Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gürpınar
Arkadaşlar,
Daha önce yazmıştım ama henüz yanıt alamadım. Belki problemimi resimlersem daha kolay yanıt alırım diye tekrar yazıyorum.
Resimlerde görüldüğü gibi ağacın ince dallarında o tuhaf böceklerden var, yaprağının üstünde de pamuklu bit sanırım. Diğer iletilerden bunun pamuklu bit olduğuna kanaat ettim, yaprakların kimisi de resimdeki gibi yapış yapış.
Bitlere insektisit tavsiye edilmiş, böceklere, yapışkanlığa ne gibi bir ilaç ya da ne gibi bir şey uygulamam gerek? Lütfen yardımcı olun. Hepsine birden fayda edecek bir ilaç var mıdır acaba? Çeşit çeşit ilacı bir arada kullanırsam da bitki kendinden geçmesin.
Kırkayak gibi böceklerden eser kalmadı. Dibine kahve pişirip soğutup döktüm, hepsi felç olup öldü sanırım. Artık yoklar ya da ben görmüyorum. Şu bitlerden böceklerden de bir kurtulsaydım...
|
pembe renkli kubbe gibi çıkıntılı böcekler koşnil (Kanlı balsıra:Ceroplastes rusci). koşnil ve kabuklu bitlere karşı tarım ilacı olarak en etkilisi supracide isimli ilaçtır. ancak mekanik olarak toplayarak mücadele edebilirsiniz. ayrıca tarımsal ilaca başvurmadan önce sayın kirazın önerdiği ev yapımı ilacı da deneyebilirsiniz bence. neemazal da etkili olabilir. pek çok zararlıya karşı etkili.