View Single Post
Eski 12-01-2011, 10:14   #173
Kiraz
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Giriş Tarihi: 13-02-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi jokerkan Mesajı Göster
arkadaslar yaklasık 1-2 ay once aldıgım benjamini (ficus dresena belkide) salonumda besliyorum su ana kadar herhangibir sorun olmadı sadece dinlenmiş çeşme suyu ile suladıgım veyapraklarına su puskurttugum icin yapraklardaki kireç tortuları kalıyordu onlarıda temizliyordum. fakat son 1-2 haftadır benjaminim yapraklarında ki ozellikle yeni cıkan yapraklarda resimdeki gibi yırtılmalar gordum. sanırım bir zararlı var. ısıkta kackere bakmama ragmen ne topragında be govdesinde hic zararlıya rastlamadım. sadece son zamanlarda kucuk sineklerden olmaya basladı salonda bu sinekler boyle birsey yapabilir mi ?

yardımcı olacak arkadaslar varsa sevinirim.
Böcek yemişe benzetemedim.

Böyle bir yazı buldum:http://www.tropikanacicek.com.tr/cic...cek_bakimi.asp
2 . Yapraklarda yırtık, yanık veya lekeler olması: Yanık ve lekeler kahverengi ve kuru ise susuzluktan; kOYU kahverengi lekeler, yumuşaksa ve bu bölgeler İncel*mişse fazla sudan; beyaz ya da açık sarıysa, soğuk ya da yaprakların basınçlı suy*la yıkanmasından; ilaç yanığı, suyun yaprak üstündeyken güneş altında kalma*sından oluşur. Yaprak altlarına yerleşmiş böcekler ya da mantar hastalıkları da bu tür sonuçlar doğurabilir. Ayrıca insan ve hayvanların verdiği fiziksel zararlar da yapraklarda yırtılmaya neden olur.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön