![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-12-2010
|
yeşil yapraklarda zararlı
arkadaslar yaklasık 1-2 ay once aldıgım benjamini (ficus dresena belkide) salonumda besliyorum su ana kadar herhangibir sorun olmadı sadece dinlenmiş çeşme suyu ile suladıgım veyapraklarına su puskurttugum icin yapraklardaki kireç tortuları kalıyordu onlarıda temizliyordum. fakat son 1-2 haftadır benjaminim yapraklarında ki ozellikle yeni cıkan yapraklarda resimdeki gibi yırtılmalar gordum. sanırım bir zararlı var. ısıkta kackere bakmama ragmen ne topragında be govdesinde hic zararlıya rastlamadım. sadece son zamanlarda kucuk sineklerden olmaya basladı salonda bu sinekler boyle birsey yapabilir mi ? yardımcı olacak arkadaslar varsa sevinirim. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-01-2011
|
pit-pire-böcek ne varsa bizim benjaminde
Arkadaşlar, Daha önce yazmıştım ama henüz yanıt alamadım. Belki problemimi resimlersem daha kolay yanıt alırım diye tekrar yazıyorum. Resimlerde görüldüğü gibi ağacın ince dallarında o tuhaf böceklerden var, yaprağının üstünde de pamuklu bit sanırım. Diğer iletilerden bunun pamuklu bit olduğuna kanaat ettim, yaprakların kimisi de resimdeki gibi yapış yapış. Bitlere insektisit tavsiye edilmiş, böceklere, yapışkanlığa ne gibi bir ilaç ya da ne gibi bir şey uygulamam gerek? Lütfen yardımcı olun. Hepsine birden fayda edecek bir ilaç var mıdır acaba? Çeşit çeşit ilacı bir arada kullanırsam da bitki kendinden geçmesin. Kırkayak gibi böceklerden eser kalmadı. Dibine kahve pişirip soğutup döktüm, hepsi felç olup öldü sanırım. Artık yoklar ya da ben görmüyorum. Şu bitlerden böceklerden de bir kurtulsaydım... Düzenleyen gürpınar : 12-01-2011 saat 10:47 Neden: imla hatası sebebiyle düzenledim |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-10-2009
|
Alıntı:
pembe renkli kubbe gibi çıkıntılı böcekler koşnil (Kanlı balsıra:Ceroplastes rusci). koşnil ve kabuklu bitlere karşı tarım ilacı olarak en etkilisi supracide isimli ilaçtır. ancak mekanik olarak toplayarak mücadele edebilirsiniz. ayrıca tarımsal ilaca başvurmadan önce sayın kirazın önerdiği ev yapımı ilacı da deneyebilirsiniz bence. neemazal da etkili olabilir. pek çok zararlıya karşı etkili. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-12-2010
|
Alıntı:
) |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Böyle bir yazı buldum:http://www.tropikanacicek.com.tr/cic...cek_bakimi.asp 2 . Yapraklarda yırtık, yanık veya lekeler olması: Yanık ve lekeler kahverengi ve kuru ise susuzluktan; kOYU kahverengi lekeler, yumuşaksa ve bu bölgeler İncel*mişse fazla sudan; beyaz ya da açık sarıysa, soğuk ya da yaprakların basınçlı suy*la yıkanmasından; ilaç yanığı, suyun yaprak üstündeyken güneş altında kalma*sından oluşur. Yaprak altlarına yerleşmiş böcekler ya da mantar hastalıkları da bu tür sonuçlar doğurabilir. Ayrıca insan ve hayvanların verdiği fiziksel zararlar da yapraklarda yırtılmaya neden olur. |
|
|
|
|
![]() |
|
|