|
|
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
09-07-2010, 10:42 | #1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-07-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 6
|
Sübye (Kavun çekirdeği şerbeti)
Kavun çekirdekleri atılmasın,çok değerli bence.Taze iken tüketilmeli zira çok sayıda plazma proteini,mineral ve vitamin içerir.Yoğun bir anti oksidan deposudur.Bağışıklığı uyarıcı etkisi var...1 adet kavunun çekirdeklerinden 2-3 bardak içecek çıkarılır. İçecek hazırlanması kavun çekirdeklerini posa ve liflerden ayırın, yıkayın daha sonra temiz bir havanda iyice kabukları ile beraber (ayıklamanız mümkün değil) döverek ezin. Beyaz bir süt oluşacak, bunu bıraz su ekleyip tülbentten süzün, üzerine şeker ve bol buz ekleyin ve yeterince su (damak tadınıza göre kararınca ekleyin... daha yoğun tat için daha az su kullanabilirsiniz, su klorsuz olsun) Sakın süs filan koymayın zira tadı değişir! İşte size harika bir de-tox içeceği... Afiyet olsun ve yarasın... |
09-07-2010, 12:18 | #2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2007
Şehir: Tire
Mesajlar: 1,489
|
Ama unuttuğunuz bir şey var. Çekirdekler önce güneşte kuruyacak sonra ıslatılıp dövülecekmiş bu bilgiler şerbetçinin birinde alınmıştır. Tire'nin Meşhur içeceğidir. Adı da SÜBYE diye geçer. (Koruk şerbetini de eklemek gerekir) |
13-07-2010, 15:48 | #4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-07-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 6
|
Evet doğrudur,ancak kurutma işlemi önemli olçüde vitamin kaybına sebep olur,damak tadı olarak kesinlikle önerinizi deneyeceğim,teşekkürler... |
10-07-2010, 16:14 | #5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2008
Şehir: İzmir&Menderes
Mesajlar: 786
|
İzmir SSk nın önünde yaşlı bir amca satardı çok lezzetli bir içecek. |
13-07-2010, 15:45 | #6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-07-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 6
|
Buz badem,Hindistancevizi (taze), kayısı çekirdeği ile de denedim çok lezzetli birer şerbet elde ettim hepsinin farklı ve çok raihalı lezzetleri var... Gazlı içecekler yerine bunları içecek listesine almalıyız bence ne dersiniz? Bu şerbetlerin sütlerini fazla sulandırmadan yoğun halde iken pasta-kek aroması olarak kullanabiliriz.. (pişirilme sonrasında kek soğuduktan sonra üzerine damla damla emdirilmeli)... Saygılar,esen kalın. Düzenleyen darkstar1970 : 13-07-2010 saat 23:53 |
31-08-2010, 12:05 | #7 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2010
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 391
|
Alıntı:
|
|
01-10-2010, 10:00 | #8 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-07-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 6
|
Çok doğru,dikkat!LD50 öldürücü doz için 1-2 kilogram yemek gerekiyor,ancak yinede fazla tüketimi önerilmiyor...(örn Malatya da kimse siyanür intoksikasyonundan ölmemiş,çok yaygın tüketilir kuru kayısı çekirdeği!) |
13-07-2010, 17:07 | #9 | |
agaclar.net
|
Çekirdekleri yıkayıp kuruttum. 1-2 günlük kuruma içlerinin tam kurumasını sağlamıyor ama kabuklar kurumuş oldu. Alıntı:
Parçalayıcı aletler de pek işe yaramadı. Aklıma kahve öğütücü geldi. Çok kısa sürede kabuklarıyla birlikte un haline getirmeyi başardım. Suda erittikten sonra, süzgecin üzerine koyduğum çift kat tülbentten süzdüm. Kabukların tümünden kurtulmuş oldum. Bu yöntemle, her kavundan sonra hazırlanabilecek, hazırlanması (süzülmesini beklemelerle birlikte toplam) 5-10 dakikayı geçmeyecek bir içecek... |
|
01-10-2010, 10:18 | #11 |
agaclar.net
|
1. öneri: Kullanmayın Çok doğru, dikkat! 2. öneri: Fazla tüketmeyin LD50 öldürücü doz için 1-2 kilogram yemek gerekiyor, ancak yine de fazla tüketimi önerilmiyor... 3. öneri: Boşverin, nasıl olsa ölen yok (örn Malatya da kimse siyanür intoksikasyonundan ölmemiş, çok yaygın tüketilir kuru kayısı çekirdeği!) Sizi okuyan biraz şaşıracak |
15-10-2012, 21:44 | #13 |
agaclar.net
|
Tadının kavuna benzemesi, bu içeceğin iyi yapılmadığının göstergesidir. Çekirdeklerin yer aldığı bölümdeki parçalar iyi temizlenmemiş demektir. İyi bir sübye kesinlikle kavun kokmaz. Tadını tarif edemiyeceğim, en iyisi yapıp denemeniz |
15-10-2012, 22:04 | #14 |
Ağaç Dostu
|
1 kavunun çekirdeklerinden hani 2-3 kişilik çıkıyor ya. Eve 5 kişi gelse, ikram etmek istesek ne yapacağız peki Bunu niye soruyorum; çok ilginç geldi bana, daha önce hiç duymamıştım. Saklama koşulları var mıdır bu içecek için. Yazın yenen her kavunun çekirdeklerinden bunu yapsak ve buzluğa atsak mesela ... Olur mu ki ? (Denemediğim için, en azından tecrübesi olanlara sorayım) |
15-10-2012, 22:32 | #15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,536
|
Merhaba efendim, Biz devamlı yaparız, hele kızım müptelâsı. Taş gibi kurutuyoruz, memleket itibari ile kuru kavun çekirdeği de, ayçekirdeği gibi çıtlatmak için de kullanılır bizde. Kemeraltı çarşısında sübye ve demirhindi şerbeti satan bir amcadan içerdik eskiden. İnternetten tarifini okuyup, 4-5 senedir yapmaya başladık. Özlem giderdik, aileme tanıştırdım bu lezzeti, kızım bayıldı. Bir bakıyorum mutfakta rondo ile sübye şerbeti yapıyor ve bekletmeden hemen içiyor, süzmüyor bile)). Aslında buzdolabında 2 saat kadar bekletmek gerek, lezzet ve aroma için. Yapmayanlar denesin, 5 dakika bile uğraşılmıyor. Sağlıkla kalın inşallah. Saygılarımla lütfen. |
15-10-2012, 22:42 | #16 |
Ağaç Dostu
|
Sn. mrduran kurutmak aslında saklamak için kolaylık. Peki bu içecek yapılırken çekirdekler önce ıslatılıp sonra mı rondoda çekiliyor. Kurumuş olan çekirdeklerden de içeceğe rengini veren beyaz renk çıkıyor mu Düşününce (gerçi hiç tadına bakmadığım içindir) pek cazip gelmiyor ama deneyeceğim yine de |
15-10-2012, 23:00 | #17 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,536
|
Alıntı:
Taş gibi kuru çekirdekleri rondoda çekiyoruz, un ufak oluyor. Su ile yapılıyor. Bekletmezseniz kirli beyaz(kabuğunu süzmediğimizden), bekletirseniz o suyun rengi nerdeyse süt beyazlığında oluyor, hele süzünce... Beğenmemek mümkün değil. Çok kesin konuştum)). Şeker ayarını tutturursanız bide... Afiyet olsun, sağlıkla kalın inşallah. Saygılarımla lütfen. |
|
Etiketler |
detox, içecek, kavun, serinletici |
|
|