agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar > İçecekler
(https)




Beğeni Düzeni15Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 06-01-2011, 00:03   #27
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
Yatığınız da hata yok.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi şehnaz Mesajı Göster
1 hafta önce 150 gr kadar kuru üzümü 1 litre arıtılmış su ile bir adet cam şişeye doldurdum ve karanlık ve serin ortamda sakladım. Bugün ne olduğuna bakmak için şişeyi açtım. Suyun rengi koyu bal rengine dönmüş. Tadı ise şekerli ve asitli gibi. Fakat suyun akışkanlığı kaypak . Yani tadı fena değil , rengide hoş ama bardağa doldururken bamya suyu kıvamı pek iştah açıcı değil. Acaba hata varmı yoksa zaten oluşumu böylemi ?
Sevgili şehnaz, Şıranızın kıvamının içindeki üzümün suya göre az olduğundan gelmekte, tadındaki asidiklik keskinlik derecesi gazozu andırıyormu, genelde şıralarda tad ve aromanın ölçüsü keskinlik derecesi ile uygun düşmektedir, açıklamalı paylaşımlarına gerekli bilgi ve yorumlar sunabilirim, sevgilerimle hoşça kalın.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025