View Single Post
Eski 02-01-2011, 12:11   #169
gürpınar
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-01-2011
Dallarda beyaza dönük böcekler...

Merhabalar,
5 aydır Benjamin bitkisi bakıyorum. Evlenince teyzem ev hediyesi olarak vermişti. O yüzden benim için önemli bir bitki. Başlarda bitki halinden memnundu. Gün geçtikçe daha da serpildi, yeni filizler verdi, bol yapraklı mutlu bir bitki... Yani daha düne kadar ben öyle sanıyordum. Hala yemyeşil ve bol yapraklı. Ama dallarının üzerinde şişmiş sivilce boyutunda (2-3 mm) beyaz-pembe arası renkte böcekler farkettik, tüm dallarda mevcut. Kimi büyük, kimi küçük. Yazılanları okudum. Pamuklu bit falan değil bu böcek. Pamuklu bit gibi tırtıklı pırtıklı değil. Siil gibi etli, kıyılarında da sanki minik minik yuvarlaklı bir görüntüsü var. Benjaminin yaprakları da yapışkanlı gibi. Daha önce bunun normal oldugunu zannetmiştim ama buraya yazılanlardan iyi birşey olmadığını anladım.
Ayrıca toprağında da çok ayaklı kahverengi böcekler geziniyor. Eşim bir yerden okumuş, sigara suyu ya da kahve suyu bu kahverengi böcekleri felç edip öldürüyormuş. Sigara suyu döktük ama işe yaradı mı bilmiyorum.
Siz ne önerirsiniz? O beyaz böcekler için ve diğer sorunlar için ne yapmam gerek?

gürpınar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön