agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni34Beğeniler
  • 8 Gönderen aleydi
  • 6 Gönderen SambaMustafa
  • 4 Gönderen aleydi
  • 6 Gönderen Güler
  • 4 Gönderen aleydi
  • 5 Gönderen İsmail Kuzucu
  • 1 Gönderen aleydi

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 18-12-2015, 23:21   #1
Ağaç Dostu
 
aleydi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2013
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 2,432
Krep, Kaygana, Akıtma

Malzemeler

2 Sb Süt
2 Yumurta
1,5 Sb un
1/2 Çay kaşığı kabortma tozu

Pişirmek için tereyağı.

Yapılışı:
Bütün malzemeyi çırpma kabına alıp çırpıyoruz. Akışkan bir hamur elde edeceğiz. Krep tavası vb ateşe koyup iyice ısındığından emin oluyoruz. Bir çay kaşığı kadar tereyağı, sterseniz sıvı yağla da tavanı yağlanmasını sağlıyoruz. Bir ölçü kaşıgıyla hamuru tavanın ortasına döküp, elimizle dairesel hareketlerle yayıyoruz.Hamurun üst kısmı pişme noktasını belli ediyor. Diğer tarafını çevirip pişiriyoruz, afiyet olsun.


Name:  12391325_10153816611408415_8803036323613551307_n (Custom).jpg
Views: 1070
Size:  18.2 KB

Name:  1934247_10153816611833415_4475928578622994474_n.jpg
Views: 1067
Size:  31.1 KB

Name:  12366348_10153816611348415_1704935864544934872_n.jpg
Views: 1069
Size:  9.8 KB

Name:  12347922_10153816610378415_1362000855224190688_n.jpg
Views: 1134
Size:  29.6 KB

aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025