![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Memet Bey 1 Lt Süt Marketten hazır kefir. Daha sonra sütü kavanoza alıyorum.İçine İçime hazır kefirden 6 Yemek Kaşığı koyup karıştırıyorum.Kavanozun ağzını kapayıp bezle sarıyorum.Kuytu bir köşede bekletiyorum.1-2-3 gün gün sayısı size kalmış.Afiyet olsun.Bir Deneyin. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Ben şu bakımdan sordum. Sonuçta süt kesiliyordur evet, ama mayayla yapılan kefirle aynı içerikte olmuyordur. Tatlı kefir oniki, ekşi keifr yirmidört saatte mayalanıyor. Üniversitenin broşüründe kefir yapmak için mayayı kullanın diyordu. Öyle yapmasanız bile kavanozu kapakla kapamayın.. Ben şu broşürü bir bulayım neredeyse. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
artık marketlerde meyveli olanları çıktı sanırım çikolatalı olanı da var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Memet gerçekten tadını bilmeyeni uyarmak gerek ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
kefirin tadı değişik tir ama ben ev yoğurduna yarı yarıya katarak ayran yapıyorum. kimse fark edemiyor ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-02-2007
|
İçiminin keyifli olmadığına dair yazıları okuyunca çok şaşırdım doğrusu ,çünkü benim mayaladığım kefir neredeyse yoğurt gibi tutuyor ve ben biraz sulandırarak kullanıyorum ve tadının ayrandan bir farkı yok neredeyse.Ancak hazır satılanlar konusunda sizlere katılabilirim ,bende zorla tüketiyordum. Ben kefir yerine başka bir şey mi yapıyorum? Benim yaptığım çok lezzetli ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
|
Kefiri bende çok seviyorum, ama ayran gibi deyince, ayranın ekşimsi tadı yerine daha farklı bir tat gelince ilk tepkisi böyle olan çok oluyor. Önceden uyardıklarım güzel buluyor. Bakla gibi bir şey kimi aşık, kimi ağzına almaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Guest
|
Böyle konu açtığın ve bilgiler almamı sağladığın için sağol Sebo. Ben de bir kaç yıl önce hazır alıp içmiştim. İlk başta çok tuzsuz ayran gibi gelmişti lakin nedense sonraki içişlerimde pek de hoşuma gitmemişti ama fazla hatırlamıyorum tadını, önümüzdeki günlerde bir tane daha alıp içeyim... |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Kefir yaz sıcaklarında çok iyi içiliyor, dolaptan çıkmış kefir kadar insanı serinleten bişi yok ![]() Ayrıca tadını beğenmeyenler için, cacıklaştırabilirsiniz. Biraz sarmısak ve salatalık rendesi ile içimi kolay oluyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu başlığın içindeki bilgiler insanların işine yaramaktaysa çok mutlu olurum. Bildiğim ve mesleğim olan konularda yazıp insanları bilgilendirmeye devam edeceğim, elimden ne gelirse artık. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Bekliyoruz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Filiz Herşeye atladığım gibi ![]() Herkesin damak zevki farklıdır ama kefirin öyle çok kötü bir tadı olduğunu düşünmüyorum. Ben ekşi sevmem, ekşi yoğurt yiyemem ama kefiri mayalama süresini az tuttuğumda, kefirin tadı gayet güzel geliyor bana. Ben Sn. Memet'e katılıyorum. Hazır kefir,maya olarak kullanılarak kefir elde edilmez. Kefir, kefir daneleri ile mayalanır ancak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-05-2012
|
30 Haziran 2012 Ankara buluşmasında Sudenur hanımdan aldığım kefiri mayaladım, bakalım yapabilecek miyim? Alıntı:
adresli "kefir taneleri" isimli grup ucretsiz paylaşımda bulunur. Herhangi bir mail adresinizden verdiğim adrese boş mail atacaksınız, gelen maili gene hiç bir şey yazmadan cevaplayacaksınız. gruba üye oldunuz bile ![]() Grubun dosyalarından birisini kopyaladım, dilerim işe yarar. "bilgi kefir Kefir nasıl yapılır? Gerekli malzemeler, Cam kavanoz Plastik süzgeç Süt Kefir mayası Cam kavanoz: Yapmak istediğiniz miktara göre 1 litre ile 8 litrelik kavanoz olabilir. Plastik süzgeç her hangi bir yerden temin edebilirsiz, metal kullanmayın Süt: Hemen her sütten yapılabilir. Pastorize, UHT, Paket süt, süt tozundan yapılan süt. En iyisi ve faydalısı taze ve katkısız süt ile yapılandır. Kefir mayası:Satılan bazı yerler var fakat bulamazsanız ben ücretsiz veriyorum Nasıl yapılır? Sütün ısısı 5 c ile 35 c arasında olabilir.İdeali 25 c civarı. Mayalar ile sütün ısısı birbirine yakın olsun. Kavanozun 3/4 üne kadar süt ile doldurun ve mayaları içine koyun kavanozun agzını gevşek kapatın veya bir bez ile kapatın. Oda sıcaklıgında mayalanmaya bırakın. (4 c ile 30 derece arası olabilir) Mayalanma süresi: Sütün kalitesine, süt maya oranına, mayaların aktivitesine ve ortam sıcaklığına bağlı olarak 12 saat ile 48 saat arasıdır. Mayalama süresi artıkça kefirin tadı ekşi olur. Tatlı kefir kabızlığı ekşi kefir ishali keser. Mayalama işleminden sonra oluşan sıvıyı plastik bir süzgeçle süzün, süzgeçte kalan mayaları tekrar kavanoza koyun ve süt ile doldurun ve mayalanmaya bırakın. Eger mayalama yapmıyacaksanız, bir süre ara verecekseniz kavanozu buzdolabına koyun bir hafta kadar kalabilir, bir hafta sonunda yeniden süzebilirsiniz. Elizde kalan süzüntü kefirdir. Bunu taze olarak tüketebileceğiz gibi buz dolabında kapagı gevşek olarak 1 yıl kadar saklayabilirsiniz. Tadı hafif ekşir ama faydalarında azalma olmaz. Mayalarınızı dondurmaz, 40 c ısının üstünde tutmaz, ezmez, kimyasal ve klorlu suya bırakmazasanız sizden uzun yaşarlar. Kefir yaptıkça mayalarınızda artma olucaktır, süt maya oranını korumak için ya mayaları başka bir kaba alın **** süt miktarını artırın. Fazla mayalarınızı isteyen diğer insanlarla verebileceğiniz gibi onları yiyebilirsinizde, aç karnına yemekten en az 1 saat önce yemeniz çok faydalıdır. Kefir ilaç değildir ama faydalı bir besindir, faydalarını Doktorlar, Gıda mühendisleri ve kullananlar bilirler. Kefir mayası, hazırlanması, su kefiri, meyve kefiri, bitkilerin kefir ile mayalanması, kefirden sabun yapımı, yüz maskesi yapımı, kefirden turşu yapılması, kefir peyniri, yogurdu gibi aklınıza gelen her konuda arayabilir, sorabilirsiniz." ismi ve telefon numarası da var arkadaşın.Site ilkesine ters mi düşüncesi ile ekleyemedim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi, kendi satış yerlerinde kefir mayasını küçük şişelerde satar. Bursa'da Uludağ Ün. var galiba değil mi? Ziraat Fakültesinde belki vardır, bir sormak gerekir. http://health.groups.yahoo.com/group/kefirtaneleri/ Bu gruba üye olup, elinde olandan isteyebiliyorsun. Kimsede yoksa, bir kaç ay bekleyip benden istiyorsun ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-05-2007
|
Yazılanları bir çırpıda inceledim. Bilgi veren arkadaşlara teşekkürler. Gerçekten faydalı bir içecek gibi duruyor. Sütü hiç içmedim içemem nedenini sonra buraya yazarım. Ancak anladığım kadarı ile bir süt mamülü olan kefiri içerek sağlık bulabilirim diye düşündüm. Tabiiki tarihçesi çok önemli ancak ince bir teferruat diyebilirim. Her kim buldu ve insanlığa sundu ise onlara sonsuz teşekkürler. Yaratıcılık ve zekanın ürünüdür mutlaka. Zorda kalmanında olabilir. Saygıyla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bunca yıl ömrümde ilk defa tad olayını nette anlatırmısınız olayına şahit oluyorum. ![]() Saygılar, |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-07-2011
|
Kefiri sütün içinde ne kadar fazla tutarsanız o kadar ekşi olur.Fermantasyon süresi uzadıkça ekşilik artar.Yoğurtta olduğu gibi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
|
Ben üniversiteden kefir tanesi alırken, hazır kefirle sütün kesilmesinin tam olarak kefirle aynı içerikte olmadığını konuştuğumu hatırlıyorum. Kefir tanesinin kullanılması şart. Kefirin ekşi ya da tatlı olması, sütün ne kadar beklediğiyle ilgili. Oniki saat bekleyen kefir tatlı olur. Bir gün bekleyen kefir biraz ekşice, İkisi de kullanım amacı bakımından farklılık gösterir. Kefir taneleri süzüldükten sonra bir süre hazırlanan kefirin buzdolabında dinlendirilmesi yararlıdır. Uzun süre kefir üretip kullanmış biri olarak, en büyük sorun, tanelerin steril saklanması sorunu oluyor. Bir süre sonra kefirin üstünde küf üreyebiliyor. Buna dikkat etmek gerek. Bu kefirin kullanılmaması gerek. Bu bakımdan hazır kefir alıp tüketmek daha pratik |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
12 ve 24 saatlik kefirlerde, kullanım amacı olarak nasıl bir fark var? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |