View Single Post
Eski 18-12-2015, 23:21   #1
aleydi
Ağaç Dostu
 
aleydi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2013
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 2,432
Krep, Kaygana, Akıtma

Malzemeler

2 Sb Süt
2 Yumurta
1,5 Sb un
1/2 Çay kaşığı kabortma tozu

Pişirmek için tereyağı.

Yapılışı:
Bütün malzemeyi çırpma kabına alıp çırpıyoruz. Akışkan bir hamur elde edeceğiz. Krep tavası vb ateşe koyup iyice ısındığından emin oluyoruz. Bir çay kaşığı kadar tereyağı, sterseniz sıvı yağla da tavanı yağlanmasını sağlıyoruz. Bir ölçü kaşıgıyla hamuru tavanın ortasına döküp, elimizle dairesel hareketlerle yayıyoruz.Hamurun üst kısmı pişme noktasını belli ediyor. Diğer tarafını çevirip pişiriyoruz, afiyet olsun.


Name:  12391325_10153816611408415_8803036323613551307_n (Custom).jpg
Views: 1070
Size:  18.2 KB

Name:  1934247_10153816611833415_4475928578622994474_n.jpg
Views: 1067
Size:  31.1 KB

Name:  12366348_10153816611348415_1704935864544934872_n.jpg
Views: 1069
Size:  9.8 KB

Name:  12347922_10153816610378415_1362000855224190688_n.jpg
Views: 1134
Size:  29.6 KB

aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön