyniri, yogurdu gibi aklınıza gelen her konuda
arayabilir, sorabilirsiniz."
ismi ve telefon numarası da var arkadaşın.Site ilkesine ters mi düşüncesi ile ekleyemedim.

Füsun Çağırgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2007, 15:49   #22
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,917
Galeri: 215
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi, kendi satış yerlerinde kefir mayasını küçük şişelerde satar. Bursa'da Uludağ Ün. var galiba değil mi? Ziraat Fakültesinde belki vardır, bir sormak gerekir.

http://health.groups.yahoo.com/group/kefirtaneleri/
Bu gruba üye olup, elinde olandan isteyebiliyorsun.
Kimsede yoksa, bir kaç ay bekleyip benden istiyorsun .

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2007, 15:49   #23
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
EÜ Ziraat Süt ürünleri bölümünde kefir var. Hem danesi satılıyor, hem de satış yerinde hazırı.
Süt ürünleri bölümü olan başka fakültelere sormalı, olabilir onlarda da.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2007, 09:50   #24
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-05-2007
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 4,833
Yazılanları bir çırpıda inceledim. Bilgi veren arkadaşlara teşekkürler. Gerçekten faydalı bir içecek gibi duruyor. Sütü hiç içmedim içemem nedenini sonra buraya yazarım. Ancak anladığım kadarı ile bir süt mamülü olan kefiri içerek sağlık bulabilirim diye düşündüm. Tabiiki tarihçesi çok önemli ancak ince bir teferruat diyebilirim. Her kim buldu ve insanlığa sundu ise onlara sonsuz teşekkürler. Yaratıcılık ve zekanın ürünüdür mutlaka. Zorda kalmanında olabilir.

Saygıyla.

cemal.S Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2007, 10:31   #25
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Hazır kefir ile ev yapımı kefir arasında tad bakımından nasıl bir fark var?

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2007, 10:41   #26
Ağaç Dostu
 
Hakan KINACI's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-08-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 951
Galeri: 42
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Hazır kefir ile ev yapımı kefir arasında tad bakımından nasıl bir fark var?
Size buradan nasıl anlatabilirim ki bunu siz evde hazırlarsınız bir onun tadına bakarsınız birde piyasadan satılandan alır onun tadına bakarsınız o zaman aradaki farkı anlayabilirsiniz.
Bunca yıl ömrümde ilk defa tad olayını nette anlatırmısınız olayına şahit oluyorum.
Saygılar,

Hakan KINACI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2007, 11:04   #27
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Ekşilik tatlılık olarak soruyorum Bir başka anlatımla ev yapımı kefir daha mı ekşi?

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2012, 00:53   #28
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 21-07-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 160
Kefiri sütün içinde ne kadar fazla tutarsanız o kadar ekşi olur.Fermantasyon süresi uzadıkça ekşilik artar.Yoğurtta olduğu gibi.

Nevin Marangoz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2007, 11:16   #29
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Ben üniversiteden kefir tanesi alırken, hazır kefirle sütün kesilmesinin tam olarak kefirle aynı içerikte olmadığını konuştuğumu hatırlıyorum.
Kefir tanesinin kullanılması şart.
Kefirin ekşi ya da tatlı olması, sütün ne kadar beklediğiyle ilgili.
Oniki saat bekleyen kefir tatlı olur. Bir gün bekleyen kefir biraz ekşice, İkisi de kullanım amacı bakımından farklılık gösterir.
Kefir taneleri süzüldükten sonra bir süre hazırlanan kefirin buzdolabında dinlendirilmesi yararlıdır.
Uzun süre kefir üretip kullanmış biri olarak, en büyük sorun, tanelerin steril saklanması sorunu oluyor. Bir süre sonra kefirin üstünde küf üreyebiliyor. Buna dikkat etmek gerek.
Bu kefirin kullanılmaması gerek.
Bu bakımdan hazır kefir alıp tüketmek daha pratik

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-12-2010, 15:44   #30
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi memet Mesajı Göster
Kefirin ekşi ya da tatlı olması, sütün ne kadar beklediğiyle ilgili.
Oniki saat bekleyen kefir tatlı olur. Bir gün bekleyen kefir biraz ekşice, İkisi de kullanım amacı bakımından farklılık gösterir.
12 ve 24 saatlik kefirlerde, kullanım amacı olarak nasıl bir fark var?

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025