18-12-2015, 23:21 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 2,432
|
Krep, Kaygana, Akıtma
Malzemeler 2 Sb Süt 2 Yumurta 1,5 Sb un 1/2 Çay kaşığı kabortma tozu Pişirmek için tereyağı. Yapılışı: Bütün malzemeyi çırpma kabına alıp çırpıyoruz. Akışkan bir hamur elde edeceğiz. Krep tavası vb ateşe koyup iyice ısındığından emin oluyoruz. Bir çay kaşığı kadar tereyağı, sterseniz sıvı yağla da tavanı yağlanmasını sağlıyoruz. Bir ölçü kaşıgıyla hamuru tavanın ortasına döküp, elimizle dairesel hareketlerle yayıyoruz.Hamurun üst kısmı pişme noktasını belli ediyor. Diğer tarafını çevirip pişiriyoruz, afiyet olsun. |
18-12-2015, 23:37 | #2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-09-2015
Şehir: GB
Mesajlar: 57
|
Gece gece bu yapılmaz dimi agzimiz sulandi. Afiyet olsun |
19-12-2015, 10:25 | #3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 2,432
|
Kahvaltıya yetişsin diye gece gece yazdım. Peynir ve reçelle harika olur. Teşekkür ederim. |
20-12-2015, 09:24 | #4 | |
Moderatör
|
Alıntı:
Veya benim gibi işin kolayına kaçarsınız, krep makinesini karışıma daldıra daldıra onlarca krebi anında hazırlarsınız. http://www.agaclar.net/forum/329166-post15.htm |
|
20-12-2015, 13:21 | #5 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 2,432
|
Alıntı:
|
|
21-12-2015, 00:47 | #7 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 2,432
|
Alıntı:
Birde yemek hali var İsmail. Tavuk soteyi içine koyup, üzerine kaşar bütün ince dilim koyup fırına veriyorsun. Harika oluyor. Kıymalı olabilir. Üst üst koyulup, arasına krema pasta yapılabilir. Kullanım alanı çok. Teşekkür ederim. |
|
|
|