![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-04-2009
|
altinediz arkadaşım ve diğer arkadaşlarım biraz geç olduğu için özür dilerim. Ben forumda dolaşırken, toprak ve saksı değişimde köklerin yıkanması gerektiğini söyleyen üyeler vardı. Bu şekilde kökleri kaplayan sert çamur tabakasının temizlenmesi amaçlanmış sanırım. Bu şekilde bitki daha rahat besin ve su alabiliyormuş. Yıkandıktan sonra da kökler kuruyunca yeni saksısına dikiliyormuş. Ilık suyu ise çamurun daha çabuk dağılmasına yardımcı olmak için kullanmış. Ama o konuyu bulamadım, bulsaydım link koyardım. İkinci bir konu ise çiçekciden aldığım bitki besini; bu ürünü kullandım ama faydası olur mu olmaz mı bilemiyorum. Ürünün fotosunu koyuyorum. ![]() ![]() Kullandığım besinin doğru olup olmadığını söyleyebilir misiniz? Saygılarımla...! |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
benjamin starlight'ım ölüyor derken siteden edindiğim bilgilerle , budama, besin, aydınlık ortam gibi isteklerini yerine getirince canlandı. Nerdeyse tek yaprak kalmamışken , yeni filizler ve yapraklar vermeye başladı. Bu akşama kadar çok mutluyduk. Bu akşam aşağıda fotoğrafını eklediğim bir yaprağın kıvırcık marul yaprağı gibi kıvrıldığını gördüm. Yaprakta ve bitkide gözle görülür bir canlı yok gibi. Yaprağın arka yüzünde çok hafif yapışkan bir sıvı belli belirsiz vardı sanki. Nedir bu ? Yardımcı olursanız çok sevinirim. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-08-2012
|
Alıntı:
Düzeltme; Bir ziraatçi ağabeyime danıştım, iki sebep olabilir dedi... 1- Bitki zararlıları 2-Gündüz vakti yapılan sulamalarda yapraklara damlayan suların mercek etkisi yaparak bu şekilde kıvrılmasına sebep olabileceğini belirtti. Ayrıca bu şekilde kıvrılmış olan yaprakların bitkiden uzaklaştırılması gerektiğini de ekledi...Tecrübeli üyeler eğer yanlışsa düzeltsinler lütfen... Düzenleyen Kryon : 21-08-2012 saat 00:36 Neden: Sorunun sebebi eklendi... |
|
|
|
|
![]() |
|
|